跳至

首頁

尾頁

複式洋房

妳地個b飲幾多安奶

我個b而家飲緊120ml奶,但係好似飲完唔夠飽,但我有個朋友個b4個幾月大先係飲緊5安半,我怕加奶比我的b會唔會飲得多過頭呢?

大宅

Re: 妳地個b飲幾多安奶

請問你個B有幾大呀? 出世時有幾重?
我個B喺一個半月大左右, 佢已經要飲6安奶(水連奶粉開成6安)! 如果你認為佢好似食唔飽, 你可以加多一安比佢, 睇睇佢有咩轉變?! 例如: 佢是否食晒D奶? 食多咗奶之後係咪瞓得耐咗?(平時4個小時一餐, 轉為5個小時一餐) D便便是否跟平時一樣? 消化系統係咪如常? 如果你個B原本係重磅BB, 佢有可能真的會好大食的! 若然你怕佢進食過量的話, 你可以先試一試, 將D奶開烯一點(3安奶粉開4安的水), 睇睇會唔會好D? 這樣又可以變相飲多咗水!!
其實, 每隻牌子的奶粉都會有一D咨詢電話, 你可以打電話去問吓D姑娘, 請佢地指教! 佢地會幫到你的!

複式洋房

妳個個係咪5月出世,如果飲6安咪好多,我個b係5月出世.現在2個月多d.
Kikokikovenus 寫道:
請問你個B有幾大呀? 出世時有幾重?
我個B喺一個半月大左右, 佢已經要飲6安奶(水連奶粉開成6安)! 如果你認為佢好似食唔飽, 你可以加多一安比佢, 睇睇佢有咩轉變?! 例如: 佢是否食晒D奶? 食多咗奶之後係咪瞓得耐咗?(平時4個小時一餐, 轉為5個小時一餐) D便便是否跟平時一樣? 消化系統係咪如常? 如果你個B原本係重磅BB, 佢有可能真的會好大食的! 若然你怕佢進食過量的話, 你可以先試一試, 將D奶開烯一點(3安奶粉開4安的水), 睇睇會唔會好D? 這樣又可以變相飲多咗水!!
其實, 每隻牌子的奶粉都會有一D咨詢電話, 你可以打電話去問吓D姑娘, 請佢地指教! 佢地會幫到你的!

大宅

我個B係5月出世! 佢個半月大嗰陣, 食晒4安奶還是張開口, 兩頭"西"! 又係好似唔夠食咁!
我打電話去奶粉嗰個BB會問D姑娘, 佢叫我留意番佢嘅身體狀況, 如果消化得到, 就唔係過量喎!
所以我建議你打個電話去BB會問吓, 佢哋會教你點做的!

複式洋房

我d朋友講話bb會個d一定會叫妳食多d,咁妳買奶粉都買多d,妳個b食咩奶粉.

我個b一時時,一時4安ok,一時食唔飽而家係度扁咀同哭,好搞笑,我覺得佢呢幾日唔同左,好多故怪野,好好笑.

大宅

你唔駛返工架?
BB的確有好多表情和動作, 有時真的好搞笑! 就係咁樣先逗得我們做父母既咁開心之嘛!!
我個B食S26, 個BB會個姑娘又唔係叫我比多D佢食喎, 反而佢叫我開烯D奶粉(4安奶粉開5安水)! 我試過咁樣開比佢食, 但係呃唔到佢, 仍然好似食唔飽咁! 所以咪開番足比佢食囉! 食到依家都OK呀! 起碼佢會因為食得飽而瞓得耐咗!

大宅

我bb係大碼b,已經飲180ml(差少少6安半),一日5餐,最後果餐食200ml!

公爵府

好媽媽勳章

我個bb食5安奶.......
不過我係pump人奶比佢飲......
一日四餐到ga~~
雖然食得少
不過佢體重長得好好好平均
中碼bb

複式洋房

我返緊工,不過有時有時間就會上黎睇下.

見到妳地d b飲咁多我都放心加奶.謝!

大宅

我bb飲5安人奶,現在2個月,健康院話重得幾好

民房

我亞B吃4-5安奶,但每隔3-4個鐘頭便要吃及吃大約吃2o-25分鐘.每日吃了7-8餐!可否教我怎樣調效到5-6餐及5-6安?
Snoopyb :wave: 5月18日出世,重3.84KG

別墅

我個BB飲6安奶,5餐,每次食20分鐘左右啦!而家舒服好多啦!!!

洋房

我亞b現2個月多d,飲5安奶!!佢係細碼bb!
Hello!!各位我叫思洛, 2005年05月20日出世!! :lol: :lol:Charlotte小天地 :lol: 20/05/2005 -- 2.85kg 20/06/2005 -- 3.64kg 18/07/2005 -- 4.34kg 01/08/2005 -- 4.71kg 24/08/2005 -- 5.19kg 13/09/2005 -- 5.38kg 28/12/2005 -- 7.10kg 07/02/2006 -- 7.60kg 16/05/2006 -- 8.40kg 02/12/2006 -- 9.40kg 02/01/2007 -- 10.20kg

大宅

唔知有無人個case好似我咁
我個囡4個鐘飲5.5oz飲好耐,試過over 1 hour,但3個鐘飲5oz佢就30-45鐘飲哂(連掃風)

子爵府

唉~我bb2個半月佢食人奶,
但pump出來佢只吃3-3.5安就唔食
點迫佢都唔要,但格一陣又咀郁郁食手仔
用樽食又係2-2.5hr一次...
埋身就又要2hr一次,食幾多就唔知(2hr好痴身...)

禁止訪問

大宅

聽你地講, 你地D bb 都好似食好多喎, 我阿仔就黎3個月, 都係每3個鐘食 3.5-4安, 係咪算少呢?

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

子爵府

我個囡囡, 通常食3安, 最多食4安, 人奶就半個小時+1安~2安奶粉, 佢食量好細

民房

我個B 差不多3個月...飲4-5.5oz..每間5個鐘一次..但每次飲差不多一個鍾..唔知咁正唔正常呢

大宅

2018復活節勳章 睛靈勳章

兩個B飲5安士

首頁

尾頁

跳至