自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 fundfund 於 11-2-25 16:20 發表
聽聞1st round收左16人, 上星期六見家長唔記得同老師confirm, 但16人可能有d 係必收生, 我個仔20分(天主教徒), 但1st round都無份, 好彩佢上年同今年都top 5, 老師話好大機會叩門有得in, 亞仔話想羅Top 3 (因為有獎 ...
我d 15分咪c得

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

原帖由 fundfund 於 11-2-25 16:34 發表
Conniechan125

大力話: 致富就要教好自已子女,教育好佢地待人接物,儲蓄慳家,勤力,出人頭地!!我覺得好岩。
唔想亞仔行錯路, 唔好亂念野!

但有時有啲嘢,唔到你想或想都未想過.但一行到嗰個位,就點都要行,想當年自己,都是想都未想過,會要行這步,但......

所以我覺得,有時想事情,唔好想得太極端,唔係可能有朝一日,斷了自己或孩子或家人,最後的後路.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 fundfund 於 11-2-25 16:34 發表
Conniechan125

大力話: 致富就要教好自已子女,教育好佢地待人接物,儲蓄慳家,勤力,出人頭地!!我覺得好岩。
唔想亞仔行錯路, 唔好亂念野!
禾c6連free cxble 都唔用,一定要比錢先收看,所以玩離婚....no way

公爵府

醒目開學勳章

咁你個仔一定要top 5, 入唔到top 5, 又唔係教徒, 1st round 同3rd round 都唔駛念..... ....
K3 中文默2-4個字詞語 or 配詞, 英文要默生字, 學定phonic 都無死,。 仲有K3 要考講故事, 你做定準備la......努力 la......

原帖由 conniechan125 於 11-2-25 16:54 發表
我d 15分咪c得

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 maisy-lee 於 11-2-24 18:29 發表
哈哈哈!可能好多mami都覺得博得過...如果係咁......社署絛隊唔知會排到幾長呢?

子爵府

大廚勳章

原帖由 eeb 於 11-2-24 18:48 發表
先將現時所有資產買大陸屋收租。
假離婚,生多兩個,扮有精神病,唔攞公屋,向假離婚老公"租"返而家住o個度既一間房(現兜兜要房津好過攞公屋,同社署講因為公屋多綜緩戶,質素差,除非有市區新樓),仔女讀全日制貴價幼稚園/考直資,人 ...

梗係攞埋公屋喇!我老公有個朋友就係用精神病呢個

理由,由二樓2房向住馬路公屋

調左去四十樓3房沙螺灣、纜車景公屋

重要一家四口都食呀公:;pppp:

首頁

尾頁

跳至