親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想去韓國自由行有冇酒店介紹

最好搭車方便

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi Oscar媽, 新年快樂, 你幾時去韓國呀??
原帖由 Oscar媽 於 11-2-16 16:58 發表

最好搭車方便

等待驗證會員

[quote]原帖由 Oscar媽 於 11-2-16 16:58 發表

如果你帶住小朋友,最好都係跟旅行團,因為我去了幾次都係跟團,最主要係韓國語言唔通同埋佢地英文唔叻。我推介住小木屋,好靚架 !

伯爵府

原帖由 Oscar媽 於 11-2-16 16:58 發表

最好搭車方便

我新年同仔仔去左7日, 我覺得好易去. MTR 好方便係無電梯要行.

你想去幾多日同去邊? 同小朋友幾大? 睇吓我D 料你有無用

CX 早機9:45AM 去到HOTEL around 5pm 我住明洞IBIS 機場巴係門口落車(上車同一個站)

DAY 1
明洞大教堂 - 明洞行街 - Dinner 韓燒.

DAY 2
龍平滑雪 過夜

DAY 3
龍平走 - 可樂市場 - 三星館長 - 南大門DINNER

DAY 4
鷺梁津LUNCH - 三成水族館 - 樂天世界

DAY 5
景福官 - Ice Gallery - Lunch人參鶏 - 仁寺洞 - 中部市場買手信 - Dinnder 之後係明洞shop 化妝品

DAY 6
愛寶樂園

DAY 7
N首爾塔 4pm 去機場.

言語佢地好多人講國語. 同有地圖手指指ok ga!
MTR 站名中英韓文, 同用數字好易. 張T MONEY = HK 八達通. 入錢機有中文.

子爵府

Hi Eva,

我諗緊 4 月假期去, 定等 oscar 考完試後6月尾出發

**

原帖由 mickeyeva 於 11-2-16 17:44 發表
Hi Oscar媽, 新年快樂, 你幾時去韓國呀??

子爵府

Hi Wensi,

我應該 plan 去 5 日, 我仔仔 8 歲

韓國我第一次去, 所以需要比較多資料

**

原帖由 wensi 於 11-2-16 22:50 發表

我新年同仔仔去左7日, 我覺得好易去. MTR 好方便係無電梯要行.

你想去幾多日同去邊? 同小朋友幾大? 睇吓我D 料你有無用

CX 早機9:45AM 去到HOTEL around 5pm 我住明洞IBIS 機場巴係門口落車(上車同一個站)
...

伯爵府

原帖由 Oscar媽 於 11-2-16 23:32 發表
Hi Wensi,

我應該 plan 去 5 日, 我仔仔 8 歲

韓國我第一次去, 所以需要比較多資料

**

你俾email 我, 我返公司send 我d 料俾你.

我唔多shopping 所以無去東大門個D. 我仔9YRS佢都好OK, 佢仲叻過我 用入錢機同睇MTR 圖. 去兩日有D 站認得點出入.

男爵府

原帖由 samanthawu 於 11-2-16 18:09 發表
[quote]原帖由 Oscar媽 於 11-2-16 16:58 發表

如果你帶住小朋友,最好都係跟旅行團,因為我去了幾次都係跟團,最主要係韓國語言唔通 ...

小木屋又殘又舊, 發生火警, 滅火器係唔work!!! 又搵唔到個度既staff!!! 好危險!!!

子爵府

好媽媽勳章

明洞IBIS 同世宗都唔錯, 近地鐵站同機場巴士站.

子爵府

thx !!

**

原帖由 stitch_katty 於 11-2-17 10:28 發表

子爵府

pls check pm

**

原帖由 wensi 於 11-2-16 23:49 發表

我唔多shopping 所以無去東大門個D. 我仔9YRS佢都好OK, 佢仲叻過我 用入錢機同睇MTR 圖. 去兩日有D 站認得點出入. ...

子爵府

有間hotel kukbo 會比ibis 平d , 因為唔響明洞區, 但住過又ok. 近地鐵站. airport bus 響門口.

再唔係你可以去韓國觀光公會(cwb 世貿中心22/F) 樹o羅張地圖同d coupon 睇o下, 邊樹方便你.

同埋韓國觀光公會D 人好樂意答你問題.

WENSI>>你個行程編得非常好!! 龍平 O個邊住邊? 去滑雪場方便嗎?

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 11-2-17 10:28 發表

hi stitch, 返左黎啦 , 今次ibis 你地住邊款房呀? 有冇另加床? 等你講講今次嘅行程

男爵府

畀面勳章

原帖由 wensi 於 11-2-16 23:49 發表

我唔多shopping 所以無去東大門個D. 我仔9YRS佢都好OK, 佢仲叻過我 用入錢機同睇MTR 圖. 去兩日有D 站認得點出入. ...

wensi, 你可否pm埋畀我呀, 你嘅行程編排得好正, 想參考吓, 我仔都係9歲

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 11-2-17 12:14 發表

hi stitch, 返左黎啦 , 今次ibis 你地住邊款房呀? 有冇另加床? 等你講講今次嘅行程

KOO: HELLO, 今次IBIS 我BOOK 2張單人床泊埋, 3人都OK夠位, 無上次世宗瞓得咁辛苦.

今次去的地方都係上次差不多, 係去左-兒童大公園, 免費入場, 有幾款動物睇, 入口係正MTR一出好方便.

今次去食海鮮比人呃了, 揀左2個皇帝蟹都無咩肉食的.

好彩幾日都好好日頭無落雨, 不過係邊街度都凍都CHI線.
行得耐要入商場避吓先得.

如果講MTR轉線方便, IBIS 比世宗好D.

伯爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-17 12:08 發表
WENSI>>你個行程編得非常好!! 龍平 O個邊住邊? 去滑雪場方便嗎?

我地坐bus 去 係樂天世界門口坐, 總站到總站好易去.

我住平野咋. 去到call 佢地會黎接我地. 佢地有開滑雪用品可以租, but 我唔見意大家租佢d 野好舊. 幫滑雪場租同搵coach 好d. 我見人地d 野新好多.

http://www.filaski.kr/eng/index.asp

伯爵府

原帖由 KooKoo 於 11-2-17 12:16 發表

wensi, 你可否pm埋畀我呀, 你嘅行程編排得好正, 想參考吓, 我仔都係9歲

你俾email 我.

伯爵府

IBIS 比世宗好D..............係街頭到街尾ge 分別, 行到行到去.

男爵府

畀面勳章

原帖由 wensi 於 11-2-17 12:58 發表

你俾email 我.

請check pm, 謝謝

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 11-2-17 12:38 發表

KOO: HELLO, 今之IBIS 我BOOK 2張單人床泊埋, 3人都OK夠位, 無上次世宗瞓得咁辛苦.

今次去的地方都係上次差不多, 係去左-兒童大公園, 免費入場, 有幾款動物睇, 入口係正MTR一出好方便.

今次去食海鮮比人呃了, 揀左2個皇帝蟹都無咩肉食的.

好彩幾日都好好日頭無落雨, 不過係邊街度都凍都CHI線.
行得耐要入商場避吓先得.

如果講MTR轉線方便, IBIS 比世宗好D.

你今次有去兒童大公園, 仲係免費, 真係好喇 , 裡面大唔大呀? 除左動物, 仲有乜野睇或玩? 同埋多唔多人迫架? 我想今個暑假再去, 但未confirm 係咪會去, ibis 啲床可以推到架? 泊埋一齊係咪仲大過一張雙人床?

首頁

尾頁

跳至