自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

咩叫有人格? 對牛彈琴芽用........

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章

.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

弊在有人格嗰d不屑落嚟香港呢

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

睇到個標題都想笑 人格指數....最敝好多都無人格呢

男爵府

偉大的祖国check咗班人係有精神病的就第一時間輸出hk, 益下我地呢d 乜都靠亞公的 ! 成為最大精神患者輸出地!

原帖由 小肥兔 於 11-2-16 11:20 發表
明白係有困難, 但如果要做亦都可以做到, 揸車都有扣分制度, 衝燈要扣分, 其實人格測驗亦一樣, 最起碼要測驗佢有冇精神病患先, 有一定唔好批來港, 其次係, 可以從教育水平, 過往公司工作表現 或學校操行等來評質素水 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

淨係叫政府想移民落來香港, 他/她(香港配偶) 証明佢係香港有份工, 有一定收入, 仲要養起另一半. 就算上個個(國內配偶) 落到來唔做野靠(香港的另一半)都唔會餓死.

佢實行到E點, 都功德無量

(我想講, 全世界個個國家都係咁, 想移民, e 個係最BASIC 的條件, 係香港咁衰, 咩狗屎垃圾都要)

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

除咗人格問題, 我覺得政府不停輸入貧窮人口. 老實講, 如果香港個D 窮男人少少錢娶個大陸婆落來, 之後又多個一食政府. 如果唔係咁易落到來, 你估仲有冇咁多大陸女人肯嫁個D 60-70YRS 的阿伯????

如果個D 資源放番係貧窮問題, 貧富就唔會差得咁遠啦!

翡翠宮

我知你既憤怒, 不過你想O下好啦. 現實根本唔可行...
第一, 什麼是人格? 根本無呢個準則, 淨係呢一點, 都夠你諗成世
第二, 就算有(如西方果D), 其實不外孚有無學歷/有無案底, 要符合資格, 唔難, 不過就西唔走你所討厭既人..
第三, 如果你SET 到好HARD, 咁又會有人話, 香港都有呢D人, 咁係唔係又要搬走佢地送走香港?
同埋, 你覺得香港既正苦會敢得罪阿爺嗎?

原帖由 小肥兔 於 11-2-16 11:11 發表
日日d新聞都係d中港家庭悲劇, 後父姦繼女, 少妻斬老夫, 恨母抱子女跳樓, 仲有d隨街大小二便, 吐啖, 打尖等, 嚴重污染香港, 既然空氣有空氣污染指數, 噪音有噪音管制, 為咗改善空氣, 政府更加設立非吸煙區, 而家咁多 ...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樓主係認真定係想攪下笑架咋?

呢樣條例根本無可能實行架喎!人格指數?點定呀?好似之前位媽咪話齋,如果香港有人唔及格,係咪要西走佢地?西去邊?西番大陸?

男爵府

偉大嘅祖國係造假王國, 人格指數絕對可以個個爆晒燈

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 JunichiOkada 於 11-2-16 17:33 發表
我知你既憤怒, 不過你想O下好啦. 現實根本唔可行...
第一, 什麼是人格? 根本無呢個準則, 淨係呢一點, 都夠你諗成世
第二, 就算有(如西方果D), 其實不外孚有無學歷/有無案底, 要符合資格, 唔難, 不過就西唔走你所討厭 ...

我都知係好難, 但我都只係想下一些方法, 去制止再輸入咁多有問題既大睦人來香港, 而家D家庭悲劇, 十居其九都為係偽香港人, 而且佢地又不停索取香港既資助, 仲要成日話唔夠, 有時覺得好無奈, 係咪可以有個辦法解決呢.....

公爵府

法律係淩駕一切, 邊D人唔可以落都唔係政府可以話事, 即係政府要立法, 班議員都唔會通知, 法律都未必容許!!!好多年前就呢個問題都要人大釋法. 係可以解決到就唔駛我地今日仲要就呢個問題係度嘈啦...

伯爵府

好同意,大6 人的道德水平好有問題,咩都有得假
仲要財大氣粗,不可一世,成日都響萬0屈人寺門口,大模大樣咁"分贓",阻住成條街,但算,佢地都促進咗香港經濟,鬼叫正苦唔爭氣,咩都要靠阿爺
最曾o個o的成日扮窮扮可憐,要援助.真系好討厭,快o的死番大6

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有人格先可以黎香港, 咁冇人格既香港人係咪驅逐出境???

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 戀仔狂 於 11-2-17 17:38 發表
有人格先可以黎香港, 咁冇人格既香港人係咪驅逐出境???

你咁問, 我又咁答:
申請投資移民來港個d人都有要一定既資產, 即係要有錢或者有專才先可符合申請, 咁係本土既, 如果達唔到呢個資產又或者無專才既, 係咪就要被逐出境?

我只覺得新移民來港, 係咪要set一些要求呢? 唔好係咩人都批, 來到搞到好多社會問題, 因為呢d大睦人來港引發咁多家庭暴力及家庭悲劇問題, 其實動用咗好多資源去善後架, 而且亦令社會氣氛變差, 所以我先有此想法, 可能呢d想法太新, 我都知係天荒夜談.....

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁都唔係係又批唔係又批既,咁好多都係落黎家庭團聚!

只可以嘆一句,而家係香港已經回歸中國,唔到我地話事!

原帖由 小肥兔 於 11-2-17 17:54 發表

你咁問, 我又咁答:
申請投資移民來港個d人都有要一定既資產, 即係要有錢或者有專才先可符合申請, 咁係本土既, 如果達唔到呢個資產又或者無專才既, 係咪就要被逐出境?

我只覺得新移民來港, 係咪要set一些要求呢? ...

水晶宮

環保接龍勳章

桂格我就識...
原帖由 emmypun 於 11-2-16 11:13 發表
咩叫有人格? 對牛彈琴芽用........

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

唔好玩啦, 無用架!!!!
你講果d原因唔批佢地, 到時又比人話歧視又乜又麥........
大陸人有錢無錢、讀多唔多書, 好多都無乜人格架啦!!!!! 正如香港好多大學生、外國讀完書返黎既都無乜人格

首頁

尾頁

跳至