論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 好外傭名單

男爵府

Agreed! 恭喜恭喜!!

mcheung 寫道:
you're so lucky..........可能萬中無一,恭喜恭喜!!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

Dear Superfish, Kikokikovenus,明心,
我都想請外傭,請問大家可否pm你們agency比我,最好有埋那張好名單. 萬分感謝!

男爵府

Dear Superfish, kikokikovenus & 明心,

Would you pm with me ?

Thank you ~ !
^^ :-P

該用戶已被刪除

大宅

?-(

男爵府

好媽媽勳章

其實搵唔搵到好工人真係好講彩數,我細佬嗰個湊bb好掂,但我through同一間agent搵,就相差好遠。

大宅

?-(

大宅

?-(

複式洋房

點解有個咁嘅topic? 是否有特別用意?---->請細心想想!

好工人未必完全與agent有關,而視乎工人本身,不要盲目追捧某間agent(因為不排除有人係度放料做媒,之前已經有bk member投訴過有人搏命讚個工人點好點正,其實係作料)。

不妨同時參考click here : 外傭公司黑名單

可能得罪咗人,啱聽就聽啦!

大宅

好外傭名單?(唔好入嚟睇喇, 避免誤會)

如果由頭睇到尾的, 我根本就嘅原意, 只想請D媽咪將佢哋用過又好的工人貼喺呢度, 比其他人參考! 一D都無其他不良嘅意思!
既然有人咁樣有不必要的誤會...請各位媽咪如果見到我之前或者在其他Topic發表過有關工人的意見, 就當我無講過吧!
真的唔好意思! 令你們誤會了!

複式洋房

細看全部發言內容,與topic主題內容及原意好似離咗題,並不似外傭黑名單,詳列女傭姓名、証件號碼、完約日期,咁唔知點幫個好外傭??? 再講如果個外傭係好,根本就不愁揾唔到新僱主。

睇落呢個topic講講吓似宣傳agent多過幫個外傭,女傭名單就無,agent名單就有。

倒不如另開topic---[好agent名單] 及 [讚讚我工人]!

Kikokikovenus 寫道:
有一個外傭黑名單, 咁有無好外傭嘅名單呀?
如果你哋嘅工人滿咗約, 又想快D搵到新僱主, 不如Post喺度, 比其他人參考吓吖!

大宅

你講得無錯吖! 但你要明白喎..是否離題, 唔係我去控制喎!
但anyway啦, 我通知咗個版主, 盡快將呢個Topic刪除, 無謂比人誤會!
另外, 你話好嘅工人根本就不愁揾唔到新僱主?! 你知邊個好咩? 唔好意思, 我真係讀得書少, 我唔知啊!!

大宅

原來這世界真的有呢種人
?-( ?-( ?-( 小人之心 ?-( ?-( ?-(

洋房

哎呀, 我估宣傳真的有好多方法
如逐個 user pm 都可以, 我估大部份都是為 share 罷了
亦同意同一agent 請的, 都未必同樣好
不過無話邊個岩邊個錯既,
正所謂: 害人之心不可有, 防人之心不可無...

for 我個case, 我真的為我個ex工人宣傳的,
因她確是好 (又與她有十年感情), 她自己亦找到顧主,
不過我心痛她現有顧主不太好, 工作略為....
所以才出那文

至於名... 我真的不太清楚好的全名, ...等資料, 所以沒有留下做個 list

希望大家放下誤解啦 :-P

複式洋房

Agree with andrewbaba!!! 好工人未必完全與agent有關,而視乎工人本身,不要盲目追捧某間agent!

My friend (also is a BK mom) employ a maid at the agent of Superfish, but unluckily her maid was bad and was terminated and my friend is also not satisfied with the ways that agent did!

andrewbaba 寫道:
點解有個咁嘅topic? 是否有特別用意?---->請細心想想!

好工人未必完全與agent有關,而視乎工人本身,不要盲目追捧某間agent(因為不排除有人係度放料做媒,之前已經有bk member投訴過有人搏命讚個工人點好點正,其實係作料)。

複式洋房

andrewbaba 寫道:

andrewbaba ,
!我都係 講句公道說話,

[size=large]相信好多媽咪都知你係《活聯》agent

複式洋房

Re: 好外傭名單?(唔好入嚟睇喇, 避免誤會)

Kikokikovenus 寫道:
如果由頭睇到尾的, 我根本就嘅原意, 只想請D媽咪將佢哋用過又好的工人貼喺呢度, 比其他人參考! 一D都無其他不良嘅意思!
既然有人咁樣有不必要的誤會...請各位媽咪如果見到我之前或者在其他Topic發表過有關工人的意見, 就當我無講過吧!
真的唔好意思! 令你們誤會了!

kikokikovenus ,
你使乜唔好意思,每個人都有權發表,我唔覺得有問題,我個工人夠very good ,但係我唔會讓俾人

複式洋房

chunghimmama,

Ha! Ha!

bbboop=superfish==欣欣媽咪=bettymama=大長金香港=我愛香港=阿信agent(Action) 好戲!好戲!

chunghimmama,你明未呀!你不妨留意吓她們是同一人!

marcomama= 阿信朋友??

[quote]
chunghimmama 寫道:
Agree with andrewbaba!!! 好工人未必完全與agent有關,而視乎工人本身,不要盲目追捧某間agent!

My friend (also is a BK mom) employ a maid at the agent of Superfish, but unluckily her maid was bad and was terminated and my friend is also not satisfied with the ways that agent did!

複式洋房

Re: 好外傭名單?(唔好入嚟睇喇, 避免誤會)

kikokikovenus ,

你唔使禁介懐,雖然我唔係Agent(有人自作聰明),但安慰你嘅一定係Agent

首頁

尾頁

跳至