跳至

首頁

尾頁

大宅

今日大昌"金舫水晶絲苗米" 價錢是66.90, 但係話特價了
明天再去looklook會唔會變反 59先
原帖由 縉媽 於 11-2-19 13:17 發表
通貨膨脹咁勁!買餸時真係要格過價! 以個人之力好難知道街市/超市行情, 如各位有料知道邊處買好嘢有特價, 都請入嚟單聲! (齊心便事成!)

介紹你地食隻金舫水晶絲苗米! 佢特價時只係$59.90/包8 公 ...

伯爵府

翠屏真係平好多, 我見到d菜平新街市好多, 新街市全部過10蚊斤, 我決定去翠屏買。

男爵府

昌運茶餐廳,一個早餐20元兩個送,最勁是它的飲品用玻璃杯,如果奇它餐廳要增加錢,而且味道ok.快d去

大宅

回覆 43# 縉媽 的文章

新街巿對面, 咪錶位d巷仔菜檔今日 15蚊2斤菜心苗, 我 在新街巿入面買要成12蚊斤!!! 我真是大笨蛋!!!

大宅

醒目開學勳章

呢檔菜通常都係2斤買就平d, 佢係平過新街市架

不過我鐘意係大日子隔離個阿伯檔菜到買

原帖由 Ansonmame 於 11-3-2 23:40 發表
新街巿對面, 咪錶位d巷仔菜檔今日 15蚊2斤菜心苗, 我 在新街巿入面買要成12蚊斤!!! 我真是大笨蛋!!!

大宅

佢d價錢真係好飄忽ga!

佢d 牛奶樂朱古力雪條都好抵食, 只係$2/pc. 我係其它店買都要$3/pc. 又平又好味!
原帖由 MonAnson 於 11-3-1 20:48 發表
今日大昌"金舫水晶絲苗米" 價錢是66.90, 但係話特價了
明天再去looklook會唔會變反 59先

大宅

早餐我近排都轉咗食第二間.

以前食開大埔廣場間千色(e家改咗名叫)佢21蚊一個早餐, 但d 亞姐好忙連落單都唔得閒, "打茶釘" (食完只係睇newspaper又c 唔走)的又多, d 嘢又dirty.

我而家去咗大元街市樓上的食市食呀! $19/set 有4個餐選. 坐得ok唔會好嘈! 個名好似"振 x" 餐內的配搭(腸仔,火腿, 旦,奄列) 都可以任你改, 夠彈性.

佢地早餐做到11:30AM, 啱我D 遲起身GE 人.

原帖由 vickycheung36 於 11-3-2 21:31 發表
昌運茶餐廳,一個早餐20元兩個送,最勁是它的飲品用玻璃杯,如果奇它餐廳要增加錢,而且味道ok.快d去

禁止訪問

大宅

今天在百佳見到"地們"沙甸魚小罐裝, 平時係$13.9以上, 在大埔新街市最平都要$12, 但今天PK 賣$10.9一罐. 咁又掃几罐LA, 比亞仔攞飯上學好方便又有OM3. 要買趁手, 都係餘十几二十罐.

仲有E 家PK 做緊過年糖果特價, 買一大包HELLO KITTY棉花糖(內裡全部係獨立小包裝) 咁又掃一包都係$10.9, 方便比亞仔上學做零食.

仲有好多零食(糖&朱古力)做清貨

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我之前系新街巿街買桂花魚$20系新鮮遊水的,但不是時常有,但今日系廣福街巿買$23都是新鮮比新街巿大條些.原買$25我一走開就買$23.妳話呀!有時d嘢就咁.
原帖由 縉媽 於 11-2-27 11:50 發表
我昨天係翠屏街市第一檔魚檔買桂花魚, 平時見係$25-28蚊, 昨天係$23, 即買!

昨天又係花園街買咗2個士多啤梨型的環保袋, 以前見到賣$20/PC, 而家係$6/PC. 不過有一檔賣得"好串" 的是$15 兩個, 咁Q有個C9 話同我夾一 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

今日系廣福街巿買咗日本蘋果青色的但不是青蘋果很甜買$10元3個原價$8個低食又青甜

子爵府

醒目開學勳章

上週五在百住見到pack好的橙原價是18元,但那是特價買6元很抵,也沒有爛老公話好甜,所以每次行過都會望下些已pack好放在特價區的水果瓜菜的.

另在街市也會有些是一盤$10元的魚也會買回家加少許鹽放雪櫃或即日吃的
都ok架

首頁

尾頁

跳至