親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 11-2-17 13:30 發表

你今次有去兒童大公園, 仲係免費, 真係好喇 , 裡面大唔大呀? 除左動物, 仲有乜野睇或玩? 同埋多唔多人迫架? 我想今個暑假再去, 但未confirm 係咪會去, ibis 啲床可以推到架? 泊埋一齊係咪仲大過一張雙人 ...

佢除左有動物睇之外, 基本上同我地維園一樣, 無咩野玩的, 入面好大, 有D場館封左唔知咩黎, 仲有個溫室花園, 我地入去熱到即刻要除衫, 好焗.

YES, 2張單人床可泊埋一齊, 瞓得舒服D.

夏天去雨水好多, 上次我去5日, 3-4日都有大大少少雨水落, 麻煩D囉.

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 11-2-17 14:18 發表

佢除左有動物睇之外, 基本上同我地維園一樣, 無咩野玩的, 入面好大, 有D場館封左唔知咩黎, 仲有個溫室花園, 我地入去熱到即刻要除衫, 好焗.

YES, 2張單人床可泊埋一齊, 瞓得舒服D.

夏天去雨水好多, 上次我去5日, 3-4日都有大大少少雨水落, 麻煩D囉.

我地都係呀, 舊年暑假去, 就係落左3-4日, 真係幾冇癮吓, 咦...咁個兒童大公園可以唔使諗播, 或者plan 吓去遠啲

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 11-2-17 14:28 發表

我地都係呀, 舊年暑假去, 就係落左3-4日, 真係幾冇癮吓, 咦...咁個兒童大公園可以唔使諗播, 或者plan 吓去遠啲

yes.

我女話唔玩機動, 所以無去夢幻樂園去左e度.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 lyf 於 11-2-17 19:24 發表
Wensi,

你可唔可以俾資料我呀? 我pm email俾你唔該!

愛寶樂園-我睇書好似好難去咁, 點樣來回呢?
樂天世界+三成水族館 - 你同一日去, 趕唔趕呢?

謝謝!
...

愛寶樂園唔難去

樂天世界+三成水族館 - 你同一日去, 趕唔趕呢? ................趕到.樂天世界由4pm - 11pm 冬天室外有d close左 我小朋友有d 又玩唔到.

複式洋房

麻煩你可唔可以 pm 埋畀我, 我都諗住 easter 帶 2 個小朋友去玩下.

原帖由 wensi 於 11-2-17 12:58 發表

你俾email 我.

男爵府

原帖由 wensi 於 11-2-17 13:05 發表
IBIS 比世宗好D..............係街頭到街尾ge 分別, 行到行到去.

wensi

IBIS幾錢日晚呀?你經邊度BOOK 呢?成個TOUR用左幾錢呀?

伯爵府

原帖由 BB-CLEVER 於 11-2-24 16:51 發表

wensi

IBIS幾錢日晚呀?你經邊度BOOK 呢?成個TOUR用左幾錢呀?

IBIS 我訂雙人床 HK$1,190.00 包早餐, 兩張單人床好似貴HK$80. 5晚

CX 早機貴9:45am HK$8750 一大一小
坐大韓平3千. 12:30pm 機.

第一次去怕winter 好快黑先坐CX, 其實大韓都OK 去到Hotel aound 6:30-7pm

我地最貴係海鮮餐食左一千一.(2大2小) 其他野唔太貴. 你去食宮庭宴就可大可小.

去左7日我又唔好shopping, 係買左千幾化妝品. 換左1萬港紙(for 1大1小) 盛返5萬won. for 食入/場費/化妝品.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 11-2-24 17:21 發表

IBIS 我訂雙人床 HK$1,190.00 包早餐, 兩張單人床好似貴HK$80. 5晚

CX 早機貴9:45am HK$8750 一大一小
坐大韓平3千. 12:30pm 機.

第一次去怕winter 好快黑先坐CX, 其實大韓都OK 去到Hotel aound 6:30-7pm

...

你係咪book Ibis (明洞)?係邊道book禁平?
我agent俾我睇4月份價要$1340 for Twin Room,仲冇早餐。

伯爵府

原帖由 小豬脾 於 11-2-24 23:55 發表

你係咪book Ibis (明洞)?係邊道book禁平?
我agent俾我睇4月份價要$1340 for Twin Room,仲冇早餐。

係Ibis (明洞)我係新年去唔知會唔會唔同價.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 11-2-25 00:19 發表

係Ibis (明洞)我係新年去唔知會唔會唔同價.

我都覺你AGENT個價平呀, 我10月中係HOTEL.COM BOOK TWINS RM 都要平均$1184/晚, 不包早餐! (初六至初十)

伯爵府

原帖由 stitch_katty 於 11-2-25 09:30 發表

我都覺你AGENT個價平呀, 我10月中係HOTEL.COM BOOK TWINS RM 都要平均$1184/晚, 不包早餐! (初六至初十)

我就係check 完訂酒店網見又唔包tax 用早餐都唔係好平. 我同agent 訂好似好d, 之後咪怕北韓打仗. 我有問agent 佢話如果真係出警告, 會幫我試下攪延期. 唔理真定假個心又順D.

我係怕有野要自己跟,差不多都係同agent訂. 上網訂機票同酒店去唔到要改好煩.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 11-2-25 11:29 發表

我就係check 完訂酒店網見又唔包tax 用早餐都唔係好平. 我同agent 訂好似好d, 之後咪怕北韓打仗. 我有問agent 佢話如果真係出警告, 會幫我試下攪延期. 唔理真定假個心又順D.

我係怕有野要自己跟,差不多都係同 ...

想問吓你個 AGENT 可以碌卡嗎?

我同HOTEL.COM 訂, 佢D條款寫到明無得改期.

伯爵府

原帖由 stitch_katty 於 11-2-25 11:40 發表

想問吓你個 AGENT 可以碌卡嗎?

我同HOTEL.COM 訂, 佢D條款寫到明無得改期.

我入錢俾佢, 我唔知上佢公司可唔可以碌卡.

係太古旅遊, 初初仲以為佢會好貴. 佢機票同hotel 都平過其他.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 11-2-25 11:47 發表

我入錢俾佢, 我唔知上佢公司可唔可以碌卡.

太古旅遊, 初初仲以為佢會好貴. 佢機票同hotel 都平過其他.

我上過佢個WEB睇, 是否聯絡任何一個AGENT都可以????

謝謝!

洋房

我都 plan 梗 easter 去旅行, 韓國係我其中一個選擇, 但我未試過自已去, 之前都係跟團.
想問有無d 咩資料可以俾到我? 我仲會帶多三個分別為1x-6歲既小朋友去, 自已去, 難唔難?

伯爵府

原帖由 肥媽二世 於 11-2-28 16:35 發表
我都 plan 梗 easter 去旅行, 韓國係我其中一個選擇, 但我未試過自已去, 之前都係跟團.
想問有無d 咩資料可以俾到我? 我仲會帶多三個分別為1x-6歲既小朋友去, 自已去, 難唔難? ...

你有無email 俾我? 睇下我d 料你有無用

做好功課一定唔難

洋房

原帖由 wensi 於 11-3-1 11:40 發表

你有無email 俾我? 睇下我d 料你有無用

做好功課一定唔難

pm 咗你. thx

首頁

尾頁

跳至