跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: BB喜歡把手往嘴裹塞

瞳, happy@happy

我老公好偏心, 我生囡時, 我打開隻比(双腿), 佢就不停咁film, 佢都唔怕我嬲.
而兩位所講, 要影多啲相, 我都好同意, 所以, 我每日都幫小囡影相, mo咗都照keep.

大宅

一真都唔記得講食手手tim, 小囡一放手落口, 我就叫"NO!" 然後我攞開佢隻手, 當佢唔聴, 我就打手手, 所以, 宜家, 我一叫no, 佢就攞開隻手. 有時會喊住攞開隻手, 不過, 我唔知, 咁細個就打佢, 係唔係好衺?

民房

各位你地好!我亞B是5月18日出世的.希望你地比多D意見關於BB的情況,因為你們多咗1個月經驗!我亞B剛滿2個月已經把手塞入口和玩口水啦! :-P
Snoopyb :wave: 5月18日出世,重3.84KG

男爵府

snoopyb,

您好...妳的bb剛滿2個月已經把手塞入口和玩口水,
都是正常的, 因為我剛剛買了一本今期baby雜誌,
關於bb食手指問題, 所以妳可以放心呢 !!

bb在媽媽母體內已經識食手指,
因為bb欠缺安全感, 所以會錦樣...
雜誌內面更加詳細 !!

所以妳可以放心...!!
snoopyb 寫道:
各位你地好!我亞B是5月18日出世的.希望你地比多D意見關於BB的情況,因為你們多咗1個月經驗!我亞B剛滿2個月已經把手塞入口和玩口水啦! :-P

晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

男爵府

kitchu,

bb打手仔不是一個好方法 !!
好方法 :
多些同bb講說話, 令bb食手指的主意力分散,
加上講說話時, 最好同bb玩手仔運動 .

bb仲係細過, 仲未懂事, 唔好亂錦打bb.
知道嗎 ??
Kitchu 寫道:
一真都唔記得講食手手tim, 小囡一放手落口, 我就叫"NO!" 然後我攞開佢隻手, 當佢唔聴, 我就打手手, 所以, 宜家, 我一叫no, 佢就攞開隻手. 有時會喊住攞開隻手, 不過, 我唔知, 咁細個就打佢, 係唔係好衺?
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

Kitchu 寫道:
瞳, happy@happy

我老公好偏心, 我生囡時, 我打開隻比(双腿), 佢就不停咁film, 佢都唔怕我嬲.
而兩位所講, 要影多啲相, 我都好同意, 所以, 我每日都幫小囡影相, mo咗都照keep.
哇…你老公陪產呀…你就好啦…我開刀,生緊果陣老公都未到… :-( 我依家先後悔當日無叫佢帶相機,影低亞b
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

男爵府

算啦 ! 我果日都係無帶相機, 其實係有唔開心不過都無辦法啦, 亞 b 張相有影只不過響自己個腦到囉.

民房

mankok:
唔該哂!另外我有一個難題,請看我的標題“扭眼瞓”!
Snoopyb :wave: 5月18日出世,重3.84KG

大宅

瞳,
我穿水先入院, 所以好多時間比我老公準備, 而我未生前己同老公講好, 到咗醫院時, 要點…….要點…….
我都好多謝我老公倍我生bb, 話說我穿咗水多過24小時都未生得, 而 呵果刻 (生bb時), 又無晒力, 我老公就幫我打開對腳, 如果唔係, 都唔知要辛苦多幾耐. (因我係uk生, 只會得一個助產士幫手)
話時話, 你個囡, 好多頭髮, 好得意.

mankok,
我知錯啦! 我會試吓比多啲愛心我個囡

首頁

尾頁

跳至