親子旅遊

跳至

首頁
12345...39

尾頁

大宅

原帖由 -joejoelam 於 11-2-17 16:05 發表

沙巴遊http://www.sabahyou.com
我未去過雙島,美人魚島玩浮潛同水肺潛水,沙灘,會喺海中心高腳屋食飯,美人魚島係比較新開發嘅島,遊客比較少水較清,珊瑚好多,但車程要1-1.5小時,再坐約45分鐘快艇,我怕唔係咁適合小朋 ...

美人魚島我去過,果度真係好靚,水清沙幼,人又少,每日限最多50日入島. 不過車程加船程真係好長時間,上次同行有人帶埋個2歲小朋友去,但係就見佢好辛苦lor,又無野o岩佢玩,我地大人就會好鐘意,可以出海中心浮潛,但小朋友就唔多o岩玩.
返而去雙島玩下水上活動,餵下魚仔佢地會開心d.
url] [/url]

大宅

沙巴 4月去

有無人係join 馬航 package?定分開ticktet + hotel book?

洋房

請問找換馬幣, 應該在沙巴機場還是在香港較好價?

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

原帖由 -joejoelam 於 11-2-17 16:05 發表

沙巴遊http://www.sabahyou.com
我未去過雙島,美人魚島玩浮潛同水肺潛水,沙灘,會喺海中心高腳屋食飯,美人魚島係比較新開發嘅島,遊客比較少水較清,珊瑚好多,但車程要1-1.5小時,再坐約45分鐘快艇,我怕唔係咁適合小朋 ...

上年easter我哋一行12人都有去美人魚島, 我哋有3個9歲及1個11歲小朋友, 如你哋既小朋友太細就唔建議去, 因嗰兩程快艇未必頂得順

大宅

原帖由 Sukdukfuk 於 11-2-19 13:15 發表
有無人係join 馬航 package?定分開ticktet + hotel book?

我剛訂了馬航的機票, 今年8月尾去沙巴, 我見馬航d package都幾貴。

子爵府

how much for your fare ? Did you compare with Air Asia ?

原帖由 晴晴的媽媽 於 11-2-23 16:55 發表

我剛訂了馬航的機票, 今年8月尾去沙巴, 我見馬航d package都幾貴。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

原帖由 晴晴的媽媽 於 11-2-23 16:55 發表

我啱啱訂咗馬航8月中去沙巴"特價"機票...
今年貴咗好多, 2大2小要8千6百幾...
我地舊年都係坐馬航"特價"機票8月去沙巴, 7千蚊有找!!!!

公爵府

請問馬來西亞政府係咪立咗例唔俾餵魚仔????
有無啱啱去完沙巴嘅朋友分享下...

大宅

原帖由 buklaylay 於 11-2-24 09:29 發表

我啱啱訂咗馬航8月中去沙巴"特價"機票...
今年貴咗好多, 2大2小要8千6百幾...
我地舊年都係坐馬航"特價"機票8月去沙巴, 7千蚊有找!!!!

Dear Buklalay,
你好,本人第一次去沙巴, 計劃7月中去沙巴玩5日,已留左位港龍早去晚返, 但個agent 今日check 佢,仲話未有價錢,我地一行18人, 真係好煩, 馬航d機票咁快有價錢 ? 另酒店要分開booK . 請問你經香港or沙巴book ?我心目中酒店係 Magellan Sutera or Shangri-La's Tanjung ARu. 但唔知分別大唔大, 至係知佢地係市中心, 方便食野咋,

子爵府

我都7月中去, 但上年summer 訂o左坐aa, e家煩緊行程同酒店, 我見上年d 酒店好多都包小朋友+床同早餐, 但今次就唔係, 馬幣又貴晒......

美人魚島>>好似一定要join tour, 但我覺得好貴, 自己響公眾碼頭坐船都係rm$33(2島), 酒店碼頭都係rm$65(2島), 但join tour 成rm$150位...貴好多.

我見d blog 寫海王x係有dd 騙人喎...d 人都係介紹雙天咁...

想問: join tour 只係睇螢火虫only 有冇呀?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

原帖由 buklaylay 於 11-2-24 09:33 發表
請問馬來西亞政府係咪立咗例唔俾餵魚仔????
有無啱啱去完沙巴嘅朋友分享下...

yes.....我朋友o岩o岩去完, 佢話佢偷偷o羅面包餵.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

公爵府

原帖由 Chong_fanfan 於 11-2-24 10:34 發表

Dear Buklalay,
你好,本人第一次去沙巴, 計劃7月中去沙巴玩5日,已留左位港龍早去晚返, 但個agent 今日check 佢,仲話未有價錢,我地一行18人, 真係好煩, 馬航d機票咁快有價錢 ? 另酒店要分開booK . 請問你經香港or沙 ...

Chong_fanfan,

馬航優惠由而家至3月5號, 出發日期: 2月23號至10月31號, 你要訂位, 可以上佢地wedsite睇/搵agent訂...

我上次經完X訂酒店同local tour, Magellan同STAR 2間都靚, 近機場, 出市中心又方便...

上年住Magellan, 一間房可住2大2小, 12歲以下小童免費包埋早餐!!!

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 12:32 發表
我都7月中去, 但上年summer 訂o左坐aa, e家煩緊行程同酒店, 我見上年d 酒店好多都包小朋友+床同早餐, 但今次就唔係, 馬幣又貴晒......

美人魚島>>好似一定要join tour, 但我覺得好貴, 自己響公眾碼頭坐船都係rm$33( ...

Jennie,

床可以唔加, 但小朋友唔包早餐咪好麻煩...

美人魚島好似一定要跟tour先去到, 公眾碼頭係去沙比島果d...

都有人話雙X唔老實...

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 12:34 發表

yes.....我朋友o岩o岩去完, 佢話佢偷偷o羅面包餵.

唔該晒!!

係呀, 啱啱睇到政府頒布命令, 遊客唔准用麵包餵魚, 因為麵包含油質, 魚食咗唔健康...

如果偷偷地餵, 會唔會俾人鬧...

大宅

原帖由 kukukoo 於 11-2-23 23:28 發表
how much for your fare ? Did you compare with Air Asia ?

3 Adult + 1 Child = around $8,700
compare with aa, more around$1,000 but excluded the luggage fee and meal fee.

子爵府

buklaylay>>我收到完x 今年個package, 但住magellan , 小朋友要+rm$35/日早餐呀! 我本來好想住, 因為好方便, 但e家覺得貴, 所以睇緊hyatt 同star o個d.

去到食海鮮真係海鮮價, 我估間間都係咁, 唔知華興好唔好食?

子爵府

原帖由 buklaylay 於 11-2-24 14:26 發表

唔該晒!!

係呀, 啱啱睇到政府頒布命令, 遊客唔准用麵包餵魚, 因為麵包含油質, 魚食咗唔健康...

如果偷偷地餵, 會唔會俾人鬧...

我朋友就無....可能鬧都唔知佢講乜.

有冇人坐過aa, 係咪1g 行李都唔包??

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 14:45 發表
buklaylay>>我收到完x 今年個package, 但住magellan , 小朋友要+rm$35/日早餐呀! 我本來好想住, 因為好方便, 但e家覺得貴, 所以睇緊hyatt 同star o個d.

去到食海鮮真係海鮮價, 我估間間都係咁, 唔知華興好唔好食? ...

Jennie,

完X咁快有package嘞, 今年有無"暑假無壓力套餐"??

我諗住再encore Magellan, 但小朋友要加35馬紙(成86蚊)~~好貴呀... 我都會諗下其他resort...

我去過華興同古村, 我覺得華興好食過古村!!

你去過邊間呀??

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 14:46 發表

我朋友就無....可能鬧都唔知佢講乜.

有冇人坐過aa, 係咪1g 行李都唔包??

小朋友最鍾意餵魚架麻, 而家搞到要偷偷摸摸...

子爵府

原帖由 buklaylay 於 11-2-24 14:54 發表

Jennie,

完X咁快有package嘞, 今年有無"暑假無壓力套餐"??

我諗住再encore Magellan, 但小朋友要加35馬紙(成86蚊)~~好貴呀... 我都會諗下其他resort...

我去過華興同古村, 我覺得華興好食過古村!!

你去過邊間 ...

"暑假無壓力套餐">>>無!!!!!!!! 唔知遲d 會唔會有呢??

我未去過沙巴.....o黎緊summer 至去咋, 一係你pm 個e-mail 比我, 我send 比你望o下.

首頁
12345...39

尾頁

跳至