單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 cikao 於 11-2-20 10:53 發表
我都係衰戎唔到口,同埋冇恒心去減lo,搞到依家咁嚴重,個個都話我肥,好唔開心呀,著衫又唔好睇.

同埋我想問矯型內衣可以減肚腩架?cool 住食少d 野
我記得書本曾經講過,一個人係青春期時會有一個固定的脂肪細胞數目,但當我們進食後,如果食了的東西過多,器官又根本唔需咁多熱量時,呢d有用嘅熱量全部都會存係脂肪細胞以供備用,跟住呢d細胞會可以漲大幾白倍以存放這些熱量(姐係我講嘅肥膏 )
我以前一日食3-4件芝士餅,一日2-3杯milk tea,而家no waymouth:
其實介口唔係咁難,唔係叫您唔食,係要識得選嘢食
重有個d咩咩內衣,一來好貴,有用有效至小要3000蚊以上,加上一日要穿8小時,坐底起身都真係周身都唔ok!同埋穿呢d內衣係唔會幫到您介口架,所以樓主您的起心乾喇....
如果我嘅內容有錯陋,請大家要多多包含吖

侯爵府

原帖由 wayso 於 11-2-20 12:16 發表
矯型內衣...我諗好辛苦,夏天仲會好鬼熱,治標唔治本...
你有胃口都好過我呀,我成日無胃口,但有個肚腩呀... :lol
您d新陳代謝慢吖,,,,,所以有腩記羅....去運動下喇sweetie

瑪瑙宮

環保接龍勳章

哎吔.....一把年紀就梗係慢d架啦,更何況而家咁凍,要冬眠架嘛....衰野...... :lol
原帖由 babytszkin 於 11-2-20 21:19 發表
您d新陳代謝慢吖,,,,,所以有腩記羅....去運動下喇sweetie

大宅

原帖由 babytszkin 於 11-2-20 21:15 發表
我記得書本曾經講過,一個人係青春期時會有一個固定的脂肪細胞數目,但當我們進食後,如果食了的東西過多,器官又根本唔需咁多熱量時,呢d有用嘅熱量全部都會存係脂肪細胞以供備用,跟住呢d細胞會可以漲大幾白倍以存放這些 ...

可否分享食咩餐單好呀????
我打算少吃澱粉,多菜少肉,多運動,要戎口,戎宵夜,零食,汽水

同埋一定要有無比既決心加恒心.

瑪瑙宮

環保接龍勳章

嘩...你咁講已經係一個好好嘅方法啦...
比心機啦,減到就上黎報告吓...
原帖由 cikao 於 11-2-20 21:49 發表

我打算少吃澱粉,多菜少肉,多運動,要戎口,戎宵夜,零食,汽水

侯爵府

原帖由 cikao 於 11-2-20 21:49 發表

我當時無跟d咩餐單架,因為餐單嘅內容我大部份都食唔落口(難食)
不過都可以分享下,當時我係full time 媽咪,每日我會叫工人幫我分開煮我嘅3餐,
通常早,無糖粗麥皮煮蛋白,蘇打餅幾件,蘋果一個!又或者小糧豬肉肉萃粥加麥包都係蘋果一個
午,飯前我會食一個橙,跟住我會食蒸雞肉,蒸魚,雞肉比2滴橄欖油,小小鹽業,水煮菜(唔落油)白飯半碗
我亦常會叫工人早上煲d生果湯於午餐飲!
下午茶,脫脂奶加米餅幾件(記住係要原味)
夜晚我會係睡覺前約5小時進食,通常都會有水煮集豆(青豆,紅籮蔔,)都係蒸雞或魚,白飯一碗
如果無可以避免要跟ex去應酬,我都只會簡單食小小菜和肉!
當我好多時自己行街,但又想食嘢,我會簡單咁食碗魚旦米 又或者去d壽師店食一碟三文魚壽師
heheh講完喇~祝您成功吖

大宅

babytskin:你好忍得口呀!!勁!!!!我係衰餵食,食飽飯晚晚食宵夜,唔肥自奇啦!加上少做運動,我覺得我自己笨重左好多,身手冇咁靈活了,唉................真係自己攞嚟!
同埋我知道肥對健康唔好,真係要減減減啦!!!!

侯爵府

原帖由 cikao 於 11-2-21 08:54 發表
babytskin:你好忍得口呀!!勁!!!!我係衰餵食,食飽飯晚晚食宵夜,唔肥自奇啦!加上少做運動,我覺得我自己笨重左好多,身手冇咁靈活了,唉................真係自己攞嚟!
同埋我知道肥對健康唔好,真係要減減減啦!!!! ...
而家知都未遲,多d做運動身體都會好好多架,好像我而家咁,屋企雖然有工人,但我都成日會係屋企做下家務抹下窗,郎下衫,放工放得早嘅話都會堅持同吖仔落公園跑下,呢d到會好有效咁幫我消耗身體的卡路里,我都忍唔到口架,有時忍無可忍,我都會唔食得嘅食一淡當獎勵自己,唔洗比咁大壓力自己愈平常心,愈好

禁止訪問

大宅

減肥...千萬唔好唔食野來減
假象來架
一日要食足3餐定時食
睡前4小時最好唔好食野啦
一定唔可以飲涷野
女人飲涷野係會有肚腩架
因為女性係要儲肥來預備生小朋友
(動物觀點...)
你飲涷野身體會以為天氣變涷就會儲fat 啦
每日最少1公升清水