自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

個仔4歲咳得好勁,已經介晒凍飲、煎炸野。依然每個月睇下醫生食好多西葯,我感覺好心痛同好累。佢已經有做下運動跑跑跳跳學下台拳道,我知游水有幫助夏天的時候我會比佢試。我住天水圍如果大家知有邊個中醫睇小朋友好請介紹下or重有咩方法或心得。千萬個吳該

公爵府

有無識過睇耳鼻喉專科丫..有時成日覺得係氣管問題其實係鼻既問題. 我個仔之前都成日睇氣管, 睇到好氣餒!!!後尾照左專科,原來係鼻敏感, 要學'SUK'鼻, 每日食飯之前要每邊鼻SUK十下, SUK清晒. 加埋食 好左好多, 同埋醫生配藥係有事先食, 無事可以唔食, 睇一次攞既藥可以慢慢食, 食完可以再返去配.

中醫我都試過, 個仔唔肯飲, 用吸管飲過幾次但唔見效, 可能係對唔到症.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇試過青蛙仔

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

琥珀宮

參加游泳班, 冬天都唔好停!

原帖由 yan801022 於 11-1-29 12:37 發表
個仔4歲咳得好勁,已經介晒凍飲、煎炸野。依然每個月睇下醫生食好多西葯,我感覺好心痛同好累。佢已經有做下運動跑跑跳跳學下台拳道,我知游水有幫助夏天的時候我會比佢試。我住天水圍如果大家知有邊個中醫睇小朋友好請 ...

男爵府

原帖由 sheunglam89 於 11-1-29 13:57 發表
係....一定係睇專科,我個囡都係睇專科,控制得好好,你可以去睇元朗利知行,我個囡都係睇佢

我想問下see專科一次診金大約幾多??會唔會好貴?

大宅

我個仔2-4歲果時每次返風就氣喘,今年婆婆响沙田新城市CITY SUPER 果層有間 The Best New Zealand Shop買咗樽 活性麥盧卡蜜糖 15+
http://www.thh.hk/htm_product/waitemata/w01.htm
今年d天氣起伏得咁大,佢都冇氣喘wor!!
我唔咪幫佢賣廣告呀!!!!!
但真係好得呀 !!!!!!

男爵府

原帖由 LVictoria 於 11-1-29 20:12 發表
我個仔2-4歲果時每次返風就氣喘,今年婆婆响沙田新城市CITY SUPER 果層有間 The Best New Zealand Shop買咗樽 活性麥盧卡蜜糖 15+
http://www.thh.hk/htm_product/waitemata/w01.htm
今年d天氣起伏得咁大,佢都冇氣喘wo ...

請問你仔仔食左幾多樽見效?每日食幾多次呢?

大宅

佢而家仲食梗第一樽咋!食咗差不多2個月啦!就怏食哂一樽啦!但呢個幾月不停返風都冇事wor,所以我覺得好掂呀!會員$390/樽,食到個零月啦,早晚1次,仲要一定要用膠匙食,唔可用鐵匙食 gar!
其實食咗2個星期已經鼻敏感都少咗!

水晶宮

好媽媽勳章

我2個小朋友氣管都一樣好弱,早2年朋友介紹食康維他麥蘆卡蜂蜜 ,初初我地食15+,食左2個月左右情況穩定之後改食5+,但一作病果幾日就食返15+
呢隻如果專門店(jusco,wing on)會貴d,網上買(可能係水貨)平好多....我初初專門店買,食左2樽之後就上網買lu~,因為有送貨

touch wood 食左呢2年,見醫生次數小左好多,之前淨係個冬天都一星期要搵2次醫生,依家一年都係見4-5次..
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

我見有兩款的, 請問你是買邊款??

原帖由 LVictoria 於 11-1-29 20:12 發表
今年d天氣起伏得咁大,佢都冇氣喘wo ...

男爵府

請問是上邊個網訂? 最小要買多少?? thanks

原帖由 patpat234 於 11-1-29 23:02 發表
我2個小朋友氣管都一樣好弱,早2年朋友介紹食康維他麥蘆卡蜂蜜 ,初初我地食15+,食左2個月左右情況穩定之後改食5+,但一作病果幾日就食返15+
呢隻如果專門店(jusco,wing on)會貴d,網上買(可能係水貨)平好多....我初初專 ...

大宅

我買大樽500g 的,可以食個幾月

原帖由 830mama 於 11-1-29 23:19 發表
我見有兩款的, 請問你是買邊款??

男爵府

我見一隻是[WAITEMATA HONEY],
另一隻是[NELSON HONEY], 你是買那一隻? THANKS

原帖由 LVictoria 於 11-1-29 23:32 發表
我買大樽500g 的,可以食個幾月

禁止訪問

回復 9# yan801022 的帖子

禁止訪問

回復 9# LVictoria 的帖子

大宅

我小朋友食了姬虫茸 + flax 半年, 已經醫好了9成了

伯爵府

畀面勳章

原帖由 GQ 於 11-1-30 00:43 發表
我小朋友食了姬虫茸 + flax 半年, 已經醫好了9成了
姬虫茸 + flax ?

水晶宮

好媽媽勳章

http://www.healthishop.hk/index.php?route=product/category&path=35
$300可以免費送貨

原帖由 830mama 於 11-1-29 23:21 發表
請問是上邊個網訂? 最小要買多少?? thanks

水晶宮

好媽媽勳章

係呀,我之前本來一開始就想食20+,不過個sales話20+太強唔o岩小朋友食,而且20+多數都係重病o既人食,所以唔建議小朋友食20+

原帖由 sheunglam89 於 11-1-30 00:40 發表
麥盧卡蜜糖 15+. <<我個囡今個冬天都有食,我今日先去再入貨,我地食開10+, 今曰想轉買20+架,因為流感勁,想再轉隻強d, 點知個售貨員叫我吾好比咁強,佢話小朋友本身低抗力好,好果咁快食20+反而對佢吾係咁好,叫我食返10+就ok

首頁

尾頁

跳至