自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

港島東區邊到有暖水泳池吖?

如題

大宅

Re: 港島東區邊到有暖水泳池吖?

而家係夏天...暖水池應該唔開wor

大宅

鯉景灣裏面(電影資料館同Korean International School對面)果間東區室內體育館個泳池好似係暖水嘅! 不過平日開好晝, 下午6時後.

小童嬉水池夠大, 若2尺深.

建議先去上面果間餐廳check下環境. 裏面有玻璃

別墅

唔該晒.

我個女氣管好差, 我已經同佢報咗暑期游泳班. 我想睇吓暑期過後按排佢去暖水泳池continue游水law

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

提醒你, 雖然東區室內泳池係暖水, 但入面開行哂冷氣, 小朋友一定要著保暖衣, 但我個仔著左都係度震, 老公話以後都唔帶佢去.
Mime 寫道:
唔該晒.

我個女氣管好差, 我已經同佢報咗暑期游泳班. 我想睇吓暑期過後按排佢去暖水泳池continue游水law

大宅

Hi Mime,

如果妳想個女長時期學游泳,
可以喺鯉景灣韓國國際學校內嘅Stanford 問吓,
我幫個仔報咗游泳班,
學咗2堂....佢哋講明全年室內暖水,
家長可以隔住玻璃望住小朋友學習,
我覺得唔錯喎,
妳個女今年幾多歲呀?

侯爵府

sukiwong95,
個course 幾多錢? 我都想比仔仔去學. 係邊度可以睇到多d 資料? Thx!

sukiwong95 寫道:
Hi Mime,

如果妳想個女長時期學游泳,
可以喺鯉景灣韓國國際學校內嘅Standford 問吓,
我幫個仔報咗游泳班,
學咗2堂....佢哋講明全年室內暖水,
家長可以隔住玻璃望住小朋友學習,
我覺得唔錯喎,
妳個女今年幾多歲呀?

子爵府

仲有海天泳會係 St. Paul's Convent 內有搞泳班.
大約$1000 for 8-10 lessons, don't remember.

大宅

$825 8堂 (包入場費)
其實佢哋有很多不同嘅時段收費,
如果係閒日會收平d (例如 : 1,3,5 or 2,4 or 六/日)
因為我個仔學saturday,
所以要呢個價錢...

Tel : 2322 1381

侯爵府

thx!
sukiwong95 寫道:
$825 8堂 (包入場費)
其實佢哋有很多不同嘅時段收費,
如果係閒日會收平d (例如 : 1,3,5 or 2,4 or 六/日)
因為我個仔學saturday,
所以要呢個價錢...

Tel : 2322 1381

別墅

sukiwong95

我個女得4歲, 唔知有無咁的班呢.
你仔仔幾大呀, 初學時有無病呀. 我個醫生話小朋友初學會有痾嘔, 因為飲咗d泳池水.
你仔仔係咪係鯉景灣個室內泳池學游水呀, 上水會唔會好凍呀.

大宅

又真係响水面幾凍架~~~~~因為個嬉水池得兩尺深, 上次我個女(4歲半)响度練水, 佢用自由式手脚來回, 未懂呼吸, 我就响池邊

大宅

有一班係for age 3-6 嘅學前班,
最適合完全未學過游水嘅小朋友,
我個仔5 yrs old,
我見佢都游得好開心,
因為有好多咁上下大嘅小朋友一齊學,
至於泳池水....可能開咗暖氣,
所以唔係太凍 (我個仔話比我聽ge)
痾嘔都冇試過

Mime 寫道:
sukiwong95

我個女得4歲, 唔知有無咁的班呢.
你仔仔幾大呀, 初學時有無病呀. 我個醫生話小朋友初學會有痾嘔, 因為飲咗d泳池水.
你仔仔係咪係鯉景灣個室內泳池學游水呀, 上水會唔會好凍呀.

別墅

sukiwong95

請問你從北角點樣可以去到鯉景灣韓國國際學校.
tks

大宅

you can take No. 2A, 85, 77, 99, M722

大宅

坐地鐵或叮叮, 西灣河站行入去, 約10分鐘內到, 近太古果邊.

大宅

Mime,

我祇知道85號bus 可以由北角去鯉景灣係最近
韓國國際學校, 妳可以喺鯉景灣站下車, 然後向
circle K 方向行前少少就到o
另外, 肥火箭及HoW所提供的方法亦可行o

首頁

尾頁

跳至
熱門主題