自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽咪,你地係拍賣場買野要小心

各位媽咪,你地係拍賣場買野要小心,我就係信人,結果被騙了$500。個賣家個名叫catherine chui,yahoo id係catherine382000,話說我同佢買左張bb床,佢送到我條村,佢話回家check過有問題就打比佢啦。好啦,我無理由係條街到check貨,我回到家打開張床,嘩,又殘、又有漬,於事打比佢話貨不對辦喎,不如我車回你家啦。結果?佢緊係唔認數啦。個$500唔係執番o黎,係我老公好辛苦做野賺回來,我都係想買d 野比bb用o者。於是我就報警同劣評佢,連人地bb奶粉錢都扼,有無人o禁賤?這仲不特止 ,佢比我劣評左,竟然到hongkong.com度將我個電話post出來,話可以打比我隨時do 野!!係唔係人o黎o架??我真係唔相信有為人父母會做出o禁既事!!!這件事我又報左警, 但我想其他媽咪小心,唔好好似我o禁慘,比這些鄙卑小人害。佢可能都會係baby-kingdom度賣野,記著,係catherine chui,電話 64938128

男爵府

Re: 各位媽咪,你地係拍賣場買野要小心

咁賤

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

愛 我 就 別 傷 害 我

複式洋房

大家睇清楚先 人啦

唔好單靠一方既post就比意見,我絕對唔係此賣家,只不過係睇晒買賣相方既回應,及買賣相方過往比人既評語先多口出2句聲,人地post晒相,又送到上門,只好怪大家唔當面驗收,我地局外,好難知誰是誰非,你話人家公開你電話,你o米一樣

複式洋房

[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

複式洋房

評估分數為: 負面 ,評分的買家為: kin3321 (10)
chicco網床 (2005-07-18 19:42) 300.00 HKD
買家給予賣家一個「 負面 」的評估分數。
意見︰警我就報左,你唔駛高send e-mail比我,因為會比視為防外司法公正。你個賤人,用得騙我個$500開成d啦,你好快會有人收你

複式洋房

kin3321信用評級

負面 的用戶意見
顯示 1 頁中的第 1 頁 上一頁 | 下一頁
評估分數為: 負面 ,評分的賣家為: catherine382000 (6)
chicco網床 (2005-07-18 19:42)
賣家給予買家一個「 負面 」的評估分數。
意見︰無理取鬧十分無品德的買家! (2005-07-23 13:57) (最近期的)

評估分數為: 負面 ,評分的賣家為: fungyeeliu (31)
全新little twins star相架 (2005-06-18 17:32)
賣家給予買家一個「 正面 」的評估分數。
意見︰等待你回覆如何交收,謝 (2005-06-21 16:03)
賣家給予買家一個「 中性 」的評估分數。
意見︰如1日內再不回覆便取消交易 (2005-07-07 11:59)
意見︰不負責之買家, 取消交易 (2005-07-09 01:34) (最近期的)
回應︰嘩,你都幾好野,係你自己麻鬼煩,交收個相架o者,一定要去樂富取,叫你去d大家方便既地方(例如旺角)又唔肯。如果唔係我過開去,我計埋車錢自己出去買過無o禁嬲。我唔係唔想取,我已就你地點,你都應就我時間呀?超過份!!! (2005-07-09 10:19)

評估分數為: 負面 ,評分的買家為: luckysky333 (14)
玻璃餐

複式洋房

catherine382000 信用評級

負面 的用戶意見
顯示 1 頁中的第 1 頁 上一頁 | 下一頁
評估分數為: 負面 ,評分的賣家為: ic03110501 (139)
懷舊版Disney Store - Minnie 米妮 匙扣 (包郵費) 非扭蛋產品 (2005-07-20 06:29)
意見︰sorry! 你bid 咗, 現在又話無辦法入到錢給我, 叫我再將物品重拍。根據我的售賣手冊已說明, 如棄標者, 是會給與"極差"的評語! (2005-07-24 13:20)
回應︰i'm so sorry! (2005-07-24 17:05)
意見︰你自已棄標, 叫我將物品重拍。 仲好意思評我"中性"評級, 你都幾無品喎! (2005-07-24 17:49) (最近期的)
回應︰唔好意思,我唔知中性會有傷害性的, 除左好同壞就只有中性了,所以我選了中性想留言同你say sorry,三選一以為中性是"一般"的意思,好對唔住!如果傷害左你的總評分我可以比返個"好"你的,請你明白我比中性唔係想傷害你,請你客觀一點去理解我想回應但只是冇得選而已. (2005-07-25 01:13)

評估分數為: 負面 ,評分的買家為: kin3321 (10)
chicco網床 (2005-07-18 19:42) 300.00 HKD
買家給予賣家一個「 負面 」的評估分數。
意見︰警我就報左,你唔駛高send e-mail比我,因為會比視為防外司法公正。你個賤人,用得騙我個$500開成d啦,你好快會有人收你

複式洋房

我地怎能分到誰對誰錯

我如果係yahoo個catherine382000或佢朋友或網友請保佑我今生不得好死,行街比車車死!

複式洋房

又真係好似係喎。其實如果個賣家一早講明件物品係點,人地買左番去就唔會o禁慶啦,一定係佢有所隱瞞。kin3321,由佢啦,佢實會有報應既,我支持你!
cherryqe 寫道:
我諗babybabybaby一定係個賤人個friend,甚至就係佢,幫得o禁'行',大家小心

民房

呢個人真的係baby-kingdom度賣野, 她的topic 係
痴痴呆呆圍埋一台
LOGIN NAME : 野蠻仔 之前係叫野蠻仔仔

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

?-( ?-( ?-( ?-(

複式洋房

我如果係yahoo個catherine382000或佢朋友或網友請保佑我今生不得好死,行街比車車死!

複式洋房

唔通你有咁既發表,我又話你可能係kin3321或佢friend?

引文
kitty6082
水晶級國民

又真係好似係喎。其實如果個賣家一早講明件物品係點,人地買左番去就唔會o禁慶啦,一定係佢有所隱瞞。kin3321,由佢啦,佢實會有報應既,我支持你!

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

cherryqe 寫道:
我諗babybabybaby一定係個賤人個friend,甚至就係佢,幫得o禁'行',大家小心

複式洋房

我post出事實一定有人唔開心,及預o左有人出嚟話我係買賣相方.

等待驗證會員

誰是誰非都好,都唔應該post人地電話出黎.
bk閒人

大宅

從kin3321 於baby-kingdom 和yahoo的回意, 我覺得此人不該在這邏post 別人的電話出來. 萬分無品!!!

別墅

babybabybaby:

路見不平,
拔刀相助.

留意下 "苦主" 開頭幾個正面評級,
你應有所發現.

亦請留意下 little twin stars, burberry, A+ 奶粉....

男爵府

子爵府

我就覺得污唔污糟呢家野有d主觀, 賣既話唔太污糟, 買左既覺得好污糟都唔出奇呀, 不過就唔使連人地電話都post埋出黎甘無品既.
另外事主後期俾人玩野將佢個電話no. post上網話報警就正常丫, 但係事主初初竟然會因為張bb床太污糟而去報警就真係幾奇怪, 呢d case其實都唔算被騙丫, 上得網買二手野其實就要預有risk架啦, 新舊程度呢d野真係好主觀架! 不過話時話, 事主而家咪又係將人地個電話post上網.

而且買賣雙方係yahoo既往績都唔係好, 邊個岩邊個錯真係天曉得啦.

首頁

尾頁

跳至