嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

男爵府

好心痛呀.希望快d搵到work既方法醫好阿女。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2667022

呢個之前有mami post過出來.

希望幫到你.

bb要加油, 快d好返, 呢到好多ee幫你打氣.

大宅

我仔仔睇冼麗生好返晒架, 2次就ok, 不過佢本身唔太嚴重, 雖然全身同面都有. 不過冇流血。冼麗生有中藥搽, 飲中藥 , 再加浸浴, 我自己個仔suffer左半年有多, 睇過西醫中醫專科, 都係覺得冼醫生最好, 而家斷尾了! (TOUCHWOOD最近天氣轉都冇事)

我覺得你可以試試。祝早日康復! 我好明白你心情的。加油!!!

男爵府

+3金熱血

敏感可以来自洗衣粉、食物、地毯、空气、have u tried it all? Hope u find the cure.

大宅

我BB之前都是這樣,你都唔洗咁擔心,,亦唔洗買太多嘢,呢個係長期鬥爭,好多人會叫你買呢樣嗰樣,唔洗啦.首先,你要搽類固醇,通常幾日會好,跟住就要搽潤膚,我到而家都不斷試,有時OK,有時唔得,要好有耐性,加油.情緒都好唔開心,大家交流吓

大宅

之前我都想睇冼醫生,但想深層,咁多年嘅病,奌可以幾日或幾個月就好,我怕會唔會有啲咩成分,我自己以前搽過的CREAM,好快又白又滑,原來有水銀.而家怕怕.

大宅

Hope you find a way to cue your son, keep the faith.

別墅

陪月勳章

睇到都好心痛呀, 希望 BB 快D好返啦!! 你今日睇醫生, 希望佢哋幫到你啦!

子爵府

畀面勳章

好心痛...bb咁細個就要受苦,媽媽要加油呀`

大宅

thank you all mama and I will add oil !!

大宅

Before有D好心嘅mama 介紹去順勢療, new skin, anway....... 已經用咗好多$試藥( 可能有希望嘅都想試), 但未見效果我老公巳放棄, 因為每次試咗2-3個星期 巳用了好多$...因為實在差不多用曬d$...不過我會新年後靜雞雞去....冼麗生

大宅

看了專科有乜跟進??

大宅

你記住醫生開d敏捷藥係可以減低BB敏感同紅嘅情況,一定要食,另外搽類固醇膏,大約二至三日情況會大有改善,搽到好晒就停,跟住就要靠保濕喇,你要記住在政府覆診,,私家太貴,又係類固醇,所以可以慳番..俾心機呀.有事大家交流下.

複式洋房

我BB 9個月大, 我都作戰到現在, 皮膚及兒科仍都看過, 但都時好時壞, 總括來說西醫就會用類固醇和吃敏感藥, 中醫冼醫生就因BB吃不到藥, 所以沒有再看。 不過最近好了一點, 每天都用日本馬油來搽面, 一乾就搽, 效果不錯, 希望你bb看完醫生後可以快d好番, bb媽媽努力,加油!

伯爵府

見到都好心痛,加油呀~~~

男爵府

May,
除左類固醇之外, 其他方法都要有耐性.....ANYWAY, 你要加油!!!!! 有咩打比我, 我會支持你!!!!
你自己都要TAKE CARE呀!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

洋房

我個女一樣係開頭以為係好嚴重既濕診,而家入左qmh,呢到d醫生好好的,好有exp,同佢做左好多checking,confirm係銀屑病,其實一定要入院check清楚,因好多皮膚病表現都好似,不能對症下藥苦了bb。另外佢對牛奶及豆都敏感,而家要食neogate。

你要加油呀,我地一齊努力!

大宅

Add oil!
I will pray for you and your family!

複式洋房

我囡囡現在3歲半,佢係由8個月時開始有濕疹的,我又係任何方法都用盡,但都係冇咩用,最有效都是搽類固醇,同埋由飲A+轉了現在森永(因DOCTOR話A+太燥),現在佢濕疹已經好了90%,只是有時轉天氣就會發少少,多數在腳!
我好明白你的心情,我有時見佢R我都會好唔開心,仲會好忟TIM,但其實佢都唔想!
對我囡囡嚟講有一個方法止痕很好的,因為佢多數都係晚上瞓覺先會痕,所以我會講故事氹佢瞓覺,咁佢就唔會R,仲好快瞓着TIM,所以我已經講了幾年故事給她聽了!
加油呀媽媽!

首頁
12345...12

尾頁

跳至