跳至

首頁

尾頁

別墅

請問元朗有邊間電器行老實, 想換洗衣機連安裝.

如題.
謝謝

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請問元朗有邊間電器行老實, 想換洗衣機連安裝.

我個人覺得泰林比較好, 你話佢知想要 d 咩野, 佢會講到比你唔同牌子有 d 咩分別, 洗衣機機價已包安裝費用...

別墅

因跟樓送了一部洗衣機, 現唔用得唔想再買歐洲機, 洗衫都要洗兩個鐘一機衫, 頂唔順. 想換日本機, 但本來洗衣機去水位係高位, 日本機係低位, 仲有洗衣機頂有廚櫃一set 在上, 本身洗衣機位會吉咗一個洞出來, 想有師父睇睇點走法, 我咁"柯過", 且我怕胡亂買了唔知點算好, 所以好鬼煩, 依家要磅洗, 好貴亦好唔方便, 要快先至得囉. :cry:

男爵府

其實我覺得買電器,元朗唔係咁多選擇囉. 如果係講大公司(即係fortress etc ........呀,),如果我買電器仲有講近我鐘意去屯門睇, 因為多 d 左一兩間大公司可以比較下.講真元朗得兩間,tai lam 同 fortress ,咁細果 d 電器店又驚比人呃.所以我寧願去屯門睇架.(以上係我o既意見,請見諒)

別墅

唔....., 我都有同感.
Thanks

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

你地的意思係去吉之島?? 但係價錢會貴 d 架.....

男爵府

catjeffcat 寫道:
你地的意思係去吉之島?? 但係價錢會貴 d 架.....

咁未必一定去吉之島電器部o既. 仲有好多電器公司架嘛.例如 : 百老匯, BEST 電器, FORTRESS ..... 等

珍珠宮

你可唔可以 POST 張相上黎睇下, 我可以問下我老公....

[quote]
popokit 寫道:
因跟樓送了一部洗衣機, 現唔用得唔想再買歐洲機, 洗衫都要洗兩個鐘一機衫, 頂唔順. 想換日本機, 但本來洗衣機去水位係高位, 日本機係低位, 仲有洗衣機頂有廚櫃一set 在上, 本身洗衣機位會吉

別墅

Dear catjeffcat,
謝謝您, 洗衣機我已掉了, 星期六捭煤氣公司睇睇位安煤氣寶先. 對不起我唔係幾識點樣將D相Post上 BK 捭您睇. 可否賜教.

珍珠宮

其實我都唔識, 我見過 d 人有 post 上黎咋,
不過 d 煤氣費好甘, 我阿媽屋企用煤氣乾衣, 每次張單黎都成八百幾, 即是每個月都要成四百幾架......

popokit 寫道:
謝謝您, 洗衣機我已掉了, 星期六捭煤氣公司睇睇位安煤氣寶先. 對不起我唔係幾識點樣將D相Post上 BK 捭您睇. 可否賜教.

大宅

張毛記

別墅

請問 張毛記在那裡?

珍珠宮

係大馬路數碼通附近

popokit 寫道:
請問 張毛記在那裡?

別墅

謝謝您, 我已查到張毛記電話, 明天試試致電去問問. 煤氣費我唔覺咁貴, 您媽媽是否日日開機及好多人住. 我三個人用連沖涼, 乾衣(一個星期開5機衫左右) 大概是您媽媽一半左右的煤氣費.

珍珠宮

唔係好多人三個, 一星期二左右到, 不過就一日三餐都係屋企攪掂.

別墅

洗衣機已送來了, 安裝師父真係加錢都唔幫您整, 佢話其實裝就好簡單, 不過如果唔小心整爛野, D客打電話去公司投訴, 咁可能連份工都無埋. 所以都無謂強人所難. 請問各位有無元朗區水喉師父介紹, 安裝來去水位各約8呎(其實如果跟機來條喉長D 我唸都攪掂). 不過想整得靚仔D, 唔使自己駁喉了 條喉吊吊thing 又或且會漏水.

珍珠宮

哦, 原來係咁 d 原因 d 師傅唔肯做啦..... 咁又係, 我覺得而家 d 人係會咁, 小小野就會打去投訴....

別墅

我問過一間水電來水銅喉要$650.00 (包新水龍頭&鑽廚櫃開窿), 他說因來水有水壓, 如果來水喉過長或駁喉有機會爆, 一就是每次用完都關水喉; 另去水膠喉要$450.00 (包鑽廚櫃開窿). 請問知否合理呢? 不過都會試搵多間問.

珍珠宮

我老公話應該 $650 銅喉入水+膠喉去水連鑽廚櫃開窿就差不多, 應該係開同一個窿一齊入晒銅喉及膠喉. $1100 太貴啦.....

別墅

謝謝您和您先生. 唔好意思, 計錯數, 應該是來水銅喉要$550.00 (包新水龍頭&鑽廚櫃開窿); 另去水膠喉要$450.00 (包鑽廚櫃開窿). 因合共是$1000.00. 不過我唸都係好貴.
本來都想加條延長喉, 但捭佢嚇一嚇我話會爆喉, 我依家都十五, 十六. 因個位唔好, 所以唔係幾想做銅喉.

首頁

尾頁

跳至