自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 想轉樓. 有沒有媽咪是住麗城花園的, 可否比d意見呢?

但係荃灣多野食多野行d 喎~

大宅

Re: 想轉樓. 有沒有媽咪是住麗城花園的, 可否比d意見呢?

咁就係!, 始終九龍市中心.

洋房

dickdon, 我四個人住, 老公, 我, bb 及工人. 1期好住嗎??? 唉~~ 買樓真煩, 又驚買錯. 所以事前真係要做足功夫. 希望您們可以再比多d意見啦>>> :lol:

洋房

麗城花園是有免費村巴出荃灣MTR和街市, 因為荃灣多補習社和食市,所以很方便有小朋友的家庭, 而最好的是那裹環境清靜和唔雜,當然交通一定不可與美孚比較, 我覺得以這個價錢買個咁實用的屋,都唔錯.

大宅

Hello gogochan,

其實套廁你覺得有無需要?如果唔係咁你有無睇過2期668呎(無套廁, 3房2廳), 786呎(有套廁, 3房, 2廳)

1期咁貴, 係咪有裝修,
2期786呎都唔使$200萬嘛?! 不過我要去中原地產刀網頁都check ha

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

我以前住麗城2期 668 呎, 好好住, 唯一唔好o既係佢d lift 囉, 如果住得低層, 好多時都搭唔到 lift 架 (返工繁忙時間)

男爵府

pcsiauw 寫道:
我以前住麗城2期 668 呎, 好好住, 唯一唔好o既係佢d lift 囉, 如果住得低層, 好多時都搭唔到 lift 架 (返工繁忙時間)

同意, 果陣返工落樓(因住低層)多數行樓梯咋!

大宅

Mrssslui,
美孚仲舊d下嘛?
咁荃灣出油麻地..睇架校車點行囉. 佢直出咪快囉. 934 就成45分鐘. 佢之前番九龍塘答11上車, 校車話大約答半, 答7到囉. 家陣小學都未聯絡我關於校車. 亞仔番美孚就8:30am上車, 放學先得人驚..12:00放學..12:10 話會到... 飛到番黎!! 我都有諗過搬番出去..睇完黃埔.. 全家都決定留守麗城小社區. 你住邊呀?
--- 2J 作品

洋房

昨天跟老公商量過, 我們會在星期日再去看過. 因為有 sales 打來. 己約實. 而我們鎖定的單位為 800多呎的. 希望到時候再視察一下周圍環境啦 :wink:

大宅

其實除左麗城你地仲有咩心水呀?

複式洋房

have u seen any Phrase III flats ? how much is it now ?

gogochan 寫道:
昨天跟老公商量過, 我們會在星期日再去看過. 因為有 sales 打來. 己約實. 而我們鎖定的單位為 800多呎的. 希望到時候再視察一下周圍環境啦 :wink:

洋房

因庶我們資金有限, 但又想面積大點, 所以其他樓都不敢想, 動不動都要3百多至4百萬(指800多呎)
...... 唉! 我其實都幾鍾意我現在的住所(葵涌廣場 726呎單位) 但基於好貴, 好似要2百尾呀. 所以找來找去又平又實用莫過於麗城花園了. :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

咁你睇多幾間麗城再作決定啦~

複式洋房

荃景 709 , 228 萬 噃, 好實用架

子爵府

how abt 綠陽,海濱 OK 嗎?
葵涌廣場貴番咁多既?
gogochan 寫道:
因庶我們資金有限, 但又想面積大點, 所以其他樓都不敢想, 動不動都要3百多至4百萬(指800多呎)
...... 唉! 我其實都幾鍾意我現在的住所(葵涌廣場 726呎單位) 但基於好貴, 好似要2百尾呀. 所以找來找去又平又實用莫過於麗城花園了. :-( :-( :-( :-( :-(

複式洋房

有無人知3期而家幾錢呀 ??

3期無垃圾糟,要用客lift倒垃圾, 會唔會好dirty 呢 ??

大宅

有冇聽過蔚景花園,係麗城對面,價錢差不多,但樓齡新好多

大宅

蔚景? 唔好呀

大宅

yes, 蔚景單棟樓... 唔好諗呀. 成個麗城小社區, 我懷疑最唔值錢係佢.. 之前唔知維修咩, 足足用d綠色網圍起成座成年幾有多.
諗灣景啦, 做我鄰居啦.
--- 2J 作品

大宅

係呀... 嗚嗚... 講起真係一匹布咁長
上面到到都升返
係佢唔升咋!!!

首頁

尾頁

跳至