想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好~
我Day1係14/1, 通常cycle係34日

day15, 20, 23都有dodo

最近呢個星期覺得奶脹, 腰痛, 又有d谷m感覺, 尋日(day28)好奇驗下有冇啦, 結果係未有 我都知我太心急驗...

其實通常得左後幾耐會驗到呢?

大宅

我同你個case完全一樣呀!
我都係14/1day1
dodo左3次,確實日期唔記得左
呢排都係有谷m的感覺,於是今朝就心思思驗下啦.....結果係冇
祀大家早日bingo

洋房

大家要努力呀.

我day1都係14/1, 係day22突然覺得個肚好漲好漲. 所以就用綠D test下, 見到有個淺粉紅印. 之後day24就用dotest棒棒, 就有明顯線. 我係day9, 10同12 dodo嘅.

尋日day28去醫生到confirm左喇. 不過可能我今個cycle早排egg, 所以早檢到.

加油, 祝快快bingo.

大宅

我平時cycle 28-30日~
今次就day1(18/1 號)
day23 (深粗後第10日)check到綠d有反應~
10/2 去醫生到confim了~
你要加油呀~ 我深粗後第9日check刀未有反應架~
千奇吾好睇少個一日啊` hahaha*

大宅

你係day9, 10同12 dodo, 咁你咪好早排卵lo?
你cycle幾多日架?
你平時有冇check幾時排卵架?

原帖由 fatfat1 於 11-2-11 15:21 發表
大家要努力呀.

我day1都係14/1, 係day22突然覺得個肚好漲好漲. 所以就用綠D test下, 見到有個淺粉紅印. 之後day24就用dotest棒棒, 就有明顯線. 我係day9, 10同12 dodo嘅.

尋日day28去醫生到confirm左喇. 不過可 ...

大宅

我都係14號,但前日check係無,不過唔係晨尿。平時係26黎一次,而家都唔知點好

洋房

原帖由 saralok 於 11-2-11 17:17 發表
你係day9, 10同12 dodo, 咁你咪好早排卵lo?
你cycle幾多日架?
你平時有冇check幾時排卵架?

saralok,

係呀, 可以今個cycle可能早左排egg. 我平日cycle 26-28日.

我之前幾個cycles都有用過紅D, 不過唔係好定時用, 又冇試出現深粗. 今次就冇用到紅D, 係同老公去旅行時bingo的. 期間又食魚生, 食雪糕, 又飲過少少酒. 所以其實只要放鬆心情, 就會好快有好消息喇.

祝早孕!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係排卵後12日check到架~

大宅

今日day 23, 之前由 DAY 16 開始胸脹痛 (比平時谷M 脹好多), 而且keep 住高溫, 點知今朝瞓醒, 一啲都唔痛了, 用綠d 驗係negative

因為LH 低, 今個cycle 開始食藥+打針, 醫生話我對針藥效果好o架, 令我好大期望, 依家又好似唔中
Our anniversary[br]

大宅

回覆 4# babii.yan 的文章

恭喜你呀!

睇黎我都係要買定紅D綠D用下

複式洋房

e...真係甘橋既.. 我又近似啦 15/1 m 跟住cycle 31-33days.. 呢2日 又係開始胸漲痛.. 甘day28 check clearblue都系無.. 希望拒真係太早未check到啦...

唉 希望一齊中啦!!!

大宅

今日係day31喇, 我唯有等多幾日睇下m小姐黎唔黎, 希望佢唔好黎啦
我想驗多次, 但老公叫我等幾日睇下點先
等待的日子真係好痛苦

別墅

我都係14/1 DAY1嫁, DAY13,17,20同都有做功課 不過, 呢個月D體溫好唔穩定, 我都唔知實際排EGG日係幾時...
不過, 呢段日子曾因URTI服藥, 所以個心15/16: 如果BINGO, 又怕D藥物有影響(?)
過多幾日如果M小姐都末來先CHECK下LA

別墅

我完全明白你感受呀!
我係1月12來m, 我都未驗, 可能一陣會驗了. 如果有左可以係一個情人節禮物~~
有左就好了~~

大宅

今日day37, m小姐遲了第3日,
起身再驗一次, 結果係兩條線呀~

等一陣去睇醫生confirm

首頁

尾頁

跳至