跳至

首頁
12345...25

尾頁

大宅

Re: 05年4月雞BB媽咪大學堂

蝦蝦,
嘿嘿,,我個囝個樣呃人架咋..係扭計豬黎就真..嘿嘿..
係Lu,,到時睇下醫生點講,,,冇事既,,唔駛擔心..
原來個奶咀窿要咁篤架..我果時又係篤左一次,,好似冇鬼用咁,,就一口氣轉哂了,,嘿嘿,,咁等我第日係中碼窿度再試下先...

justjust,
唔該哂你,,原來條線係咁睇既,,得閒羅出黎睇下先..

TeddyMaMa,
咁你大囝有冇呷醋呀? 會唔會做多左野黎引你注意??

要同亞囝洗白白了,,得閒再覆..

公爵府

我都唔擔心得咁多 lu, 好多野都整定既, 唯有小心 d 飲食囉.

咁晏先洗白白? 我通常兩/三點左右幫囝囝沖涼, 記得沖乾淨 d 呀

我諗 teddymama 呢個 topic, 好快就爆
[/url]

公爵府

意粉 寫道:
嘿嘿,,我個囝個樣呃人架咋..係扭計豬黎就真..嘿嘿..
係Lu,,到時睇下醫生點講,,,冇事既,,唔駛擔心..
原來個奶咀窿要咁篤架..我果時又係篤左一次,,好似冇鬼用咁,,就一口氣轉哂了,,嘿嘿,,咁等我第日係中碼窿度再試下先...

係呀, 有技巧架, 我第一次又係只篤一下, 比阿媽鬧到傻 好彩佢有經驗
[/url]

大宅

justjust,
我個囡都係得10lbs13咋, 我諗因為天氣熱, 所以唔想食, 每次食幾分鐘咋. 又或佢有口瘡, 所以唔想食. 4個星期都重得1lb咋.

蝦蝦,
你個仔仔好可愛, 佢係一個XXL既bb, 一個賢都應該無問題, 不過, 當佢讀書就要同學校講,
(好似),一個賢係唔可以做太劇烈既運動, 同個人比較容易疲勞

emileleung,
我個囡係uk打針, 分別2, 3 同4個月大打, 包括白喉(diphtheria), 破傷風(Tetanus), 流行性感冒(Haemophilus influenzae(Hib)), 小兒麻痺症(Polio), 百日咳(Whooping Cough) 同 腦膜炎(meningitis).
打完都有啲發燒

別墅

咁我囡囡是否需要剪發呢, 女仔剪晒好肉酸wo :tongue:

我帶bb游水, 妳們有無?要注意的?

男爵府

Hi !! 各位好呀.....

囝囝要過2日去健康院磅完先知幾重.....
我個臭b大約10-15mins食5-6安奶.....
依家用緊s碼片...............

teddyma,
我7月開始都做左全職媽媽呀....一個湊2個真係好辛苦,又要煮飯,又要做家務。因為我都有個大囝,有時我都覺得自己忽略左個大o既,同埋對佢脾氣暴噪左少少...有時會好惡死,可能自己真係太攰喇!所以對大囝真係有d內疚感。

別墅

Sami 寫道:

我7月開始都做左全職媽媽呀....一個湊2個真係好辛苦,又要煮飯,又要做家務。因為我都有個大囝,有時我都覺得自己忽略左個大o既,同埋對佢脾氣暴噪左少少...有時會好惡死,可能自己真係太攰喇!所以對大囝真係有d內疚感。

我都有同感 一心想生個細佬陪佢 點知忽略咗佢
有時仲好鬼死惡 真係對住個大囝時好有內疚感

呷醋點都會有 但好彩佢都好鐘意細佬

大宅

各位,
好耐無上嚟吹水喇, 我好慘呀, 我個囡囡用緊pampers細碼, 但好似唔係好fit個比位, 但我重有三大包, 我而家唯有換密啲用矖佢囉 :-( :-( :-(

公爵府

pampers d 比位都已經好高喇喎, 咁你囡囡條腰岩唔岩呀? 將條魔術貼貼高些少囉.

如果真係唔岩, 你試下問下 d 藥房, 肯唔肯比你換 size, 我樓下可以架. 再唔係作故仔, 同佢講, 好多朋友o係度買左, 而家唔岩 size.
[/url]

別墅

我岩岩去完澳洲探個囡, 仲幫佢剪哂d頭髮喇, 而家係光頭妹~佢而家6.2kg..用香港既標準係咪細碼BB呀 ?

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

禁止訪問

別墅

hello 各位媽咪,

一日冇睇突然多左咁多message, o岩o岩先睇得晒....

囡囡今日三個月大喇, 佢用緊pampers 超薄中碼, 佢兩個幾月果陣都係打健康院d針, 但就冇發燒同冇乜特別反應, 而我同事個b就有發燒, 個個b都唔同.

你地都幫bb剃左頭髮, 但係我個囡宜家好多頭泥又掉左好多頭髮, 咁我仲洗唔洗幫佢剃頭呢??

我想問你地個b 係咪已經識得轉身? 我個囡仲未識呀, 係咪要教佢o架, 定係佢自己會有一日突然識o架?!!

尋晚同個囡去睇bb車, 佢試"訓"第一架就笑, 訓第二架就喊, 咁係咪佢鍾意第一架多d? 你地遇過呢d 情況未?? 不如我下次掉番轉俾佢試, 睇下佢係咪真係鍾意果架先....

大宅

mocha 寫道:
請問大家覺唔覺...
pampers 特級棉柔 nb 大過 huggies nb 係大過 pampers 超薄乾爽 S
我覺得 pampers 超薄乾爽 就幾好用,但因size細,所以好快要轉碼..咁即係貴咗.

我亞b現在用中碼pampers了,超簿和特級棉柔都用過,覺得特級棉柔好d,因有尿濕顯示.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

公爵府

剃唔剃頭, 視乎你自己鐘意喎, 如果我果個係囡, 都未必會幫佢剃頭.

我囝囝而家識轉一半身 (發脾氣果陣), 而訓覺就會o係大床度, '乙水''乙水'轉 90 度.

我覺得, 你囡囡以為你抱佢, 所以咁岩試第一架車就笑
[/url]

公爵府

pampers 超薄乾爽, 會短身 d, 岩 d 身形冇咁長既 bb 用
[/url]

別墅

sami, teddyma,

我又係湊2個, 又係覺得對大既好唔住, 我唔只對大的脾氣差左, 對老公都冇咁好...

別墅

點解你地個b可以食奶食咁快既?我覺得佢得差左, 大個左, 開始周圍望同會咬我個乳頭, 宜家餵到佢咬我就唔餵, 好似食少左奶...

別墅

救命呀!!!
個臭B食奶食咗8個字先食得嗰4oz
真係餵到我
仲有2oz唔再餵 睇吓下一餐點

大宅

TeddyMaMa, Sami, Zukina,

我都係揍兩個。你地講既野我完全feel到﹐真係心同感受呀。

本來生多個等大女有伴﹐但宜家細女需要多D照顧﹐分薄左俾大女既時間﹐脾氣差左﹐早個排仲有時忍唔住打佢添(大女明明做到既野唔做仲攪攪陣嘈醒細妹)﹐老公更加擺係最後位置。

好彩佢都“錫”細妹﹐唸返轉頭佢應該係attention seeking﹐因為佢係學校唔係甘曳﹐老師仲話佢乖左。宜家有新工人幫輕下﹐我地先有多D時間陪佢。

公爵府

teddymama,
你個臭 b 係咪呃你抱呀? 8 個字先食 4 oz, 要打 patpat ... 拮大 d 個奶咀窿會唔會好 d
[/url]

首頁
12345...25

尾頁

跳至