跳至

首頁
23456...61

尾頁

大宅

引用:Quote:++EE+發表於+11-6-28+19:45+希望大家

原帖由 garfield_pooh 於 11-06-28 發表
我問過阿囡佢話自己有信心留番喺A班喎
但老實講我對佢信心不大囉
我10:30 呀 !! 你呢 ...
我九點啊

大宅

回覆:明天星期六南元小家長會,終於派成績啦~~~~~

宜家好無聊,因為亞仔功課吾多要做的習作都做了,電視又吾睇,玩都玩吾倒噤耐。都吾知遲啲放暑假點算mouth:
返暑期班都不是日日上啦,肯定佢日日打爆我電話。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

++EE 發表於 11-6-28 20:21
我九點啊

oh.....緣慳一面 tim

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

++EE 發表於 11-6-28 14:19
我囝話九月一日排返之前上學年的位置,然後有老師安排你去邊班喎

...

我問咗阿囡都係咁講呀 !!

珍珠宮

++EE 發表於 11-6-28 20:31
宜家好無聊,因為亞仔功課吾多要做的習作都做了,電視又吾睇,玩都玩吾倒噤耐。都吾知遲啲放暑假點算mout ...

我個女好中意睇電視, 真係唔驚佢悶 !!
你個仔咁乖嘅 ?? 唔中意睇電視 ??
我屋企個電視開少陣都唔得呀 ! 阿囡唔睇,阿仔都要扭開

大宅

引用:Quote:++EE+發表於+11-6-28+14:19+我囝話九

原帖由 garfield_pooh 於 11-06-28 發表
我問咗阿囡都係咁講呀 !!
我仔重話是今年新政策,佢識講政策我唸都系真有其事

MissMaMa  我囡都話係今年新政策, 都信既.....雖然我覺得偏離一般學校的做法!  發表於 11-6-28 22:23

大宅

引用:Quote:++EE+發表於+11-6-28+20:31+宜家好無

我個女好中意睇電視, 真係唔驚佢悶 !!
你個仔咁乖嘅 ?? 唔中意睇電視 ??
我屋企個電視開少陣都唔得呀 ! ...
其實我哋好少睇電視,因為平時放工回家就吃飯傾吓計,看功課,九時正(sharp)佢就冇電要立刻訓教

MissMaMa  我囡以前都好早, 準時八點半上床, 而家夜左好多喇, 多數九點三至九點半.  發表於 11-6-28 22:19

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆 ++EE 的帖子

唔知係咪全級都係咁呢?

珍珠宮

++EE 發表於 11-6-28 20:50
其實我哋好少睇電視,因為平時放工回家就吃飯傾吓計,看功課,九時正(sharp)佢就冇電要立刻訓教

...

我家老闆冇電視睇唔得架, 佢放工一返嚟就第一時間開電視,
我個囡好多時都唔願去瞓, 要三催四請佢先肯上床, 通常10點先去瞓,
我感覺到你個仔嘅自律性都幾高, 真係替你高興 !!

MissMaMa  我囡都係電視精, 同我細個一模一樣囉!  發表於 11-6-28 22:20

珍珠宮

angelfan07 發表於 11-6-28 21:03
回覆 ++EE 的帖子

唔知係咪全級都係咁呢?

我估都係啦 !! 冇奶油淨係二年級先係咁樣安排嘅 , 實比家長嘈死都似 ....

珍珠宮

garfield_pooh:
你說中我的職業喇.

++EE:
如果你囝囝覺得悶, 不如叫佢做運動啦. 我囡係超鍾意玩&超活躍 (同我細個一模一樣), 每日都落樓下玩到身水身汗. 基本上, 所有玩得既野佢都唔放過......最近, 佢連自己細佬都玩, 佢扮老師幫細佬起字頭, 要細佬寫字罰抄, haha~

珍珠宮

missmama : 我同你一樣一女一仔喎 !!
你阿仔幾大呀 ? 又肯比阿囡咁玩嘅 ?
我個仔兩歳半, 今年9月讀幼稚園喇 !成日蝦家姐

大宅

引用:garfield_pooh:你說中我的職業喇.+++EE:如

原帖由 MissMaMa 於 11-06-28 發表
garfield_pooh:
你說中我的職業喇.
可能我得一個小朋友,佢比較喜歡靜,叫佢出去做運動佢都不太願意。他最鍾意睇書,在家做發明,所以屋企好多廢物,剛才我先勸他掉了一盆裝了廢紙加水有又膠水的液體。
佢不愛運動,所以我要他每天在家跳繩,起碼郁吓啦

男爵府

我囡升小五, 今年老師都冇喺攞成績表前講入咩班, 但又冇講要到9月1號先知

大宅

YWCCL 發表於 11-6-29 14:22
我囡升小五, 今年老師都冇喺攞成績表前講入咩班, 但又冇講要到9月1號先知

星期六我們問下老師咪一清二楚 lor ... 不過如果真系開學先知升mud 班就一定好混亂

珍珠宮

引用:我囡升小五,+今年老師都冇喺攞成績表前講入

原帖由 YWCCL 於 11-06-29 發表
咁係咪之前果幾年都會喺派成績表前講咗比學生知入咩班先?

男爵府

回覆 garfield_pooh 的帖子

係呀, 之前幾年都係攞成績表前會講入邊班

珍珠宮

引用:回覆+garfield_pooh+的帖子 係呀,+之前幾

原帖由 YWCCL 於 11-06-29 發表
回覆 garfield_pooh 的帖子

係呀, 之前幾年都係攞成績表前會講入邊班
真係唔明㸃解要轉形式?
有時覺得呢間school 嘅透明度好似越嚟越低咁

大宅

garfield_pooh 發表於 11-6-29 16:37
真係唔明㸃解要轉形式?
有時覺得呢間school 嘅透明度好似越嚟越低咁

Yes, I also feel that ~ 透明度好似越嚟越低, 同埋個 school web site not update
Since I'm working Mum, I rarely contact school, so I only know about the school thru' its web page.

珍珠宮

回覆 ++EE 的帖子

garfield:
我囝囝好聽家姐話, 比佢搓圓按扁都得.
有一日我放工, 見到個傻豬仔正在抄生字, 抄滿好幾版, 佢話因為做工作紙 (家姐扮老師出的)做得唔好, 比家姐罰抄.

我囝今年6歲, 呢個9月將會讀南元小小一 (雖然起初我打算比佢讀另一間...)

++EE:
我兩個又係好鍾意發明, 未計其他材料, 用左我無數的膠紙同紙.....換來一屋廢物.

今日聽我囡講, 李校長今年退休喇. 我覺得佢幾好, 係少數不算保守的官校校長, 有d唔捨得佢!

首頁
23456...61

尾頁

跳至