跳至

首頁

尾頁

大宅

本人未搬到沙田,仔0910,想知田園閣附近有邊間幼稚園選擇,應要報名了!
謝謝各位幫忙

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

如果最近田園閣,,,,

http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/schooldetail.asp?ID=814

or 你可以睇下其他沙田嘅幼稚園::

http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/schoollist.asp?district=ST

大宅

你可以報浸信會榮光幼兒園, 不過呢間好多人報, 所以都幾難入

大宅

回覆 檸檬嫂 的帖子

開不到,是那間?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

30102115 發表於 11-4-22 23:56
回覆 檸檬嫂 的帖子

開不到,是那間?

真理浸信會恩典幼稚園
TRUTH BAPTIST CHURCH GRACE KINDERGARTEN
新界沙田沙角街7-11號翠華花園二樓
LEVEL 2 GREENWOOD GARDEN, NO 7-11 SHA KOK STREET, SHATIN, NEW TERRITORIES

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

檸檬嫂 發表於 11-4-23 16:37
[/td][/tr]

[/table][/td][/tr]

學校網址[唔知妳開唔開到]::

http://www.tbcas.edu.hk/SCH03GR/planner.php

別墅

請問沙田/大圍有哪些幼兒園有N班的,我想女兒今年9月讀N,但未報名。哪間還有位呢?謝謝!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

NaipNaip 發表於 11-4-30 18:59
請問沙田/大圍有哪些幼兒園有N班的,我想女兒今年9月讀N,但未報名。哪間還有位呢?謝謝! ...

今年9月入學?而家應該無邊間有位喇,要等waiting list
如果出年9月入學,就要今年開學後向心儀學校開始查詢報名日期,大約11月開始面試

別墅

我昨天問了兩間,都說要女兒足兩歲才可入讀,現在排住waiting list先;不過,這兩間的N班都是全日制,兩歲人仔讀全日,太辛苦了吧!不過都排住隊先,到時再考慮。

大宅

BK Milk勳章

回覆 NaipNaip 的帖子

請問你報左邊2間?我都想幫細仔搵定。thanks
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

別墅

回覆 小夢星 的帖子

兩間都在隆亨邨,較近我家。一間是保護兒童會賽馬會學心幼兒學校,一間是YWCA隆亨幼兒學校。

其實沙田區還有些學校有N班的,如:廣源邨的沙田靈光幼兒學校、美林邨的港九街坊婦女會丁孫慧珠學校、廣林的浸信會呂郭碧鳳、第一城的小時候、和沙田廣場的好時光等,但我想找些可以步行就到的學校,否則就寧願坐車到九龍塘去;不過現在九龍塘的應該沒位給我女兒的,沙田屋邨的機會應該較大吧。

大宅

環保接龍勳章

thx又知多d

大宅

回覆 NaipNaip 的帖子

?? 唔好意思, 我想問呢2個學校都話你個小朋友足2歲可以返or 只係排waiting? 因為我囡囡係0911細囡,舊年交表時學校話因為細囡,連waiting都冇咩機會, 你可能要報多幾間; p.s. 我囡囡係大圍區, 除咗你報嗰2間,仲報咗明愛,救世軍,一封interview信都冇收過,榮光就in 咗, 不過好多人報, 所以冇消息; 依家得馬鞍山&九龍塘私校收咋; 其實新翠仲有一間叫新翠幼兒園, 不過我見到好似好細,所以冇報

大宅

想時間短可以考慮下playgroup,
我個仔初頭報隆亨邨路德會愛心,
但係冇位, 轉左去好時光上左3個月,
路德會愛心覆我有位, 上左一年playgroup,
而家係愛心讀緊讀 k1
我覺得普通學校 n1 同 playgroup 分別不大

別墅

回覆 hobby 的帖子

多謝提醒!

當時這兩間幼稚園說要wait,不過就算收,都要等到足兩歲先返學,不過,我應該不會報了,不想給她念全日制。已報了多多,應該要排3-6個月。下個月開始帶個女去上playgroup先,再報多幾間幼稚園。

首頁

尾頁

跳至