跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我自己計既預產期係2006年3月9日

我最後嗰次月經係6月2日, 因為我舊年有一次小產既經驗, 所以今次特別小心咁, 响7月9日去睇私家醫生驗孕同埋檢查吓! 我同醫生講話個上一兩星期小腹有少少唔舒服, 但依家無事, 醫生好緊張咁叫我去照超聲波, 點知因為其實都係啱啱有, 所以乜都照唔到, 個醫生竟然話我宮外孕喎! 嚇到我死咁!佢唔但只要我驗血, 連預產期都冇話我知呀! 因為個醫生放假既關係, 7月16日個姑娘打電話比我話醫生懷疑我宮外孕, 點都要我再上去覆診喎! 我最唔鍾意係佢竟然好似係肯定既答案, 我點都唔會再去睇呢個醫生! 總之就搞到我好擔心啦!

等待驗證會員

Re: 我自己計既預產期係2006年3月9日

446948,
我同你一樣呀,3月9日預產期.
你近排有冇唔舒服呀?
我成日想嘔及個胸好痛.

男爵府

jackjackb :
你好呀! 咁你住邊區呀! 我住香港仔區喎! 會响瑪麗生, 你呢?
而且我8月6日去照超聲波呀! 到時再話你知個結果吖!
jackjackb 寫道:
446948,
我同你一樣呀,3月9日預產期.
你近排有冇唔舒服呀?
我成日想嘔及個胸好痛.

等待驗證會員

446948,
我住新界區,不過我打算等多幾個月搬返娘家住。因為可以多啲湯水及食飯可以正常些。所以我最後去了廣華登記,本來我有打算去QE,但因為QE唔就腳,要去佐敦轉VAN仔。
廣華要到9月初才可見醫生,所以我打算私家及政府兩邊睇。
前星期才剛剛照完ultrasound,bb有2cm高,見到心跳了,好得意呀

男爵府

jackjackb :

你好呀! 我已經照咗超聲波啦! bb一切正常, 當我見到佢心跳嗰刻真係非常非常開心呀~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題