婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔係化~~~~

原帖由 Sayuri_Li 於 11-3-5 15:26 發表
有。 連我著乜野顏色睡衣都要理。

珊瑚宮

環保接龍勳章

買咩牌子洗手液都要"管",我之前試過 點解唔見左我買果支洗手液,原來....係比話是人,換左她本人鐘意既牌子.

伯爵府

我99都係ga,我買d黑色 o既孖煙通比c6,佢話黑累沉沉唔吉利wo.................@@

原帖由 abbykong 於 11-3-5 16:16 發表
唔係化~~~~

洋房

99同姑9永遠同一陣線,姑9咁大個人都唔識為你諗,只會覺得我係外人.通常呢啲姑9都係未嫁得出..

複式洋房

我99只會响我面前俾意見,到响個仔面前就扮咩都冇講過! 正cheap精!

別墅

畀面勳章

個個人生活方式都唔同啦... 最憎D 99起度吱吱喳喳 乜都跟佢個套!! 咁大個人乜都獨立,又要管又要理 煩少陣當幫忙啦!!!

複式洋房

原帖由 cherryblossoms 於 11-3-6 03:41 發表
買咩牌子洗手液都要"管",我之前試過 點解唔見左我買果支洗手液,原來....係比話是人,換左她本人鐘意既牌子.

唔係expect 99好似自己呀媽對自己咁好,佢地理少d真係重好

99又係聲氣多多既人,我同c6樣樣事做同唔做都多多意見,試過比餸我地,我洗番個食物盒比佢時竟然話: 你唔好同我洗,我屋企支洗潔精好好架! 就算我既唔好都洗咁講野,況且支洗潔精係我c6選既。佢唔敢換我d,但成日想泥我地屋企,但我地住處好細, 我唔介意去探佢地,唔會再比佢泥,費事大家又有沖突

好彩大家住得遠, 唔洗成日見,但一見面又""住我地唔放,佢自己可以一個人講成餐飯, 好多時候佢講既野唔係事實, 甚至係歪理,有時佢講得離譜我會糾正佢, 我唔覺得係駁嘴,我已經好忍氣吞聲. 最難頂係成日自稱係中醫,話姑仔一家都係佢醫好,明知道c6食緊西藥,係都要迫c6飲佢d中藥

仲有個姑仔都係製造麻煩既人,兩母女都係操縱狂,
樣樣事都覺得自己既o,自己既好, 要我地跟佢地! 個個家庭有唔同既生活方式,唔係一句對你好就o岩晒!

伯爵府

畀面勳章

d姑奶真係好頑強架, 自私又吾理人感受, 明明我同老公已經搬開左住啦, 細個個次次返港都吾返屋企住, 死都要來我家住, 痴x線架! 大個個就想個個星期日來我家食飯, 因佢工人休息, 大佬呀, 我無工人架, 星期日我休息仲要服侍佢一家四口, 好彩上年黑面黑得多, 今年都好少接到佢電話咋, d人真係吾比d面口佢嘆下係吾得架!

大宅

畀面勳章

講出我心聱
原帖由 sukiau 於 11-2-27 12:48 AM 發表
99 D見解好鬼獨到, 唔係嫌三嫌四, 就係指指點點, 自己拎黎做又做到成pat 野咁...完全信唔過

複式洋房

99唔識稔都唔奇,但有姑奶、姑仔都有62、99,我姑仔仲係fb強調自己XX大學畢業, 又如何?

有知識但唔識顧人感受、無教養, 剩係識離間我倆夫婦、所有唔好野發生左入我數!

珍珠宮

連我著乜野顏色睡衣都要理

呢個好爆0咼!願聞其詳!

大宅

原帖由 ndjcyssm 於 11-3-9 22:36 發表
我99只會响我面前俾意見,到响個仔面前就扮咩都冇講過! 正cheap精!

yesyesyes!!
o向個仔面前扮可憐
o向我面前扮博士

大宅

deleted

大宅

我個時未結婚,係C6 (個時男朋友)間房睇戲, 佢房門有條"lar", 我地熄燈睇, 出面有光射入黎, 突然條"lar"無光,原來阿99 偷睇, 我就知99係唔識尊重人,亦知佢係非常典型既操控型99, 由攪結婚開始就封鎖消息, 佢有佢講,我有我做,買左樓差唔多裝修好先話佢知, 彩佢都有味 哈哈。

原帖由 UNKUB 於 11-3-18 13:47 發表
一齊住.....真係好恐怖....
我99恐怖到行房都要理....
同我老公講,叫佢唔好成日乜野.....傷身喎....吸乾晒個人......佢都 !!

99真係好似貼左隻耳仔係間房幅牆 ...

水晶宮

會,已經睇化左,巨要話事未比巨話事羅,有道理既就聽下巨話,冇道理既就巨有巨up我有我做
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

連我住邊都要理都要管,成日比說話我聽,忍唔住初一同佢開年

洋房

講得好呀
原帖由 fattymama 於 11-2-26 18:30 發表
大把啦,唔係d 99要做埋個仔屋企嘅女主人,呢度又點會有多怨氣呀!

洋房

你99都好過份喎

原帖由 UNKUB 於 11-3-18 13:47 發表
一齊住.....真係好恐怖....
我99恐怖到行房都要理....
同我老公講,叫佢唔好成日乜野.....傷身喎....吸乾晒個人......佢都 !!

99真係好似貼左隻耳仔係間房幅牆 ...

首頁

尾頁

跳至