跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-10 17:18 發表
收工先泵唔得咩?

我收工返到媽咪度最快都7點幾, 如果果時先泵隔2個幾鐘後阿仔又要食奶訓覺我驚冇奶呀....所以唯有係公司繼續泵 (AROUND 3點鐘)~~

男爵府

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-10 17:20 發表
anson 又食得幾好喎,宜家心情好食碗半丫

我而家晚晚都會俾D飯BB食(須然唔係食好多), 但好似真係飽肚D, 冇起身食夜奶, KEEP 住呀阿仔~~

男爵府

你可以泵d,唔好泵哂嘛.咁嘛唔駛拎來拎去囉

原帖由 mangolam 於 11-2-10 23:40 發表

我收工返到媽咪度最快都7點幾, 如果果時先泵隔2個幾鐘後阿仔又要食奶訓覺我驚冇奶呀....所以唯有係公司繼續泵 (AROUND 3點鐘)~~

男爵府

加油加油

原帖由 mangolam 於 11-2-10 23:42 發表

我而家晚晚都會俾D飯BB食(須然唔係食好多), 但好似真係飽肚D, 冇起身食夜奶, KEEP 住呀阿仔~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-10 17:34 發表
anson 無呷醋,我點抱其他bb都得, 話餵佢地食奶佢都無反應

男仔cool d?

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-10 17:20 發表
anson 又食得幾好喎,宜家心情好食碗半丫

Anson 真係乖!

男爵府

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-11 12:24 發表
你可以泵d,唔好泵哂嘛.咁嘛唔駛拎來拎去囉

我已經好懶喇, 一日只泵一次咋, 所以泵呢一次要泵夠阿b一餐既分量, 泵完都冇晒lu~~算啦, 反正遲d阿b日頭可以只係食固體架啦, 泵多幾個月者!!^^

男爵府

我覺得佢係未識

原帖由 AsWife 於 11-2-11 13:49 發表

男仔cool d?

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-11 14:42 發表
我覺得佢係未識

嘻嘻﹐ 我都覺得emma 未明白 - 我一個禮拜返兩個 afternoon 工﹐佢見到我換衫﹐挽手袋﹐同佢kiss goodbye, 佢都會’bah bah' (byebye) 我﹐但唔喊.... 唔扭抱....

男爵府

你真係好

原帖由 mangolam 於 11-2-11 14:11 發表

我已經好懶喇, 一日只泵一次咋, 所以泵呢一次要泵夠阿b一餐既分量, 泵完都冇晒lu~~算啦, 反正遲d阿b日頭可以只係食固體架啦, 泵多幾個月者!!^^

男爵府

畀面勳章

hi hi~
請人節快樂~

複式洋房

HIHI, 好耐無上嚟喇,

我想問問有邊位BB已經開始識識地"介"片?
我放佢去小廁所,佢唔肯去 poo poo,一換片片即痾,激死
13/01/10 : BB 出世, 3390gm (7磅7)

男爵府

畀面勳章

原帖由 daytonawong 於 11-2-14 14:11 發表

我放佢去小廁所,佢唔肯去 poo poo,一換片片即痾,激死

long time no seeeee!
BB 幾好嗎?

我未同阿女戒片﹐因為天氣凍。 好似另一個thread 有媽媽話護士都建議1.5歲先好開始戒。 我唸到時bb會明白個command?
我最近嘗試train 阿女‘尿尿’ 。 我自己去廁所時帶過佢入去﹐同佢講媽媽要‘尿尿’。 有次我同佢解左片(等洗白白)問佢要唔要‘尿尿'? 佢過左幾秒就望著地下 - ho ho ho, 一灘尿~. 我repeat "尿尿" 等佢明白咩係 pee ^^ 就咁樣佢學識左呢個生字 -尿尿。
今日洗白白之前又除左包片﹐我問左佢好多次要唔要尿尿? 最後佢自己講左好似‘尿’既發音﹐然後自己望著地下 - ho ho ho....濕左啦~

男爵府

anson 同佢去veevee佢肯去, 不過唔識講去vee vee.
poo poo 佢會"唔唔"聲叫人同佢去,不過有時急係黎都會係片痾.

原帖由 daytonawong 於 11-2-14 14:11 發表

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-14 16:26 發表
anson 同佢去veevee佢肯去, 不過唔識講去vee vee.
poo poo 佢會"唔唔"聲叫人同佢去,不過有時急係黎都會係片痾.

叻仔!
emma 未識得叫 poo poo....但好多時會定晒用力....見到面仔紅紅我就知。佢唔係咁中意 poo 係片度﹐所以我一定解片‘shuu shuu' 佢。

男爵府

emma 都好叻丫. 
anson 好多時都仲vv係片度 

原帖由 AsWife 於 11-2-14 16:40 發表

叻仔!
emma 未識得叫 poo poo....但好多時會定晒用力....見到面仔紅紅我就知。佢唔係咁中意 poo 係片度﹐所以我一定解片‘shuu shuu' 佢。

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-14 21:50 發表
emma 都好叻丫. 
anson 好多時都仲vv係片度 

但佢起碼肯坐potty/廁所.... emma 未得

複式洋房

原帖由 AsWife 於 11-2-14 15:59 發表

long time no seeeee!
BB 幾好嗎?

我未同阿女戒片﹐因為天氣凍。 好似另一個thread 有媽媽話護士都建議1.5歲先好開始戒。 我唸到時bb會明白個command?
我最近嘗試train 阿女‘尿尿’ 。 我自己去廁所時帶過佢入去﹐同 ...

EMMA 好叻呀~ 成日都學識糸多生字

我知奶奶平時都有"竇"佢痾, 小便次次都有,但 POO POO 就無耐性, 要走人.

我朝早同佢用BB小廁所, 我同佢講叫佢痾 SHU SHU,
SHU 佢一陣就有, 但叫佢POO POO 就要走人
13/01/10 : BB 出世, 3390gm (7磅7)

男爵府

我地買左個廁所板俾佢,本來佢都肯坐住去poo poo, 不過唔知係咪天氣凍,佢宜家唔肯用,仲要企係度用力poo,有時都趕唔切"勒"佢就poo左係地.

vv 就易d,男仔企係度

原帖由 AsWife 於 11-2-15 00:04 發表

但佢起碼肯坐potty/廁所.... emma 未得

男爵府

今日天陰陰好鬼寒,得我一個人係度唱獨腳戲.

首頁
12345...14

尾頁

跳至