親子旅遊

跳至

首頁
12345...39

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

原帖由 Jennie 於 11-2-24 14:59 發表

"暑假無壓力套餐">>>無!!!!!!!! 唔知遲d 會唔會有呢??

我未去過沙巴.....o黎緊summer 至去咋, 一係你pm 個e-mail 比我, 我send 比你望o下.

我誤會咗, 以為你舊年去過, 今年7月中再去添...

希望"無壓力套餐"遲d會有, 因為我都想join tour...

唔該你先, 我直接問完X攞得嘞, thanks!!

子爵府

buklaylay>>你有邊間心水酒店呀?? 暫時得star o個2間至free 小童.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Jennie 於 11-2-24 14:59 發表

"暑假無壓力套餐">>>無!!!!!!!! 唔知遲d 會唔會有呢??

我未去過沙巴.....o黎緊summer 至去咋, 一係你pm 個e-mail 比我, 我send 比你望o下.

Jennie, 我今年5月去沙巴, 依家同完x問緊hotel, local tour價錢....
我都覺得d local tour好貴, rm150 per adult, kids 50% off, 我2大1小 要成$1000去兩個島~~ 好貴~~
如果自己搭車去公眾係咪真係好方便呢? 同埋係咪any time都會有船出島呢??

如果淨係幫完x book hotel, 吾知有無機場接送, as AA機要成9點幾至到KK, 驚無車搭~~

子爵府

原帖由 koller 於 11-2-24 15:36 發表

Jennie, 我今年5月去沙巴, 依家同完x問緊hotel, local tour價錢....
我都覺得d local tour好貴, rm150 per adult, kids 50% off, 我2大1小 要成$1000去兩個島~~ 好貴~~
如果自己搭車去公眾係咪真係好方便呢? 同 ...

你望一望個地圖: http://hochings.smugmug.com/Travel/20100713-18-Sabah/info/SabahYou/1000670044_K2KxE-O.gif

jesselton point碼頭 = 公眾碼頭.

ferry schedule>>我只知去manukan 係12:00noon 後無船. 其實碼頭有好多counter, 你去到問邊架船係最快開就坐o個架, 睇你要去邊個島.......

而我, 只係想去manutik & manukan.

機場坐的士出市好快, 10mins 呀咋, o個d 時間有車. 完美假期好似幫佢訂3晚就有free 1程, 你問一問啦.

如果你怕, 你可以call 呢個blog 用o個個的士司機:

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!eIz4OcKFGRvo4TAuvDLBI5gJ/article?mid=55&fid=-1&action=next

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

畀面勳章

其實都差不多, 只是local tour 已包所有野. 如果你自己去到碼頭搭船, 都要60rm一個. 唔包食, 唔包浮潛用品. 你要的話再比$.

如果你只是上島在岸邊玩玩, 就可以以慳到. 如果要齊所有野, join local tour 就不用煩.

你幫佢book hotel多過1天,會包接送.

子爵府

原帖由 dpeddiec 於 11-2-24 16:15 發表
其實都差不多, 只是local tour 已包所有野. 如果你自己去到碼頭搭船, 都要60rm一個. 唔包食, 唔包浮潛用品. 你要的話再比$.

如果你只是上島在岸邊玩玩, 就可以以慳到. 如果要齊所有野, join local tour 就不用煩. ...

公眾碼頭係rm $40/2個島, 而magellan 私人碼頭都係rm $65/ 2個島, 島上食物d 人話好平呀咋. 浮潛用具島上有得租, magellan 都有得租.

另外, 上島要比上島費, 每人rm$10, 2島任用.

侯爵府

港龍Easter 冇哂位 lu!

子爵府

原帖由 Chole 於 11-2-24 17:00 發表
港龍Easter 冇哂位 lu!

馬航呢??

大宅

原帖由 buklaylay 於 11-2-24 09:29 發表

我啱啱訂咗馬航8月中去沙巴"特價"機票...
今年貴咗好多, 2大2小要8千6百幾...
我地舊年都係坐馬航"特價"機票8月去沙巴, 7千蚊有找!!!!

我book左aa7月頭去,2大1bb 加埋tax都係$19xx.
url] [/url]

大宅

原帖由 Jennie 於 11-2-24 14:46 發表

我朋友就無....可能鬧都唔知佢講乜.

有冇人坐過aa, 係咪1g 行李都唔包??

你可以hard carry上機,如果要寄倉先要收費. 上網買定行李費會平d.
url] [/url]

大宅

原帖由 koller 於 11-2-24 15:36 發表

如果自己搭車去公眾係咪真係好方便呢? 同 ...

完x book hotel 3晚會free接送
url] [/url]

子爵府

What the name of 公眾碼頭 ? Which hotel is close to it ? I known Imperial and Cititel Express are far from it. Do you know the rental price of 浮潛用具 in 島上有得租, magellan 都有得租 ? Is it safe for a 7 year old child to 浮潛 ?

原帖由 Jennie 於 11-2-24 16:25 發表

公眾碼頭係rm $40/2個島, 而magellan 私人碼頭都係rm $65/ 2個島, 島上食物d 人話好平呀咋. 浮潛用具島上有得租, magellan 都有得租.

另外, 上島要比上島費, 每人rm$10, 2島任用. ...

侯爵府

我想要Asia Miles.

不過 Agent 都無 sell,我估馬航都唔會大機會。

原帖由 Jennie 於 11-2-24 17:18 發表

馬航呢??

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 15:29 發表
buklaylay>>你有邊間心水酒店呀?? 暫時得star o個2間至free 小童.

Jennie,

我初時諗頭兩晚住Int'l Imperial, 後3晚住Magellan...

如果小朋友要加錢, 我有兩件, 計3日額外早餐費, 加埋可以去擦餐海鮮餐...

雖然star同Magellan相近, 但我去過star參觀, 我自己鍾意Magellan多d... 而Nexus同srrr又遠... 真係難取捨

你呢? 有無心水酒店???

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-24 16:25 發表

另外, 上島要比上島費, 每人rm$10, 2島任用. ...

我今次都會自由行去多次沙比島...

上年跟tour去, 個大仔同c6反埋水上活動... 個荷包即時乾旱...

公爵府

原帖由 nana11423 於 11-2-24 17:26 發表

我book左aa7月頭去,2大1bb 加埋tax都係$19xx.

好抵呀!!!

我之前見aa有優惠, 係7月31日前出發, 不過無沙巴機票...

近來的優惠係要9月先開始出發...

公爵府

原帖由 kukukoo 於 11-2-24 17:41 發表
What the name of 公眾碼頭 ? Which hotel is close to it ? I known Imperial and Cititel Express are far from it. Do you know the rental price of 浮潛用具 in 島上有得租, magellan 都有得租 ? Is it safe fo ...

每個碼頭都有得租浮潛用具, 舊年係rm10...

小朋友著埋救生衣, 一定安全...

子爵府

原帖由 kukukoo 於 11-2-24 17:41 發表
What the name of 公眾碼頭 ? Which hotel is close to it ? I known Imperial and Cititel Express are far from it. Do you know the rental price of 浮潛用具 in 島上有得租, magellan 都有得租 ? Is it safe fo ...

地圖: http://map.e-sabah.com/images/maps/KK_CityMap.jpg

公眾碼頭= jesselton ferry pier

imperial = centre point/ cititel express 響asia city 附近.

公爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-25 09:54 發表

公眾碼頭= jesselton ferry pier

imperial = centre point/ cititel express 響asia city 附近.

Jennie, 你搵到好多料!!

magellan有碼頭出島, star隔離都有碼頭:)

首頁
12345...39

尾頁

跳至