自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

子爵府

興華邨二期住左十幾年,再搬去漁灣邨住十幾年,而家結左婚已經唔係柴灣友LU

複式洋房

香港仔 - 石排灣邨

大宅

原帖由 八婆仔@ 於 11-2-9 15:51 發表
今日同同事傾計,原來我地個個都係屋邨長大,出來做野有收入,就可以搬離開屋邨又或者買樓,但係大家來自唔同屋邨...

我係來自"勵德邨" 唔知有無同鄉呢? ...

哈哈..我都係在勵德邨長大o家 , 結婚後就搬出了, 後來我細佬同亞爸亞媽用間屋去抽綠表居屋, 亦都搬離勵德邨十多年了

翡翠宮

我係澤安村.. 唔知有無同鄉呢?

大宅

原帖由 chc404 於 11-2-9 16:16 發表

哈哈..我都係在勵德邨長大o家 , 結婚後就搬出了, 後來我細佬同亞爸亞媽用間屋去抽綠表居屋, 亦都搬離勵德邨十多年了

好懷念細個時住勵德邨時, 我地係住向街嘅方向, 可以看到虎豹別墅, 年初二唔駛出街都可以睇到煙花, 超正:lol

侯爵府

好媽媽勳章

我諗O係度講自己住邊, 可能唔止搵到鄰居, 仲搵到舊同學添

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係

原帖由 小路 於 11-2-9 16:06 發表
華富邨

侯爵府

畀面勳章

橫頭磡邨

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

元朗--朗屏邨

伯爵府

畀面勳章

回覆 29# vickiwai514 的文章

me too

侯爵府

我都係呀! 你住邊座架, 我住華昌...

原帖由 小路 於 11-2-9 16:06 發表
華富邨

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

華富

原帖由 Super-Man 於 11-2-9 16:45 發表
我都係呀! 你住邊座架, 我住華昌...

大宅

雞寮

大宅

畀面勳章

已拆嘅田灣邨、黃竹坑邨,同埋仲喺度嘅勵德邨...

因為當時啊爸啊媽要返工為生計打拼,我哋成日都要啊嫲、啊婆度四圍去... 所以幾個屋邨都成日留宿~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

??
邊度??
係屋邨黎架??
原帖由 kck123 於 11-2-9 16:53 發表
雞寮

大宅

畀面勳章

原帖由 dietcoke 於 11-2-9 16:50 發表
華富

華富... 係我渡過 "小學生涯" 嘅地方~~~

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我都係順利村

珍珠宮

好媽媽勳章

石硤尾村
我有兩隻大小魔怪""

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

牛頭角下邨第4座渡過左大半個童年, 之後搬左黎港島

依家條邨都拆左..................................

好回味第9座嗰度既奶茶, 菠蘿油, 仲有阿伯賣嗰檔臭豆腐

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原帖由 chunchunbb 於 11-2-9 16:00 發表
牛頭角上邨

以前細個好鐘意去上邨個公園度玩千秋

首頁
12345...28

尾頁

跳至