跳至

首頁

尾頁

子爵府

你o地BB 宜家食幾安奶?

我亞B宜家食3安半奶都未飽添 ?-(

男爵府

Re: 你o地BB 宜家食幾安奶?

我個寶貝3個鏗3安奶, 我想同佢轉4個鐘一次, 有咩計?? ?-(

複式洋房

OneTwoThree,

健康院姑娘講滿月後先好轉 4 個鐘呀 ~~

複式洋房

kaiyui_BB,

我個 B 食 3安 - 4安, 無定架 ~

子爵府

但我亞B每晚都成5-6個鐘先食奶, 有冇問題呢? 定係我一定要叫醒佢食奶呢?
wingksw 寫道:
OneTwoThree,

健康院姑娘講滿月後先好轉 4 個鐘呀 ~~

大宅

我個b又係食三安奶,日頭三個鐘夜晚4個鐘,如果佢瞓左我都耍佢起身飲奶

洋房

Only 2.5 - 3oz at night. In the day time I breast feed

別墅

我bb都係食3oz再加人奶(只係day time),每3個鐘或者唔夠3個鐘就自動哭要食奶,開遲d都哭到拆天咁!

大宅

My bb -

4.5-5 oz on every 4 hrs.

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

我個b每 2.5-3 hrs 食 3-3.5 oz 人奶。而家教佢日頭咪瞓咁多,同埋夜晚11:00 - 11:30左右食多d,咁佢就可以瞓耐少少,有時隔 4 hrs 至食下一餐,然後就天光6-7點至醒。

大宅

我個b人奶之前食2 安士,唔夠飽,跟住補奶粉,現在泵到5安士,佢有時又食2-3安士,每2-3小時,奶粉食 2-2.5安士,夜晚我通常餵奶粉,想佢食完訓耐少少,但係佢好難掃風,攪到夜晚成日扭計。

大宅

我個b而家每隔2-3個鐘就開始醒要食奶,通常我會餵半個鐘至9個字人奶,但我都唔知佢食左幾多,然後再補3-4oz奶粉俾佢!

大宅

我個B食奶愈來愈唔REGULAR,有時佢

大宅

我都係比3.5-4OZ每三個鐘食一次..................不過有時獲利回吐返半安出嚟

子爵府

我bb而家多數4oz一次,有時0訓左就食少d約3-3安半,但佢食得都幾慢,你地bb多數食奶食幾耐架?

侯爵府

我囡囡依家大約每3小時食一次奶, 每次飲3安半(全人奶或者人奶+森永)。

HoWangMami,

佢每次食奶大約食15分鐘(奶樽餵), 期間佢每飲一安, 我就會同佢掃一次風。

別墅

我bb 依家4oz/4hours, 10mins 食完4oz, 連掃風不過20mins.

不過依家成日要抱, 好唔得閒.
哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

複式洋房

My bb (20days) now 3oz/3hours, but sometimes 2.5hours, does that mean i need to feed him 4oz? he can finish 3oz everytime.
BB born on 7-14-05 [img]

子爵府

nicebaby,my_tabo
你可以每次都開多1oz比bb,咁就可以,因為我地唔知bb幾時會食多左,所以每次佢食晒3oz咁我下次就開4oz,如食晒4oz我就開5oz,咁如佢食多時我都可以比佢食倒,而且通常食到最後都會有風,所以最後果oz都係比佢"晒",唔係比佢食的!
不過我bb最近食好慢,有時4oz要食好耐,約45分鐘,因為佢0訓左!但如佢食少左,佢好快又喊要食,真係比佢玩謝左!

複式洋房

我個b食4安奶,every三個鐘,he sometimes cry for milk in 2.5 hour. 你o地BB 宜家食幾安奶?
BB born on 7-14-05 [img]

首頁

尾頁

跳至