跳至

首頁

尾頁

別墅

我呢幾日成日行路都好唔舒服, 分泌又多, 心諗可能"奶"左念珠菌喇..... 但諗下諗下又唔係好似喎, 因為行路時下面痛痛地, 腫腫地, 如果係念珠菌唔會痛架喎....通常都係痕架姐, 跟住尋晚真係太辛苦喇, 行路唔可以夾實對腳, 因為覺得"刮"損左咁樣, 於是沖涼時搵鏡照吓下面啦, 點知一照...... 原來成個"妹妹"腫哂, 成個紅卜卜, 好似谷左好多血喺入面咁呀....

好驚呀, 係咪正常架, 有冇媽媽都會係咁架, 我而家好辛苦呀, 分泌又多, 下面又腫脹, 好彩晏d約左去做產檢, 可以問問醫生咋......

大宅

點呀, 無事丫MA?

大宅

希望你無事啦

大宅

E排就成日覺得呀b鑽落下面, 跟住成日急尿感覺, 通常行順左個人先好少少 ...

別墅

回覆 4# 小嬌媽 的文章

我都有小小腫啦...但係又唔會痛既...係去vivi嗰陣要抺耐d個位...唔好俾d尿尿yip'住囉~
咁你快d問下醫生嘞~

男爵府

what did the doctor say ah? hope you will be fine.

原帖由 小嬌媽 於 11-2-26 10:36 發表
我呢幾日成日行路都好唔舒服, 分泌又多, 心諗可能"奶"左念珠菌喇..... 但諗下諗下又唔係好似喎, 因為行路時下面痛痛地, 腫腫地, 如果係念珠菌唔會痛架喎....通常都係痕架姐, 跟住尋晚真係太辛苦喇, 行路唔 ...

別墅

睇左醫生喇, 醫生話係靜脈曲張呀, 正常架喎, 至於多分泌物, 佢就開左d藥俾我塞囉, 但亞b嘅磅數就唔係好理想喇, 而家33w3d都係得4lb3oz, 仲有頭仔未轉呀, 醫生話胎位唔正呀, 好大可能要開刀喇.....唉.....佢大得咁慢我好擔心, 仲要唔可以順產.....希望兩個week後返去, 佢個頭仔轉返落黎啦......如果唔係真係要開刀架喇....我好唔想開刀呀.....

大宅

放心, 唔好太擔心, 多 d 同 BB 傾下啦, 佢會聽話既 ^_^

男爵府

畀面勳章

咁你要多d同 bb 傾計... 多d摸下肚... 同bb接觸, 教佢轉頭仔...

另外, 你要盡量relax, 開心d去食野.... 咁bb先吸收, 做個大隻b... (but 當然唔好變成大碼b啦~) ^^

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 小嬌媽 於 11-2-26 23:46 發表
睇左醫生喇, 醫生話係靜脈曲張呀, 正常架喎, 至於多分泌物, 佢就開左d藥俾我塞囉, 但亞b嘅磅數就唔係好理想喇, 而家33w3d都係得4lb3oz, 仲有頭仔未轉呀, 醫生話胎位唔正呀, 好大可能要開刀喇.....唉.....佢大得咁慢 ...

其實size唔係太差者
我今日34wk 照完都係4lb13oz 醫生話中碼ok喎
我2星期前係3lb14oz 照咁計2wk 重1lb左右
到出來應該唔會太差喎
你唔洗太擔心

男爵府

畀面勳章

係呀, 唔使太擔心啦, 最緊要係呢幾個星期要瞓得好, 食得到, 咁小B先會張多啲肉架!!

首頁

尾頁

跳至