自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

有什麼 電炖盅 好介紹?

想問下各位如炖野多數用煤氣或用 電炖盅?
電炖盅 / 電炖鍋有什麼不同 ?
有什麼 電炖盅 好介紹?
THANK YOU.

男爵府

Re: 有什麼 電炖盅 好介紹?

我鍾意電炖盅, 好好用, set定時間, 母須睇火

別墅

may i know which brand you're using? is it big enough and use a lot of electricity?
thanks.
RCHU01 寫道:
我鍾意電炖盅, 好好用, set定時間, 母須睇火

男爵府

而家用緊果個係五年前買既, 叫"東寶"唔記得幾多錢啦, 都唔覺用好多電, 因我要黎燉燕窩, 一個鐘攪掂

伯爵府

我用緊樂信牌(Rosonic), 已1年多...安全, 好好用.

大宅

我都覺得樂信牌好用

別墅

thanks for the reply.
is it 紫砂燉盅?
有冇分 size ? 我想燉湯.
and 可唔可以用來煲藥?
邊到買會平d?

男爵府

如果有真空煲,可用真空煲炖

別墅

我本人覺得用真空煲無咁好飲, 都係用明火好飲好多.
邊到買電炖盅比較平 ?
該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章

華員會, 教協, 護協果d會平d, 1.8L果隻係underhk$400, 另外, hsbc credit card 分可以加hk$180換

大宅

helenjoe 寫道:
我用緊樂信牌(Rosonic), 已1年多...安全, 好好用.

我都用佢架, 好好用, 當年係在樓上xx莊買野加$$換架,平好多, 不過現在好似冇優惠.

別墅

唔該哂各位 !
i have j-card ar, but just missed the 20th!
i thought places like wing on etc will be more expensive? i don't know!

複式洋房

How much for 'Rosonic' ?

別墅

i've checked the prices for Rasonic 1.8L = $438
2L= $538...
i've checked for 3 shops and the prices are the same.
any other shops with cheaper prices?
(i've checked BROADWAY, JUSCO, PRICERITE)

別墅

oh, panasonic shop is cheaper-- $398 and 498 respectively.

大宅

富來

佢地係幫樂信造盅的,所以一式一樣,但平D.
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

1.8L big enough?
or 2 L better?

大宅

用緊樂信牌(Rosonic), 已1年多...安全, 好好用,如果行開旺角柏裕商業中心2408室(即家樂隔離),我果時買$438- 2L,呢度係信用卡換領中心來的,我換開禮物時見到的,故買左,不過係上年的事啦!唔知而家仲有無,有無咁平.

首頁

尾頁

跳至