想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

本身我有卵巢多囊症,因為咁睇緊不育科,私家同政府都有睇,原本都係食下排卵藥,點知食左6個CYCLE都無反應~
在私家ck埋先生精子,連佢精子都有問題,活躍程度得1%,連醫生都叫我唔好哂時間,話好難自然有bb,直接做ivf,iui都唔好試喇,哂$~

嗰時真係好唔開心,兩個都有事,都把心一環去做ivf家喇,在嗰時想住一來m就去醫生度打針開始ivf,點知好耐都未來,就去照下,發現有粒卵子夠成熟,醫生問我打唔打破卵針等佢出來,心想:是但喇,有就有,無就做ivf~打左針嗰次只係開工左2次~

跟住都唔理,照食照玩,點知咁就中左,而家囡囡出左世喇,真係好開心~

在呢度想同大家分享,希望大家在努力中姊妹唔好氣餒,我個情況咁差都可以有bb,大家都一定得!!

雖然bb都好講緣份,但都要後天努力,我自問自己就好努力,什麼紅d,量體溫通通做過哂,所以我同自己講,如果努力左都唔得,咁我無悔lor~

所以大家都要加油呀~

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cc.com 於 11-2-22 23:32 發表
本身我有卵巢多囊症,因為咁睇緊不育科,私家同政府都有睇,原本都係食下排卵藥,點知食左6個CYCLE都無反應~
在私家ck埋先生精子,連佢精子都有問題,活躍程度得1%,連醫生都叫我唔好哂時間,話好難自然有bb,直接做ivf,iui都 ...

多謝你嘅分享及鼓勵啞~
希望有朝一日我都可以上黎分享.

大宅

原帖由 cc.com 於 2011/2/22 11:32 PM 發表
在私家ck埋先生精子,連佢精子都有問題,活躍程度得1%,連醫生都叫我唔好哂時間,話好難自然有bb,直接做ivf,iui都 ...

多謝你既鼓勵~ 我都會加油!

男爵府

畀面勳章

多謝你嘅分享依個成功例子,希望大家睇可以一take過成功啦!

感恩

大宅

多謝你分享及鼓勵

男爵府

"如果努力左都唔得,咁我無悔lor"<--好中意你呢句 ,謝謝你的分享!

大宅

yes

大宅

回覆 6# Dreamingday 的文章

冇錯, 如果努力左都唔得,咁我無悔lor~
我都好鍾意這句.
謝謝樓主的分享 ^.^

大宅

cc.com, 我想問下你係幾點鐘打破卵針 ? 跟住幾時dodo過?

洋房

原帖由 momoky 於 11-2-23 16:33 發表
cc.com, 我想問下你係幾點鐘打破卵針 ? 跟住幾時dodo過?

當日中午打左,第晚同第二晚開左工~
上網睇好似話打左針36HRS會排卵~

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 cc.com 於 11-2-22 23:32 發表

恭喜你呀! 我都想問做ivf抽卵個part係咪好痛架?

複式洋房

原帖由 carcar2010 於 11-2-22 23:38 發表

多謝你嘅分享及鼓勵啞~
希望有朝一日我都可以上黎分享.

我都好恨有一天可以上來跟大家享好消息>.<

大宅

回覆 1# cc.com 的文章

請問你day幾打破卵針?day幾dodo過?醫生有無提議你邊曰dodo?之後有無塞藥?

洋房

原帖由 rabbit2010 於 11-2-23 22:08 發表

恭喜你呀! 我都想問做ivf抽卵個part係咪好痛架?

我係在要做IVF前自然BINGO左~

洋房

原帖由 Wonderfish 於 11-2-23 22:34 發表

我都好恨有一天可以上來跟大家享好消息>.

加油呀~~~~

洋房

原帖由 momoky 於 11-2-24 19:22 發表
請問你day幾打破卵針?day幾dodo過?醫生有無提議你邊曰dodo?之後有無塞藥?

因為我D經期勁唔準,都嗰次成兩個月無來,所以初時想住去醫生度打通經針,M來就開始做IVF的打針,點知去到醫生度發現有粒卵子成熟,醫生問我打唔打針谷佢出來,我話好喇,試試~
就係咁中左,阿女幫我慳左8萬蚊(IVF$)~

別墅

CC.COM, 你好, 唔好意思啊, 我想問下多囊係未由照u/s得知? 如果荷爾蒙有問題, 好似多囊咁, 都要找婦科醫生看呀?

原帖由 cc.com 於 11-2-24 23:55 發表

因為我D經期勁唔準,都嗰次成兩個月無來,所以初時想住去醫生度打通經針,M來就開始做IVF的打針,點知去到醫生度發現有粒卵子成熟,醫生問我打唔打針谷佢出來,我話好喇,試試~
就係咁中左,阿女幫我慳左8萬蚊(IVF$)~ ...

首頁

尾頁

跳至