自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想知大家嘅小朋友如果只係讀k1要用幾錢一個月呀? c6話一個月用$2k以咁細嚟講太多喎!!

男爵府

唔學咪唔洗咁貴囉,

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我囡間學校就無話咩課外活動參架,
我就同個囡報0左琴同跳舞, 一個月一千蚊,
我知好多人都會參架其他野, 學英, 數, 普通話................
兩千蚊唔算多啦~~

侯爵府

我個仔(K1)返五樣課外活動﹐每月約$4000。

原帖由 Stepy 於 11-3-1 14:36 發表
想知大家嘅小朋友如果只係讀k1要用幾錢一個月呀? c6話一個月用$2k以咁細嚟講太多喎!!

大宅

我囝學緊畫畫 (約$400), 英文($500), 合唱團($400)。

total 差唔多$1300~

侯爵府

我女女係返全日班, 加上覺得只是K1仲細, 所以都無乜點安排課外活動俾佢, 只係參加過學校辦嘅興趣班, 每個學期$800. 我唸等佢升K2到4歲先俾佢學彈琴.

侯爵府

(k2) 4個items, 唔洗500一個月

芭蕾舞 $30*4=$120
珠心算 $40*4=$160
小蜜蜂 $120(半年)
cooking $40*4=$160

大宅

抵wor!!!!
你係邊學嫁??
share下好wor~~

原帖由 29XX86 於 11-3-1 15:05 發表
(k2) 4個items, 唔洗500一個月

芭蕾舞 $30*4=$120
珠心算 $40*4=$160
小蜜蜂 $120(半年)
cooking $40*4=$160

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Stepy 於 11-3-1 14:36 發表

Hello同年同月同日生嘅朋友仔 ,其實YY依家學嘢都要依個數呀(哥哥更金),無計難得佢自己要學唔駛迫,有能力梗係比佢去學啦!

侯爵府

非牟利機構(仁濟) & 學校課程.

原帖由 pretty_hill 於 11-3-1 15:08 發表
抵wor!!!!
你係邊學嫁??
share下好wor~~

大宅

醒目開學勳章

囝囝返學校果啲,兩樣,一個月大約$600
我覺得都係量力而為,無謂人有我有.

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

量力而為
agree!!

原帖由 lokhang2007 於 11-3-1 15:35 發表
囝囝返學校果啲,兩樣,一個月大約$600
我覺得都係量力而為,無謂人有我有.

大宅

咦?
你有比佢學公民數??
會唔會太早?? 佢而家係學咩?
因為而家我囝學緊公民英, 我諗住k3先比佢學公民數...

原帖由 vicky_cheun 於 11-3-1 16:31 發表
彈網 $110 x 4 = $440
科學 $80 x 4 = $320
畫畫 $85 x 4 = $340
公民數$550
TOTAL $1650

但最甘係學校無學卷半日淨學費唔計雜費校車都要$3600

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

奧數唔岩幼稚園,公文死做唔駛用腦,珠心算4,5歲開始
原帖由 QQilky 於 11-3-1 16:50 發表
到底 公民數好....定珠心算....定係奧數好呢???

公爵府

我個仔K1, 乜都無學, 課外活動支出$0

禁止訪問

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

乜 k1 人仔已經可以學咁多嘢?我小朋友幾年前 k1 係一舊飯咁我淨係比佢學唱歌跳舞,一個月一千銀上下咋噃
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

首頁

尾頁

跳至