親子旅遊

跳至

首頁
23456...39

尾頁

子爵府

buklaylay>>上水活動好貴呀!!! 實乾塘啦...但...至緊要玩得開心!:mrgreen:

我坐aa. 暫定: 1日imperial/ 2日rasa ria/ 3日hyatt...

我見完美hyatt 有promotion.

rasa ria 雖然遠, 但入面有好多野o岩小朋友玩, 不過多數8歲or over, 我想叫小朋友睇紅毛猩猩...好近距離呀! 但要未住之前打去訂定位.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-25 09:28 發表
我都book左7月頭去沙巴7日,不過其中有3日轉機去山打根,去海龜島睇海龜生蛋(2日1夜),同埋入熱帶雨林(2日1夜),依家諗緊會唔會響山打根睇埋螢火虫,因為車程短好多,下午4點幾天出發。

所以響kk係只係食下野,出下島咁~~~~ ...

好羨慕呀!!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

呢個blog 友- 去o左沙巴3次...資料好齊呀! 如有問題, 佢都好樂意答呀! 大家可以望o下:

http://hk.myblog.yahoo.com/dusty_1118/index?l=f&id=266

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咦....
咁如果book magellan 都ok喎, ROOM RATE又平過STAR, 大家都係RESORT 出島又平過跟TOUR, 同埋上/落船都方便D, 吾駛再坐車去公眾碼頭~(不過我睇D BLOG既相, 佢Magellan 個沙灘又真係幾蚊型 )

(酒店碼頭都係rm$65(2), join tour rm$150...貴好多.)

大宅

原帖由 koller 於 11-2-25 11:24 發表
咦....
咁如果book magellan 都ok喎, ROOM RATE又平過STAR, 大家都係RESORT 出島又平過跟TOUR, 同埋上/落船都方便D, 吾駛再坐車去公眾碼頭~(不過我睇D BLOG既相, 佢Magellan 個沙灘又真係幾蚊型 )

( ...

Magellan個沙灘係超細,返而d泳池就好ok wor..
url] [/url]

大宅

原帖由 koller 於 11-2-25 11:24 AM 發表
咦....

( ...

rm62 去兩個島包午餐嗎?

子爵府

原帖由 koller 於 11-2-25 11:24 發表
咦....

( ...

其實個沙灘唔落得水(有水母), D 沙唔係太靚, 所以個沙灘蚊型都無所謂. 而MAGELLAN 泳池有條滑梯, D 小朋友都開心.

RM65(2島)>>唔包LUNCH, 島上有野食賣, 唔貴呀! 不過記得帶少少錢同埋上島費($10/大人, 小童同BB平D), 其他貴重野連PASSPORT 都唔好帶. 咁你就唔駛成日掛住D 野. 變O左最貴重都係相機, 你都會跟身. 比TOUR O個RM$150 係有專人幫你看野, 但乜都唔帶又唔駛人睇啦.

汽水都係RM$2.5-3.

公爵府

畀面勳章

回覆 1# Jennie 的文章

請問島上有野食賣, 是否小食/麵/有無飯食, 此外, 是否近期D島禁止餵魚, 如果無得餵, 無野可以玩????

子爵府

原帖由 christina 於 11-2-25 14:50 發表
請問島上有野食賣, 是否小食/麵/有無飯食, 此外, 是否近期D島禁止餵魚, 如果無得餵, 無野可以玩????

以我所知, 係有maggi 面, 雞翼, 雞脾呢d 野食....呢d 係朋友報比我知:loveliness:

子爵府

我會八月中去KK亞仔好恨去海龜島睇海龜生蛋(2日1夜),你會跟tour turtle island or 自己去?熱帶雨林(2日1夜)有什麼看?可否分享下你的行程和住什麼洒店?

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-25 09:28 發表
我都book左7月頭去沙巴7日,不過其中有3日轉機去山打根,,因為車程短好多,下午4點幾天出發。

所以響kk係只係食下野,出下島咁~~~~ ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

公爵府

畀面勳章

回覆 3# Jennie 的文章

JENNIE, Thank you for your sharing.

子爵府

vicky_cheun,

Thx for your info. Could you send me the website and email of CRYSTAL QUEST ? I can't find when search it. What is the age of your children ? Is Rain Forest suit for them to go ?

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-25 21:51 發表
我係自己上 CRYSTAL QUEST果度BOOK,因為比起JOIN TOUR平近一倍,而熱帶雨林就係JOIN TOUR。

CRYSTAL QUEST 要早D JOIN,因為都幾FULL我早半年前訂心水日子都無位,所以被迫改行程。

行程暫定如下:
9/7 - AA夜機到KK
10/7 - ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-26 12:20 發表
你可以去沙巴旅遊局網站,入面有crystal quest既email

http://www.sabahtourism.com/en/destination/33-turtle-island-park/

我都係直接send email去問日期同價錢

至於Kinabatangan River我應該會響以下既hostel bo ...

vicky_cheun
你個行程好吸引.
1月去海龜島合適嗎?
山打根機場去海龜島碼頭要幾耐? AA 最早航班飛山打根 (0700-0745), 即日可唔可以入海龜島?

THX.

子爵府

Dear vicky,

Crystal Quest's email as listed in sabahtourism board is undeliverable. Could you advise the email address and how much for the tour to turle island ?

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-26 12:20 發表
你可以去沙巴旅遊局網站,入面有crystal quest既email

http://www.sabahtourism.com/en/destination/33-turtle-island-park/

我都係直接send email去問日期同價錢

至於Kinabatangan River我應該會響以下既hostel bo ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

本人是新手, 想請問八月訂AA機票:
(1) 是否早訂一定平過遲訂? 還是每天價格不同?
(2) 如果二大一小五千五百價錢合理嗎?
(3) 行李方面, 二大一小四天, 26" 通常多少公斤? (因家中無磅)

另外想問參加完X假期, 四日三夜 包雙島遊 及 激流,

The Magellan Sutera Rm 2648
Hyatt Regency Kinabalu Rm 2218

價錢合理嗎? 謝謝!

原帖由 vicky_cheun 於 11-2-25 21:51 發表
我係自己上 CRYSTAL QUEST果度BOOK,因為比起JOIN TOUR平近一倍,而熱帶雨林就係JOIN TOUR。

CRYSTAL QUEST 要早D JOIN,因為都幾FULL我早半年前訂心水日子都無位,所以被迫改行程。

行程暫定如下:
9/7 - AA夜機到KK
10/7 - ...
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

(1) 是否早訂一定平過遲訂? 還是每天價格不同?
promo最平, 但要差不多一年前BOOK.
(2) 如果二大一小五千五百價錢合理嗎?
@18XX, 偏貴
(3) 行李方面, 二大一小四天, 26" 通常多少公斤? (因家中無磅)
約20KG.

四日三夜, 晚機到, 無咩時間玩, 留多一兩日好d.

首頁
23456...39

尾頁

跳至