自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

我發覺最近好多電話唔再好似以前咁冇來電顯示或者"3"字頭, 因為大家已經有警覺, 如出現以上兩種情況, 大家會唔接該電話, 相反, 佢地反而特登顯示個number比你看, 等你冇介心, 接來聽, 我發覺好多都係"21"字頭, 關於美容既, 日日打, 好黑人憎!!我話佢地騷擾人, 個女仔仲話返我"咁你以後米唔好聽囉!

不如大家講下仲有咩字頭都係呢類電話

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

i-PHONE 4入個 tel no.去個junkcall list度

別墅

得咩?點入法
原帖由 maggiecch 於 11-1-26 08:57 發表
i-PHONE 4入個 tel no.去個junkcall list度

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

不論2字,3字定無字頭 , 我吾識既一律吾聽

原帖由 fishcakes 於 11-1-25 15:10 發表
我發覺最近好多電話唔再好似以前咁冇來電顯示或者"3"字頭, 因為大家已經有警覺, 如出現以上兩種情況, 大家會唔接該電話, 相反, 佢地反而特登顯示個number比你看, 等你冇介心, 接來聽, 我發覺好多都係"21"字頭, 關於 ...

~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我收過2字頭的junk call有:28209538, 21514781, 21530285, 21529721, 21380322, 21380300, 21530325, 21514780, 21104049, 23065488, 27310461, 21534100, 25044067, 21224800, 22689672

FrankieFUNG  咁多~  發表於 11-5-5 18:59
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我家電話係3字頭, 用咗6年了, 成日d人都唔聽我電話~~~~~~~~~:-(

大宅

我收過21399511 21532549 21578645 21539361 25251275

大宅

原帖由 queen_sze 於 11-1-26 11:51 發表
我家電話係3字頭, 用咗6年了, 成日d人都唔聽我電話~~~~~~~~~:-(

sorry, 竟然笑咗

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

THANK

複式洋房

我以前個電話都係3字頭,最後係換左其它號碼.............
原帖由 queen_sze 於 11-1-26 11:51 發表

大宅

廣告電話應對大法 (轉貼)

Case1

「喂﹖」
「你好先生,我叫xxx,是Sxxday打來,先生你是否9xxx-xxxx的機主﹖」
「係,想點﹖」
「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加$30就可以發一百個短訊…(下刪字若干),你有沒有興趣join﹖」
「哦,對不起,沒有。」
「為什麼呀﹖才三毛錢一個,比你現在的便宜很多呢。」
「對不起,真的不需要。」
「真的是個好優惠,能給你省錢呢,為什麼不要呀﹖」
「為什麼﹖因為我有錢。」
「……」三秒後電話掛斷。(到現在依然為一句「我有錢」而感到興奮)

大宅

Case2

「喂﹖」「你好先生,我叫xxx,是Sxxrtone打來,先生你是否9xxx-xxxx的機主﹖」
「唔係。」
「……」呆左3秒「咁請問你係咪長期使用9xxx-xxxx呢﹖」
「唔係。」(講大話)
「……」又呆3秒「咁好丫,唔該晒。」

大宅

Case3

BuffetClub打來,賣咩10幾間酒店食餐membership
「你好先生,我地有BuffetClub個promotion,以后你去酒店食飯,係member,全部半價…」

「我唔出街食飯的。」
「唔係喎,如果你同朋友去食飯,用一次依個service,已經底返。」
「我沒有朋友的。」
「……」deadair左一陣「哦,咁好呀,唔該你。」

大宅

Case4

「喂﹖」
「先生你好,我叫xxx,係abc(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx既機主﹖」

「係。」
「我想同你介紹一個最新的優惠計劃,唔駛錢就可以享用某某優惠三個月…(下刪數百字),你有
冇興趣參加﹖」
「哦﹖對唔住,冇。」
「唔係喎,唔駛錢喎,點解唔要﹖」
「對唔住,我真係冇需要。」
「真係唔駛錢喎,不如你試下先丫。」
「唔駛錢我就要用,你當我乞衣呀﹖」
「……」電話即時掛斷。

大宅

Case5

「你好,我叫xxx,係XYZ(某推銷公司)打來,先生請問你係咪9xxx-xxxx既機主﹖」
「Sorry,我向大陸。」
「哦,唔好意思,咁我遲d再打過黎丫,先生你通常幾時向香港﹖」
「Sorry,我呢世都向大陸。」
「……」電話掛斷。

大宅

Case6

「喂﹖」
「你好先生,我叫xxx,是Sxxday打來,先生你是否9xxx-xxxx的機主﹖」
「係,點﹖」
「無,我想同你介紹一個最新的優惠計劃,月費加$30就可以發一百個短訊…(下刪字若干),你有沒有興趣join﹖」
「哦,對不起,我而加唔得閒,不如你俾你手提電話號碼我,我遲d打翻俾你啦。」
「喔,對不起,我地唔可以咁做。」
「你都唔鍾意d人亂打電話俾你吧﹖」
「喔,係,喔。」
「咁你明我意思啦。」(收線)

男爵府

畀面勳章

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都收到好多呢d響一吓就冇嘅call...不過我從來都唔會打返轉頭....

因為我相信, 要搵我嘅, 一定會再打嚟, 一係留msg, 一係send sms...所以我從來唔call back

原帖由 0908-2 於 11-1-27 00:42 發表
另外新招都係有來電顯示.但只響1,2聲就收線.
等睇到來顯示回覆電話時就係錄音式推銷電話.

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

真系好煩...日日刀有2個21字頭電話打笈幾次刀系響一下

首頁

尾頁

跳至