跳至

首頁
12345...25

尾頁

別墅

05年4月雞BB媽咪大學堂

開咗個新topic係05年4月雞BB媽咪學堂 等我地D媽咪入去傾吓計 唔使每傾一樣嘢就開個新topic 要時常係D topic 度
出來出去 好似易傾計D
同意嗎

1) Baldhead-----囝-3.3kg----3月10日-QE----開刀--
2) clarelam------囡-3.165kg-3月14日-威記--順產--
3) mrsleungbb---囝-2.55kg-3月14日-威記--開刀--6/4
4) JR ------------囝3.4kg-----4月9日--法國
5) KKM-------囝-2.72kg---3月16日-瑪麗--順產--6/4
6) rwy-----------囝-2.95kg--3月22日-浸會--順產--4/4
7) 天使kiki-----囡-2.35kg--3月24日-法國--開刀--16/4
8) garfield804---囝-3.15kg-3月24日-ST. PAUL-順產
9) TeddyMaMa--囝-3.45kg-3月28日-法國-開刀--10/4
10) justjust------囡-2.85kg-4月1日(第2胎)-法國-順產
11)JR--------囝-3.6kg-4月1日-法國-開刀
10) 餅------------囝-3.115kg-4月4日-東區-開刀--19/4
11) fatping---囡-3.11kg--4月6日-Canossa-順產-16/4
12) mocha------囝-3.1kg---4月6日-QE-順產-7/4
13) 貞貞 --- 囝-3.22kg-4月6日-東區-開刀--19/4
14) mymelody--囝-3.7kg---4月7日-浸會-順產--13/4
15) claraso--囡-3.16kg-4月8日(第2胎)-QE-順產-19/4
16) pekklesiu----囝-3.78kg-4月8日(第1胎)--廣華
17) keroppigrace-?-2.71kg-4月8日-威記
18) lsflfkc--------囡-3.09kg-4月8日-屯門--開刀--28/4
19) ringmike---囡-2.65kg-4月9日-威記-開刀--22/4
20) yorkboy----囝-3.35kg-4月10日--威記-順產--15/4
21) lalalam-----囡-3.42kg-4月12日-屯門--開刀--24/4
22) 珍妮花-------囡-3.41kg-4月13日--順產--12/4
23) Strawberrys-囡--2.95kg-4月13日--法國-順產-9/4
24) Sami -- 囝 -3.44kgs -4月13日-QEH--順產-- 19/4
25) Kevinkat----囡-3.5kg--4月15日--QE--順產-13/4
26) yuetping----囝-3.5kg--4月15日--浸會--開刀-23/4
27) HAPPY-BABY -囡--3.915kg-4月15日-威爾斯--開刀
28) emileleung----囡-3.84kg --4月17日-- QE -- 順產
29) JeannieCheng--囡--2.98kg-4月17日-威爾斯--順產
30) april_bbb--- 囡--2.9kg--4月21日--- 浸會 -- 順產
31) bluesoul----囝 - 2.8kg -- 4月24日--QE --真空吸盤
32) minigary --囡 -- 3.59kg -4月8日-- 廣華
33) ng_sharon -- 囝--3.00kg--4月2日 -- 浸會 -- 開刀
34)IC baby---囡---3.24kg---4月8日---QE---6/4順產
35) 蝦蝦---囝---3.99kg---4月25日---屯門---順產
36) bbho---- 囝 -- 3.11kg -- 4月22日 -- 養和-- 開刀
37) Ahmic ---- 囝 --- 3.2kg --- 4月20日 - 港安 - 開刀
38) Mao--囡--3.47kg--4月16日--PMH---4月11日順產
39) Piggy_hk --囡 --2.65kg --4月11日--法國醫院-開刀
40)jilljojo--囝---2.81kg---4月11日---屯門-順產
41)Kitchu--囡--2.98kg-4月16日-Hull Royal-順產-27/4
42)pong_bobo--囝-3.9kg--4月18日-瑪嘉烈-順產-30/4
43)小谷--囝--2.67kg--5月9日--東區--順產--4月24日
44) gab -- 囡 (第2胎)---3.72kg --4月19日--QMH-順產
45)venusmomo--囝--3.47kg--4月22日--廣華--順產
46) Issac0718 ---囡--3.18kg-4月22日-QE -順產- 4/9
47) Zukina ----- 囡-2.905kg-4月28日-威記 --順產
48)愛荔枝---囡--3.1kg-4月4日Canossa--開刀
49)akarisoBB---囝---3.39kg--4月23日--仁安--順產
50) 意粉-----囝---2.675kg---4月21日----聯合---順產
51)irenewkol-----囡---2.8kg---4月10日---QE---順產
52) Rosan------囡-3.1kg---4月6日---廣華---順產
53)kk-----囡-2.91kg-4月28日-屯門--開刀
54)debbieho--- 囡-3.33kg-4月3日-東區-順產
55)maggiec--- 囡-3kg-4月18日-養和-順產-真空吸盤
56)yanyant97--- 囡-3.85kg-4月30日-浸會-開刀
57)dorisliwc--- 囝-2.72kg-4月28日-仁安-順產
58)ahlui---囡--3.32kg--4月24日--廣華--順產
59)jessiewaihoho-------4月18日--屯門醫院--開刀
60)Tami--囡--2.63kg--3月30日--東區--開刀
61)Candyleung--囡--3.34kg--4月17日--威院--開刀
62)小精靈媽咪---囡--3.28kg--4月21日--廣華--順產
63)KMaMa--囝-2.92kg-4月3日--QE- -順產
64)Mrssweetie---囝--3.2kg--4月8日--ST.Paul--開刀
65)乞丐BB--囝--3.76kg--4月18日----屯門醫院--開刀
66)Happy@happy--囝----4月26日--浸會-- 開刀
67)Franca--囝----4月26日--浸會-- 開刀
68)manb----囝--3.86kg--4月28日--仁安--開刀
69)Cheukfan--囡--2.8kg--4月18日--St.Paul--順產
70)Appletree--囝-3.14kg-4月5日--QE

大宅

Re: 05年4月雞BB媽咪大學堂

TeddyMaMa,

好耐冇(網上)見啦﹐小B點呀﹖

我小B真係係“小”B﹐到3個月都只得12磅﹐家姐D衫俾佢著經常過大。唯一希望佢健健康康。

好佩服你全職一個揍兩個﹐我前個排個衰工人走左佬﹐冇人幫手﹐非常"le he",再一次驚嘆我地既媽咪甘叻﹐想當年一個揍幾個﹐兼用手洗衫洗尿布﹐煮飯買菜清潔一腳踢攪掂晒。宜家新工人黎左個幾月﹐有板有眼﹐算幫到手。

收工啦﹐遲D再傾。

大宅

thank you,TeddyMaMa
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

別墅

hello justjust

真係好耐冇見你上嚟傾計 個新工人幫到你就好law
我揍住兩個都不知幾忙 落街都唔想 由其是近日天氣太熱
我個細B近排食奶食好耐 經常玩奶嘴 食一餐要8-9個字
比佢激屎

大宅

justjust,

我個囡都係3個月得12磅咋,細細粒咁,唯有健健康康就算啦!

別墅

ringmike,
多謝妳的贊賞(係另一topic), 我囡囡頭髮係多, 不過唔黑呢, 仲樹起tim...

我個囡又得12lbs, 細碼!

別墅

我個B又係好多頭髮 出街都比人話 乜個BB咁多頭髮 又經常
比人誤以為係BB囡 有咁多頭髮都唔可以整個髮夾添

大宅

hi Teddy Mama,

同你相返, 我個囡經常比人誤以為係BB仔

別墅

男爵府

我囡囡4月7日出世, 係沙田威爾斯親王醫院出世,
出世體重為 3.35 kgs.
現在有 5.65 kgs.
仲係著小碼尿片...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

侯爵府

2023年兔年勳章

阿囡上星期去健康院打針,体重有6.64kg,是大碼bb,今日開始轉用妮飄M碼尿片。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

別墅

我BB上星期健康院磅得7.04kg 係男仔75條線上 仲用緊S碼片 好多朋友送S碼片仲有2包Pampers 1包妮飄 好采亞囝s碼仲得 :mrgreen:

民房

我個bb成個囝樣,十個估十個都估仲,佢係屯門醫院出世,我依家都唔知佢幾重,有時間要磅下先....

民房

早晨呀各位!
我bb終於剪咗頭髮啦!
個光頭樣好好笑.
第一任媽咪 - 謝西嘉 :oops:

公爵府

teddymama,
你個囝食奶要成 8/9 個字? 食得黎下一餐又到, 我個囝食 2/3 個字我都覺得耐呀.

你地個 b 細碼就好啦, 我個囝, 一出世就牛高馬大, 健康院姑娘話比面我, 先話囝囝加大碼, 原本想講加加大, 搞到我而家唔敢加奶粉比阿仔, 冇飽奶佢飲, 驚佢要減肥 :-(
[/url]

公爵府

我囝囝初初剪光頭, 我都笑左成日呀 個樣好鬼過癮
[/url]

禁止訪問

大宅

唔該哂TeddyMaMa..幫我地開個topic..

我都覺得TeddyMaMa好叻..我而家全職揍個一隻衰豬仔都用左我成日時間...好似咩都做唔到咁,,,如果仲多一個,,都唔知點算,,有時仲手忙腳亂添,,不過每次見佢比反應同我笑,,,真係好開心同好滿足架,,

我個囝用緊中碼奶咀食奶..6oz食10分鐘度..佢用緊細碼pampers超薄乾爽同綿柔...

justjust..
我個囝就快3個月都未有12磅呀,,,仲奀過你bb,,係細細碼bb咋..佢健康同精靈活潑既你就唔駛咁擔心,....慢慢會增磅..我都係咁諗咋,,比心機揍就會有成積..加油

我想問下你地同bb剪光頭係咪買一套bb剪髮器同佢剪呀? 定用普通剃頭果D..???

男爵府

今個星期去打針就知依家幾磅, 我想問你地係未響健康院打針架(因為我都係), 其實去 c+ 係唔係唔發燒架.

複式洋房

乜原來咁多bb都係用緊細碼同中碼片咋,我bb現在用緊huggies的大碼片呀,好貴,好肉痛呀!!!!!!!

我係廣華打五合一口架,第一針bb就無發燒。聽講五合一無咁易發燒的,私家通常都係打五合一或者有

首頁
12345...25

尾頁

跳至