跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

媽咪加油站~~以基督的心為心

我近幾日個心成日都諗,我地十一月媽咪會好似越來越多媽咪信左主,真係好想開返個位比大家係信仰上互相支持. 快d入黎報到啦!

禁止訪問

Re: 媽咪加油站~~以基督的心為心

大宅

che,

經文分享:-
惟願他們存這樣的心敬畏我, 常遵守我的一切誡命. 使他們和他們的子孫, 永遠得福.
申命記 5:29

申命記第五章是講摩西在以色列人在離開曠野前向他們講述神當日在何烈山向他們頒布十誡. 而他們因為可以從摩西令受神的說話/律例, 便對摩西說

"求你近前去, 聽耶和華我們 神所要說的一切話, 將祂對你說的話都傳給我們, 我們就聽從遵行."

而摩西便向他們說:-
"你們對我說的話, 耶和華都聽見了. 耶和華對我說, 這百姓的話我聽見了, 他們所說的, 都是. 惟願他們存這樣的心敬畏我, 常遵守我的一切誡命, 使他們和他們的子孫, 永遠得福."

所以神真係好想我地聽到祂的說話便跟住行, 甘就係敬畏神, 而祂要祝福我地, 吾單只, 連我地的小朋友, 同埋我地小朋友的子孫都要得到永遠的祝福. :mrgreen: 再講清楚d就係, 神要我跟住生命的路行, 那些生命的路是讓我地知道點行是對我們無危險. 就好似我地對住我地的小朋友, 會有好多提點, 為怕他們因睇吾清楚前路而撞到頭破血流.

男爵府

大宅

carcar,
我終於等到你啦! 你有無咩idea點樣可以on-line加油站? ?-(

男爵府

honey:

你巳經做得好好啦

btw我同你都可以做代禱勇士. 11月媽咪有咩所代禱的, 都可以寫出黎, 我地代禱丫.

禁止訪問

大宅

carcar,
代禱當然好啦!

che,
congratulations! 你爸媽己信主真係好有恩典, 有無返教會? 如已返, 教會通常都提浸禮. 妹妹係好against嗎?

re: 家人信主
我自己的家人就全部係主內, 但我99同埋我hb所有哥哥&嫂嫂都未信, 但第三代就陸續有來:lol: 盼望佢地都快快可以享受到屬天的平安.

金句分享
我的幫助從造天地的耶和華而來. 祂必不叫你的腳搖動, 保護你的必不打盹. 詩篇121:2-3

禁止訪問

大宅

Honeybee,
我都想話你知,我已經受浸左喇,心情好興奮呀!
但我一家都係未信主的,請大家為未信主的家人代禱!
因主話過:一人信主,一家得救
願所有未信主的,都可以尋求主,得到主的恩典,阿門
敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

大宅

bb豬
我有聽聞你受浸呀, 係米有一種覺得自己好新鮮既感覺?

all,
睇黎我地都好想我地的家人信耶穌. 我有個提意, 不如我地各人提一個家人既名, 我地一齊係一個週期(40日)每日一齊為佢地祈禱. 我地以祈禱請神在他們心裡做奇妙的事.

為家人祈禱:-
honey>> 奶奶>> 民間宗教

大宅

好媽媽勳章

Honeybee,
我一家都係未信主的, 包括亞王. 佢地未至於抗拒, 但就總係唔信lor. 我有時傻傻地在想 , 如果我c左(touchwood), 佢地可能會用民間宗教來攪葬禮, 我真係好唔想&好驚, 好怕聽到果D ling ling cha cha+諗經聲, 仲有果D好恐怖既紙公仔.

makusma >>亞王 >> 無宗教信仰

大宅

aristeo >> aristeo爸 >> 無宗教信仰
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid89/p0863b02557a915207829851b62c8cb7f/fa7ce5a9.jpg.thumb.jpg[/img]

男爵府

CARCAR>>媽咪 & mandaddy>>民間宗教

jackie:
我講好左我的葬禮要用基督教

bb豬:
我覺得你的改變好大, 雖然我地好耐無見, 但係字裏行間感覺到你的改變. 感謝主

大宅

好媽媽勳章

Carcar,
我都想講定, 但亞王實stop我話大吉利是, 好迷信.

大宅

honey:你好有心,在bk傳道係好有影響力的,加油呀!

bb豬:你好快手受浸呀!我返恩福呢到,要信徒確實清楚自己的信仰所以要上基礎信仰班,上完都要一年,不過我hb話今次返番教會,佢要慢慢來wor

sandy >>媽媽&爸爸 >>民間宗教

大宅

honey:
好鍾意妳的經文分享. 我好耐無睇聖經了. 得閒post多d經文 / 金句, 等大家有所得著 / 警醒.

我爸爸年紀大, 身體又唔好. 佢未返過教會, 有咩方法可介紹主佢認識呢?

我細佬, 迷失方向, 令到屋企所有人都擔心佢.

---------------------------------------------------
sandy >>媽媽& 爸爸>>民間宗教
tatacat >> 爸爸 & 細佬 >> 民間宗教

大宅

金句分享
和你們同居的外人,你們要看他如本地人一樣, 並要愛他如己.
利未記 19:34

tata,
re: 經文
我都係分享我的靈修經文出來! 你鐘意真係好直得.

sandy,
真係呀, 係bk都睇到d無助既人好需要耶穌的愛.

che>> 妹妹>> ?

我搵緊一d資料可以幫我地每日有方向地為我地所愛的家人祈禱. 等等我!

大宅

金句分享
「你們要謹慎,儆醒,祈禱,因為你們不曉得那日期幾時來到。」(可13:33)

我地要時常remind自己,不要偏行己路,因主給我們的是最好的.

請大家為我爸爸代禱,因佢8月3日要入hospital做手術喇!
願主賜俾我爸爸有一位聰明智慧的e生幫佢做手術,anyway我都已經將我爸爸交俾主喇,我知道我爸爸一定會得到主的恩典,阿門

除我之外,我所有的屋企人都係未信主的.
tatacat >> 爸爸 & 細佬 >> 為家人祈禱:-
bb豬>>爸爸,媽媽,妹妹,老公,99>>民間宗教
敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

大宅

bb豬>>爸爸,媽媽,妹妹,老公,99>>民間宗教

car, sandy, tata, bb豬 and all,
我明白想快快要所有家人都信耶穌, 但我提意先為一位家人祈禱, 每日提名禱告, 按著個別人的情況/需要代求. 而我地都一齊同心為其他我們選定的家人祝福. 曾經有好些牧者講過連續禱告四十天的祝福祈禱很有效. 如果能夠用一餐禁食禱告更好. 那四十天後我地再一齊分享返果效.

我建議由聽日開始禱告至5/9剛好40日.

bb豬,
奉耶穌基督的名祝福你爸爸經歷主的慈愛&醫治!

首頁
12345...8

尾頁

跳至