自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

身邊好幾個朋友/親戚個老公都係月薪10幾20萬.
有時真係諗.點解我遇唔到個咁既人....

咩人/咩方法先可以識到有錢人....

子爵府

我結左婚之後先識到啲所謂既有$$人
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我有諗

公爵府

回復 1# Karena1015 的帖子

無....只要老公係對我好ge, 吾在乎有無$$:lol:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我無諗呀.

男爵府

我以前做得辛苦時有諗, 但亦都會諗, 但有錢老公有無而家呢個對我咁好? 見到老公以前同期出身嘅同事, 一個個上左位, 我只替我老公不值, 懷才不遇.

侯爵府

好媽媽勳章

算係咁啦, 自己又唔係天香國色, 精叻能幹, 執到件唔駛憂柴憂米o既已算好好

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我無咁諗過,佢對我好對家庭好比有錢更重要.身邊識得既有錢男人都冇個好.

象牙宮

2024年龍年勳章

原帖由 EVA222 於 11-2-1 16:39 發表
無學識又無美色,又無手段,可能命水又無貴婦命,嫁隻牛都好合理.
十幾歲時,有個大我十幾歲,做生意幾有錢,老都唔緊要,矮我幾吋,真係接受唔到.

請問聲,EVA 姐你好高架?

禁止訪問

珍珠宮

我有諗!!

早知唔咁早結婚 

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

以前個男友好有錢,但咁又點,未嫁前都鬼咁博愛,嫁咗仲得了!
嫁有錢人要懂得隻眼開隻眼閉,而家要我過啲但求佢識路返屋企就心滿意足既生活我都做唔到,更何況當年我年少氣盛!
我很知足的,而家我雖然唔係大富大貴,但夫婦倆同心合力去建立自己個家,既溫暖又有意思!我很滿足了!

伯爵府

if you found a 老公月薪10幾20萬, you will hope for a 月薪100幾200萬 la.

i have a few friends whose HB earned 100幾200萬 or more/mth (they live in 1b flat), i envy ga, but i also love my life/family and deeply love my HB. enough is ok, don't need to be rich.

we must learn to be 知足 ah

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 梅媽媽 於 11-2-1 16:41 發表
我無咁諗過,佢對我好對家庭好比有錢更重要.身邊識得既有錢男人都冇個好.

男人有錢就身痕!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

當我發我老公脾氣時,我就會想下!

伯爵府

原帖由 ume 於 11-2-1 16:50 發表
以前個男友好有錢,但咁又點,未嫁前都鬼咁博愛,嫁咗仲得了!
嫁有錢人要懂得隻眼開隻眼閉,而家要我過啲但求佢識路返屋企就心滿意足既生活我都做唔到,更何況當年我年少氣盛!
我很知足的,而家我雖然唔係大富大貴,但夫婦倆同心合力 ...

男爵府

我都係咁諗

原帖由 jutau 於 11-2-1 16:39 發表
算係咁啦, 自己又唔係天香國色, 精叻能幹, 執到件唔駛憂柴憂米o既已算好好

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

呢句係男人自己講,信得過!就算唔痕,都會有人主動埋身,你頂唔頂得住?有錢太太真係唔易做,有得必有失呀。

原帖由 大力大力 於 11-2-1 16:54 發表

男人有錢就身痕!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至