家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

好多時洗完衫, d衫出現一(達達)既污積, 唔知咩黎....點算??

如題~~

男爵府

環保接龍勳章

Re: 好多時洗完衫, d衫出現一(達達)既污積, 唔知咩黎....點算??

這些就是殘留在你洗衣機內的污漬. 多是因為你用的洗衣粉不能完全溶解. 結合了毛屑.秀漬等殘留在洗衣機內. 每一次你再洗衣服時都會把這污漬洗出來然後再污染你的衣物. 我介紹你用一隻洗衣粉. 可以先用作清洗洗衣機. 然後你轉用這洗衣粉洗衫時就不會再有這情況的. 我pm你。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

Re: 好多時洗完衫, d衫出現一(達達)既污積, 唔知咩黎....點算??

我以前都試過會這樣,後來發現每次不要放太多衫入內就沒有這問題了!(以前100%滿,現在80%滿 )

大宅

係咪一dai dai好似口水漬咁架﹖
我都間中有呢個情況,但就只係出現係老公d shirt衫度,
我試過用碧蓮,ok wor!

禁止訪問

複式洋房

Ellice 寫道:
係咪一dai dai好似口水漬咁架﹖
我都間中有呢個情況,但就只係出現係老公d shirt衫度,
我試過用碧蓮,ok wor!

I also use Vanish to 浸 overnight and the dirt will be disappeared !!! U can try try !!!!

大宅

saw~~
咁肯定係喇!我落好多架! :mrgreen:

conniechan1975 寫道:
1 possible reason is the softener is too thick. u need to dilute that. OR change another 1

首頁

尾頁

跳至