自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

張崇基張崇德2005演唱會

請問你o地知唔知道"張崇基張崇德2005演唱會"幾時賣飛呀

大宅

Re: 張崇基張崇德2005演唱會

好像昨天開始賣飛了...
hi

珍珠宮

原來佢地仲有唱歌架?!

複式洋房

ms_mon 寫道:
好像昨天開始賣飛了...

Thank you!!

複式洋房

請問幾時開呀? 同埋喺邊度呀? 等咗好耐勒!
:cheeze: :cheeze: :cheeze:

大宅

http://www.takungpao.com/news/2005-7-22/UL-430847.htm

張崇基、張崇德兩兄弟將於九月十一日首次在「紅館」舉行「基會難德演唱會」
hi

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

佢地上一次既演唱會我都聽過, 氣氛好好, 佢地會唱好多其他歌手既歌, 我覺得佢地唱得好過好多歌手嫁 !
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

洋房

唔係又重唱人地d歌同二同唱嘛??
一兩次都唔緊要 次次都係就悶左d
不過可能佢地賣點就係呢樣 

子爵府

多數都係翻唱其他歌手既歌, 仲會唱少少基督教既歌, 都幾好聽架.

cway 寫道:
原來佢地仲有唱歌架?!

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

只要唱得好, 唱咩歌都無所謂 啦...........
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

張崇基、張崇德版本

原  諒

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

只有恨是會更加寂寞 心需要拋開積怨的驅殼
於世上誰人從無幻覺 犯錯走進死角

不再問是那方的錯誤 只知道彼此都也覺辛苦
請放下遺忘重重事故 嘗試減輕痛苦

能再看清楚他兩眼睛 能記憶起當天的高興
能原諒他幹過每件壞事情 這種愛才是真感性

能設想他的感覺處境 能徹底張開心窩傾聽
能原諒不再記掛舊日事情 這種愛贏得致敬

神為你捨己甘願犧牲 憑著愛寬恕世上罪人
成就了它的應許 它的拯救 這種愛才是真愛

如你學懂這寬恕的心 憑著它可將心窩拉近
無用再分你我對或錯  一起牽手將永恆擁有 真愛可擁有

侯爵府

2024年龍年勳章

Zoey 寫道:
佢地上一次既演唱會我都聽過, 氣氛好好, 佢地會唱好多其他歌手既歌, 我覺得佢地唱得好過好多歌手嫁 !
咁~~佢地的確唱得好 我上次都有去

複式洋房

我買o左飛啦

複式洋房

貓大姐 寫道:
只要唱得好, 唱咩歌都無所謂 啦...........

冇錯, 真係唱得好好o架!!

貝貝,
我都好鍾意"原諒"o架, 歌詞寫得好好, 雖然我唔係教徒, 我仲好鍾意"向上帝禱告"添

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

espirt 寫道:

貝貝,
我都好鍾意"原諒"o架, 歌詞寫得好好, 雖然我唔係教徒, 我仲好鍾意"向上帝禱告"添

espirt,

你係咪想講[上帝聽禱告]呢??

複式洋房

貝貝,

係呀!! :mrgreen: 你會唔會去睇演唱會呀??

男爵府

貝貝 寫道:
[quote]
espirt 寫道:

貝貝,

espirt,

你係咪想講[上帝聽禱告]呢??
[/quote]

黎首歌我都好鍾意, 佢地唱得好好呀 ! 講下講下, 我都想買飛去聽 tim :-P !
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至