意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 1|主題: 77868

跳至
樓主: edea
濕疹bb媽咪論壇 - PART 3  

別墅

國民生產總值:527

潮流媽咪 發表於 11-2-24 07:20
有冇媽媽聽過漂白水浸浴可以殺菌,昨日醫生叫我試,有冇人試過???

只能同你講千萬不要試

別墅

國民生產總值:982

Jenny20 發表於 18-3-20 17:12
想問下bb濕疹好勁有出水,有冇好既cream介紹?睇左醫生揸類固醇好左啲,但只可以用一星期,一停用就又返發, ...

我本身都有濕疹,尢其隻手、掂過灰塵,清潔劑即刻痕,又起水點,中西藥乜都試過。近期用左一隻中藥濕疹膏有明顯改變,止痕收水,有興趣可pm 我,我有幾支試用裝可送比你,搽幾次唔岩用可以掉佢。

禁止訪問

國民生產總值:215

受到警告

複式洋房

國民生產總值:230

dingdong_1126 發表於 11-1-29 13:52
我bb最近都有濕疹問題, 應該點算好?
我身邊有朋友叫我做"過敏測試"....係咪真係可以改善??
有咩方法可以舒 ...

可以透過香薰治療,舒緩濕疹帶來的痕癢及情緒問題。可以PM 我

複式洋房

國民生產總值:230

phichi 發表於 18-11-9 19:59
我本身都有濕疹,尢其隻手、掂過灰塵,清潔劑即刻痕,又起水點,中西藥乜都試過。近期用左一隻中藥濕疹膏 ...

有。 Calendula cream
我兩個仔都用緊

洋房

國民生產總值:79

2019勳章

好多時濕疹,不論大人又好,小朋友都好
一般本身都唔只係皮膚問題,有啲症狀可能一直都有,只係忽略左
例如怕凍、發熱、汗少/易出汗
腸胃又可能麻麻地
所以只係處理皮膚,問題可能改善唔到
皮膚只係病既反映,但要搵出病既本質先有助治療
仲有一點,呢類病,無得急
講到速效個啲,真係要小心到底有無啲藥性你係唔知既

洋房

國民生產總值:39

2019勳章

回覆 Maykhera 的帖子

https://www.facebook.com/nipponkendai/videos/263060731289633/
【臨床文獻話您知:人體GLA愈多,濕敏狀況就得以改善】
明白大家對GLA呢個名詞好陌生,咁就等我哋簡單解釋吓GLA係乜同點解可以改善濕敏!

GLA (Gamma Linolenic Acid) 係一種 “好的” 奧米加 6 多元不飽和脂肪酸,是構成人體細胞膜的主要成分; 它可以提升抗炎介質 PGE1 及減低發炎介質PGE2的過剩, 改善皮膚痕癢、發炎、紅腫及乾燥等情況。 GLA 仲有助提升紅血球流動性,加強微血管循環,改善傷口癒合。已經有大量臨床文獻顯示*,身體內GLA 愈多,濕敏狀況就會得以改善。

對抗濕敏係長期抗爭! 要信梗係信香港日本醫生同營養師一致選用嘅【GLAGOLD® 健代益之諾®】!水滴狀細細粒容易食,有恆心食幾個月濕敏同皮膚發炎問題就會大大改善啦!

了解更多【GLAGOLD® 健代益之諾®】: http://glagold-bk-campaign.com/index.html

*參考文獻
1. M. Andreassi et al. Journal of International Medical Research 1997: 25: 266 - 274
2. Chiung-Hui Yen, MD et al. Ann Allergy Asthma Immunol. 2008: 100: 66–73
3. Asuka Kawamura et al. J. Oleo Sci. 2011: 60: (12) 597-607
4. A Fiocchi et al. Journal of International Medical Research 1994: 22: 24-32
5. Rakesh Kapoor et al. Current Pharmaceutical Biotechnology, 2006, 7, 531-534

#臨床文獻實證
#日本同香港醫生及營養師選用
#KO濕敏
#安全可靠
#功效顯著
#奧米加6GLA抗炎
#濕疹
#日本健代
#益之諾GLAGOLD

1 ...293031323334353637
跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.