論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024勳章

我家姐姐黎左5個月倒, 已經話唔做, 因我大左肚, 個仔都未出世, 佢已經話佢照顧唔到 2 個喎.... 唉... 點解而家d 工人咁家...??

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

供求問題, 因為唔憂做.

公爵府

2024勳章

唉... 咁係 law.... 難為我地呢d 在職又要請工人既媽媽.....

複式洋房

I have that experience too. When I told my maid I was pregnant, she resigned right away. You better look for a replacement soon. But seems like no maid likes to take care 2 children, maybe they think it's hard work.

大宅

我嗰件湊左nb一個月未夠話唔do, 又係嫌辛苦, agent話而家d工人揀工揀到飛起, 唔係有錢佬住大屋, 先生太太成日唔係屋企, 都唔做, 湊bb更加noway, 無辦法唯有請海外, 要等2,3個月先到, 臨時臨急搵人湊bb, 真係慘

侯爵府

......宜家想搵工人真係唔容易.....

原帖由 happyfanny 於 11-1-26 11:34 發表
我嗰件湊左nb一個月未夠話唔do, 又係嫌辛苦, agent話而家d工人揀工揀到飛起, 唔係有錢佬住大屋, 先生太太成日唔係屋企, 都唔做, 湊bb更加noway, 無辦法唯有請海外, 要等2,3個月先到, 臨時臨急搵人湊bb, 真係慘:naugh ...

男爵府

咁我咪要好好留住呢件摶抄賓? 豈碼佢依家正常返,我諗佢打算做到完續都唔會同我續架啦 真係好難搵人

首頁

尾頁

跳至