自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 acbeans 於 11-1-21 13:27 發表

最難搞咪就係你急佢唔急,你緊佢唔緊,完全唔
當係咩一回事嗰下先衰

係丫..其實有時都幾好笑...都唔知我急黎做乜...根本完全唔關我事

重有做嬲既係..佢有能力而唔去做好...如果佢係冇能力既..我反而會覺得冇乜好罵..唯有自己教佢好d...但係我仔係有能力..而唔盡力...果下真係好火囉

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 月希 於 11-1-21 13:29 發表

係丫..其實有時都幾好笑...都唔知我急黎做乜...根本完全唔關我事

重有做嬲既係..佢有能力而唔去做好...如果佢係冇能力既..我反而會覺得冇乜好罵..唯有自己教佢好d...但係我仔 ...

係呀,完全唔盡力,試都未試,好似嗰日我99
屋企有盒12件嘅西餅一盒,要拎第一件係唔好
攞,但唔代表攞唔到架,佢叫我幫佢攞,我話你
要做港童呀,我睬佢都有味,自己攞

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 yoma1975 於 11-1-21 01:30 發表
是呀!E+都未睡得,大少姐剛先收好佢啲手尾,E+刷牙,過多10分鐘到,等佢如備好番學啲嘢就睡得.
點解可以比佢禁夜先?未做好功課定番下午班?我大仔就算F.2,要番學日子都要 around 十點就要上床!太夜,小朋友身體好難 cover 番,會影響佢學習集中力!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

樓主個case咁似我以前細個既?哈哈...依家諗返轉頭, 其實係反叛多於一切, 佢見你咁著緊, 我就偏唔著緊...

唔知你囡囡係咪呢個心態呢?

首頁

尾頁

跳至