1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

D大陸人好有錢,如果徵收離境稅,佢拎到上去賣貴D咪補番條數,應該限制佢地每人每日只可帶一罐,再抽佢稅......帶多左就坐下監......哈哈哈......
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

複式洋房

我日日同阿囡讲,粮食紧张,你千万不要浪费奶奶.....

洋房

原帖由 waiting046 於 11-1-27 23:04 發表
D大陸人好有錢,如果徵收離境稅,佢拎到上去賣貴D咪補番條數,應該限制佢地每人每日只可帶一罐,再抽佢稅......帶多左就坐下監......哈哈哈......

100% Good

禁止訪問

大宅

同意 ...

原帖由 waiting046 於 11-1-27 23:04 發表

大宅

要政府開徵新稅項個過程唔係咁簡單、解決唔到燃眉之急,況且版友講得岩,大陸人錢多的是,佢地根本唔怕
奶粉商唔囤積居奇先係解決方法

民房

我半年前已經send過e-mail比立法會議員"劉江華"..但係佢對呢件事完全冇興趣..一d回覆都冇....真係失望...
其實而家x寧幾好..佢會盡量留比香港bb...屈臣x就比我打去投訴過..因為我買奶粉個陣..個水貨客係我面前同個收銀講.."打左電話黎留貨"...即係火都黎埋..第二日打去問係唔係會幫人留貨..佢地話唔會幫人留貨....我即刻投訴...就係將軍澳厚德個間...

複式洋房

本人工作在元朗某酒家
今天同個新移民同事傾計~傾到奶粉就火都
來埋
事源X師奶話幫內地親朋好友掃奶粉回鄉
係度探料
我就問佢香港人都沒得吃~價格又高~你都買
佢就話香港人沒得吃~關我鬼事~你買唔到是你地問題~我D仔女又大了又唔洗食奶粉~加咪加~沒咪沒..
又教我幫BB戒奶~(1歲都未到炸).....
我即刻火到~答了一句~你D大陸人又關香港人咩事~你地大陸人出品高檔高尚~毒奶粉都出到~洗咩來香港住~又買奶粉吃呀~你返去食毒奶X啦~再唔係就教你親朋好友幫BB戒奶~你地做到我做............跟住就話我九唔搭八~傻X左

唔想為此火起~又唔想沒奶粉 ~見奶粉
價格如石油
貨量如旱災~力請大家遊行

禁止訪問

洋房

香港d小市民而家真慘, 政府成日都話要自己經濟, 都唔係先解決香港小市民民生先, 更加理唔到d樓市點升抑制bb d奶粉炒到有幾貴幾缺貨, 成日經過d藥房都見d水貨客成籮o甘入貨...為保障本地人生活支持收離境稅或限制貨品出境數量

大宅

我唔知點解覺得回歸左之後,香港每年每月每日都好似比大陸搞垮緊咁........我都唔想對大陸人有成見,但佢地大部分既人所作所為就真係......唉!

要香港尊重大陸,都要大陸檢討一下有冇地方比人尊重,唔係人多地大就=大晒!!!

一國兩制,我一向都覺得係一個大話既煙幕!!d大陸人同我地香港咩都爭,爭老公,爭家產,爭綜援,爭屋,爭床位生bb,爭奶粉!!!!!!!吼~~~

依家仲話不斷咁開放比大陸人黎香港,真係唔明點解香港政府好似完全冇反抗過,亦都冇點樣去保護香港原本既本地人....鬼叫香港係個仔,中國係啊媽咩...唉~~極度讚成支持離境稅!!!!

大宅

可能香港政府有反抗過都唔夠啊媽撐!!唉~好難對香港有期望!!

大宅

原帖由 jtsui3 於 11-1-27 19:39 發表
每罐徵HKD100離境稅

等D大陸人日日黎香港拉奶粉返大陸賣,D大陸人搶人老公,炒貴香港樓房,生一大堆子女,取香港綜援,都唔夠,頌要搶我小朋友D食糧......... ...

支持,支持

大宅

政府又唔介入,都唔明白我地D班MAMA既難處,成日要周圍搵奶粉,我個朋友先話元朗有間藥房賣A+3 590兩罐呀!CRAZY !!!炒高成100蚊!

如果政府可以唔比出口,就好LU!
我聽人講日本有D奶粉係唔比出口架!

大宅

BK Milk勳章

support ar ....

攪到我呢幾日都要買定幾罐奶粉係屋企看門口.

大宅

原帖由 jtsui3 於 11-1-27 19:39 發表
每罐徵HKD100離境稅

等D大陸人日日黎香港拉奶粉返大陸賣,D大陸人搶人老公,炒貴香港樓房,生一大堆子女,取香港綜援,都唔夠,頌要搶我小朋友D食糧......... ...

贊成! 好似香煙甘,限定每次幾罐,仲要每次交離境稅.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至