跳至

首頁
34567...61

尾頁

大宅

引用:回覆+++EE+的帖子 garfield:我囝囝好聽家

原帖由 MissMaMa 於 11-06-29 發表
回覆 ++EE 的帖子

garfield:
吾系嘛?李校長好後生咋喎,佢好友善日日都企喺門口同啲小朋友和家長打招乎呀!如果真係退休真糸

大宅

引用:回覆+++EE+的帖子 garfield:我囝囝好聽家

回覆 ++EE 的帖子

garfield:
我仔見到膠樽、飲管、廢紙,紙箱等就發青光,要收起做發明。我同佢掉吾少

珍珠宮

++EE 發表於 11-6-29 18:57
我仔見到膠樽、飲管、廢紙,紙箱等就發青光,要收起做發明。我同佢掉吾少

...
我囡又係好鍾意膠樽, 鞋盒之類既野......最近佢開始收報紙, 推去賣, 賺零用$

佢話今日周老師 (另一位音樂老師) 講李校長退休既... 應該係提早退休啦.
我覺得佢係一個好校長, 真係唔捨得~ 如果第日個校長唔好就慘喇...

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

MissMaMa 發表於 11-6-29 18:25
回覆 ++EE 的帖子

garfield:

你兩個年紀接近D所以又啱玩D , 做父母嘅最想見到佢哋相親相愛 ....
吓.....李校長退休 ? 如果係真嘅我都唔捨得呀 !! 佢真係一個好好嘅校長

大宅

引用:Quote:++EE+發表於+11-6-29+18:57+我仔見到

我囡又係好鍾意膠樽, 鞋盒之類既野......最近佢開始收報紙, 推去賣, 賺零用$
每朝早李校長都叫出我個仔個名早晨,佢好好記性,我見佢有很多小朋友啲名佢都記得

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

++EE 發表於 11-6-29 20:39
每朝早李校長都叫出我個仔個名早晨,佢好好記性,我見佢有很多小朋友啲名佢都記得

...

李校長真係好好, 起碼比我哋家長覺得佢好有heart , 又關心學生....

別墅

昨天畢業典禮, 李校長話自己將會退休時, 台下有輕微哄動, 好多家長都話李校長咁後生就退休.
當畢業生代表致詞時, 話李校長每天的一句早晨一句問候, 令佢地充滿力量迎接挑戰, 台上的李校長輕輕拭淚, 相信佢都唔捨得學校, 好多家長及同學都唔捨得佢.

大宅

aling0 發表於 11-6-30 12:40
昨天畢業典禮, 李校長話自己將會退休時, 台下有輕微哄動, 好多家長都話李校長咁後生就退休.
當畢業生代表 ...

OMG, 原來是真的 是不是9月1日有新校長 ?

咁請問邊個會做新校長 ?

別墅

回覆 ++EE 的帖子

冇講邊個做新校長呀~
好希望新校長都會好似李校長一樣咁有心去搞好間學校!

大宅

aling0 發表於 11-6-30 13:17
回覆 ++EE 的帖子

冇講邊個做新校長呀~
你小朋友讀幾年級呀 ? Nice to meet u

珍珠宮

引用:昨天畢業典禮,+李校長話自己將會退休時,+台

原帖由 aling0 於 11-06-30 發表
當畢業生代表 ...
原來係真的,好唔捨得呀

珍珠宮

引用:回覆+++EE+的帖子 冇講邊個做新校長呀~+好

回覆 ++EE 的帖子

冇講邊個做新校長呀~
冇錯!好希望新任校長會好似李校長咁有熱誠

別墅

回覆 ++EE 的帖子

nice to meet you too~~

我小朋友六年級, 畢業喇! 不過 9月到細囡升小一

大宅

引用:回覆+++EE+的帖子 nice+to+meet+you+too~~

回覆 ++EE 的帖子

畢業,恭喜晒,七月五日好似放榜喎!

珍珠宮

引用:回覆+++EE+的帖子 nice+to+meet+you+too~~

回覆 ++EE 的帖子

恭喜恭喜!
大大細細都有個新開始!

別墅

++EE , garfield_pooh , 多謝晒~
係呀5/7放榜喇, 仲有幾日, 開始有些緊張! 4號晚唔知會唔會瞓唔著呢?!

珍珠宮

aling0 發表於 11-7-1 00:15
++EE , garfield_pooh , 多謝晒~
係呀5/7放榜喇, 仲有幾日, 開始有些緊張! 4號晚唔知會唔會瞓唔著呢?! ...

加油呢! 希望如你所願, 獲派一所心儀的中學.

我細仔9月份都升南元小小一了...

aling0  nice to meet you~ 唔知有冇機會做同班同學呢?  發表於 11-7-3 23:28

洋房

回覆:garfield_pooh 的帖子

我就係前年參觀南元小時覺得佢D對答都好大方得體,比較其他所謂名校的校長同副校長好好多。
當時佢好似啱啱進駐南元小咋噃,因為08年又要遷校delayed to Nov08,又轉全日制同新校長。所以揀南元小時個心都十五十六,估唔到依家又轉校長!希望南元小越辦越好。

珍珠宮

yiumohk 發表於 11-7-1 17:47
我就係前年參觀南元小時覺得佢D對答都好大方得體,比較其他所謂名校的校長同副校長好好多。
當時佢好似啱啱 ...

同意呀 !! 李校長真係好大方得體, 我真係無諗過佢喺呢間學校嘅任期咁短,雖然唔捨得, 但校長總算光榮退休, 我諗我哋個個學生同家長都會好記得李校長...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

拎左成績表,亞囡下學期進步很多(總分多20分,總平均分多5分),但班和全級名次卻退左一名/兩名,除左係因下學期插班生叻之外,就係該級總體學生都相對同樣大進步~~如果今次沒有進步的學生,就會變成"不進則退"的情形出現了~~~

首頁
34567...61

尾頁

跳至