自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如題,謝謝,現在新簽約價是198,我說太貴,外面很多客都是很平,親子王國的c9是簽168,佢話做唔到,請問有人簽到新低價嗎?謝謝報料

男爵府

你有冇興趣我REF你,咁你可以169簽24個月免9個月~

利益申報,咁我就有$500

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lazylake 於 11-1-21 19:38 發表

請 pm 比我. thank you!

子爵府

剛來電,可以做到158,我仍說太貴,佢''大''我,說取消服務請自行去門市取表辦手續,我話好.便收線.

男爵府

好媽媽勳章

係簽24個月169+9個月免費,定係15個月169+9個月免費?續約可以嗎?

原帖由 lazylake 於 11-1-21 19:38 發表

大宅

我都想知最抵價係咩,最近都好積極打黎叫續約!

大宅

哈哈,我用緊BB25+電視(連國家地理頻道不包DISCOVERY)的,依家178。

前幾日佢打電話黎同我講續約一定要升BB100,連電視包埋DISCOVERY要2XX。如果只用返BB100唔要電視,就178。一般都係簽廿四個月。

我無續囉。希望有人可以告知最新底價。

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

現在街價HKBN$199+3樣啊~~
電視+電話+上網BB100
我前天上去旺角客服填取消終止上網表格..
現在$199..免安裝費,免6個月月費~再送~500蚊惠康現金卷
前天佢地打來叫我續約~~233..簽24個月...
都癡線啊~仲貴過新客~
我未同佢講我已經填了取消終止上網表格
然後收佢線..真係火火地..永遠續約我地班舊客水魚咁擋~

大宅

原帖由 dasy 於 11-1-22 04:44 發表
現在$199..免安裝費,免6個月月費~再送~500蚊惠康現金卷
都癡線啊~仲貴過新客~
...

原來依家已經199了三樣了。舊客淨電視68,bb100單上網之前係做99吧(推薦朋友入HKXN都有99 bb100),即係電話32啦?68+99仲係比我BB25連電視178平呢,變相即係佢唔減低過178我可以同佢拜拜了。

之後你打算點?用咩台?
不忘六四。

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 dasy 於 11-1-22 04:44 發表
都癡線啊~仲貴過新客~
...

其實係咪可以cut左佢, 之後當新客簽?

如果係可以, 都唔知點解要咁鬼煩, 多此一舉, 陣間當新客簽, 唔知駛唔駛又要約師fu架呢?
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

我用緊199三樣野,之前續約前要收我268三樣,都short既,個陣賣行廣告99上網,咪嘈佢囉,我話舊客仲要貴過新客,我唔續啦,後尾再搵人打黎傾話199包三樣,因本身用緊佢地三樣野,199續左,而家我覺得都係比出面貴

大宅

我同佢慢慢拖,拖到合約到期前2-3星期應該低價啲!!
我由初初206,$198,$178,$168,148,139到依家$119
我2月中先到期,佢地由11月開始煩我到依家,足足同佢地玩咗成2個月先至有呢個價,

今日終於續咗約啦!!!!
續約價: $119(100M +家居電話,增值服務衹包電話顯示及電話待接)

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

HKBN 3樣, BB100+BBTV(90 CHANNEL)+電話(包晒全套組合)而家都係$159-$169, $2XX我真係接受唔到。

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

呢間野不知所謂,
之前打黎叫我續約,講到尾佢話$128~bb100,
我話我都係唔續,因為我做左2年水魚,
比你地呃左2年$2xx一個月,
人地就$99一個月,個sale就保証我,
話如果係我搵到平過我可以打返比佢,
佢會幫我同經理講返,轉返,
我話咁係咪我打比你就得,佢話係,
咁我先續約,
今日我見到你話$119有電話+bb100,
我咪打上去,聽個個人唔肯幫我搵之前個個同事,
咁我咪話佢知law,佢係咁同我講廢話,帶我遊花園,
咩都話無可能,講左幾個字,佢竟然又問我想點,
佢究竟有無聽我講野???
跟住我唔得閒,叫佢轉頭打比我,佢個經理周生 call我,
經理周生話佢地無record做過$119有電話+bb100....
(呢句說話佢強調左好多次,死口都唔認有咁平,諗住我會罷休,我話比佢知係網上睇到話今日,同佢講如果係假就叫佢澄清,佢話討論區有言論自由,佢地唔會理,(扮晒野),
跟住又講左好耐廢話,(廢話唔打)
我堅持,佢就轉口風話我個份約已經開始左,唔可以轉,
咁我問佢之前佢個位續約同事講話可以,
佢話一定唔得,開始左既約係無得轉,無得提前完約,
跟住我話我之前都係咁提早半年續左$2xx個約啦,
點會無得轉???佢話個個係雙方同意底下轉約,
但係e家佢地公司唔同意
我話咁即係你同事用呃我啦,佢話可以我先續,
e家你就話一定唔得??
佢話佢地會作內部調查wor~
我一定會去電訊局投訢佢地!!!!!!!!!!
投訢佢地用不良手法呃我續約!!!!!!!

原帖由 shirley_hinwai 於 11-1-22 19:10 發表
我同佢慢慢拖,拖到合約到期前2-3星期應該低價啲!!
我由初初206,$198,$178,$168,148,139到依家$119
我2月中先到期,佢地由11月開始煩我到依家,足足同佢地玩咗成2個月先至有呢個價,

今日終於續咗約啦!!!!
續約價: $119(100M +家居電話,增值服務衹包電話顯示及電話待接)

禁止訪問

子爵府

原帖由 hinwaimama 於 2011-1-22 23:49 發表
呢間野不知所謂,images/smilies/default/bb10.gifimages/smilies/default/bb10.gifimages/smilies/default/bb10.gif
比你地呃左2年$2xx ...
佢同我傾續約時,我也說佢間公司不誠實,俾電訊局罰錢,我之前向佢索回的錄音,得個'拖'字,根本就無,呃個客,又話無可能有低價,轉頭已平了幾拾元,真是'不知所謂',仲慘過去街市買菜,原來你唔講價,係你蠢,俾人''搵笨'',仲要係兩年咁長,當我們的用家是豬,激氣

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

佢同我續約,佢由大特價$19x好著數比我,我唔肯,下次就話員工價$17x,我都唔肯,又打黎話幫我同公司傾都最平$15x:;pppp:(唔該晒bor),又話要經理簽名,總之咩都講得出,你唔講價,佢笑我地係水魚ja~
原帖由 瑪利2006 於 11-1-23 00:47 發表
佢同我傾續約時,我也說佢間公司不誠實,俾電訊局罰錢,我之前向佢索回的錄音,得個'拖'字,根本就無,呃個客,又話無可能有低價,轉頭已平了幾拾元,真是'不知所謂',仲慘過去街市買菜,原來你唔講價,係你蠢,俾人''搵笨'',仲要 ...

子爵府

原帖由 hinwaimama 於 2011-1-23 01:00 發表
佢同我續約,佢由大特價$19x好著數比我,我唔肯,下次就話員工價$17x,我都唔肯,又打黎話幫我同公司傾都最平$15x:;pppp:(唔該晒bor),又話要經理簽名,總之咩都講得出,你唔講價,佢笑我地係水魚ja~
...
咁即係你現在簽的價是多少?我也是在bk看見價錢,才知有119,佢初初叫198,我嫌貴,講bk有人說1xx,佢話做唔到,後來幾個鐘後,話經理價158,我也覺貴,佢叫我自己去門市取表cut form,我話好.若續約不成,我也打算去投訴,有咁離譜嘅公司,續約期過了,竟然收我,由218現收398,收多180?有無攪錯,若能續約成,只是貪方便,''廢士轉''

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 hinwaimama 於 11-1-22 23:49 發表
呢間野不知所謂,images/smilies/default/bb10.gifimages/smilies/default/bb10.gifimages/smilies/default/bb10.gif
比你地呃左2年$2xx ...

我都係水魚之一啦~ 激死我, 叫我提前半年續約, 續完唔夠一星期, 竟然有$99 promotion~ 嬲到我死
黎緊續約, 唔低過$130以下唔鬼續, 最多轉公司! :;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至