自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

想問經驗Mami有咗2WEEKS會唔會CHECK到﹖
因為我叔仔同佢個大陸老婆噚日同我6299報喜有咗2WEEKS,仲係醫生證實,但我覺得好奇怪,我3個B都係一遲就用棒CHECK,即刻睇第一次醫生都已經5-6WEEKS.

男爵府

醒目開學勳章

我舊年帶住2個女+陀住小b都俾人眼超超...
依家小b得2weeks都未試過帶3個出街,真係唔知到時會點?我都覺啲人嘅眼光以為我生得多攞綜援,因為生埋第3個又唔打算再生都無特別再買大肚衫而著返舊衫,所以遲啲要著好啲先帶3個出街,老公仲攪笑話叫我記得帶埋工人出街.

原帖由 tsznok 於 11-3-6 08:20 發表

何止眼望望, 直頭眼超超...

呢兩年社會經濟好番啲, 生多一個半個都好似"好合理", 但我生三個時, 分別係 04, 05, 07年, 整體經濟環境都唔係好, 唔好話三個, 好多人生一個都左諗右諗, 有時係街/食市, 啲人都成日望 ...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

你好D, 有工人呢個掩護, 我冇用工人, 放假出街又好, 去學嘢都好, 老公星期六要BI-WEEKLY番工, 我就要一拖三周圍去, 好多時自己都係是旦梳齊條馬尾, 著啲輕便衣物, 就抽住袋琴譜呀, 抽住自己個袋仔呀, 幫二仔拎埋個小提琴就行, 有時細女行到累要抱, 仲要托埋件大舊飯上身, 我應該捱得過啲印印, 哈~~~

原帖由 BABY520 於 11-3-6 10:08 發表
我舊年帶住2個女+陀住小b都俾人眼超超...
依家小b得2weeks都未試過帶3個出街,真係唔知到時會點?我都覺啲人嘅眼光以為我生得多攞綜援,因為生埋第3個又唔打算再生都無特別再買大肚衫而著返舊衫,所以遲啲要著好啲先帶3 ...

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

好媽媽勳章

你首先要知自己邊時邊日排卵, 想要仔就最好排卵後先做, 唔係亂UP24傢, 因為, 帶男性染色體既虫虫特性係游得快 + 短命, 帶女性染色體既虫虫特性就游得慢 + 長命, 如果排卵後做, 你粒EGG已經READY去受精, 游得快嘅男仔虫虫會大機會D接觸先登, 相反, 想要女既, 就要排卵前一日做, 因為到你粒EGG READY時, D男性虫虫都死得七七八八, 比較襟擺嘅女性虫虫就大機會中標喇!

原帖由 bellybaby 於 11-3-6 10:16 發表

想問下用什麼辦法計排卵呢?
我都想PLAN生個仔,
飲食方面呢?須唔須要配合?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

醒目開學勳章

妳好勁呀~

原帖由 tsznok 於 11-3-6 10:34 發表
你好D, 有工人呢個掩護, 我冇用工人, 放假出街又好, 去學嘢都好, 老公星期六要BI-WEEKLY番工, 我就要一拖三周圍去, 好多時自己都係是旦梳齊條馬尾, 著啲輕便衣物, 就抽住袋琴譜呀, 抽住自己個袋仔呀, 幫二仔拎埋個小 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nsxbobo 於 2011-3-5 15:14 發表
c6想生多個收爐,所以我冇避幾個月,
但係都未有聲氣......
me2......一d聲氣都"矛".....真氣餒!!!!!

民房

我都生咗3個,大女14歲、二女四歲、細仔七個月。終於追到個仔、、、、

珍珠宮

就係喱輪係BK見到, 好多都做足工夫,
都有咗, 我有D驚囉!!!
原帖由 Laipyerica 於 11-3-5 22:58 發表

我就係喇, 一個月先搞兩次, 仲要有DUMDUM, 咁都中, 真係個天要賜比我地, 避無可避。

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

有好多網站都有得計排卵期

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 BABY520 於 11-3-6 10:00 發表
想問經驗Mami有咗2WEEKS會唔會CHECK到﹖
因為我叔仔同佢個大陸老婆噚日同我6299報喜有咗2WEEKS,仲係醫生證實,但我覺得好奇怪,我3個B都係一遲就用棒CHECK,即刻睇第一次醫生都已經5-6WEEKS. ...

佢係咪計由排卵開始計?

周數, 我地一般係由m 第1日計.

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 vkk 於 11-3-6 00:09 發表
你地一家5口出街or 一拖3出街時會唔會成日比人望...我陀住細女拖住大2個女時都比人眼望望...到"咩"住細女拖大2個女時(由其係食店)都有人眼望望~

有時都有人眼望望架, 不過好多都以為我地為左追個仔先生3個囉, 我都費是解釋咁多。

而家d人問得最多係, [仲生唔生呀, 追多個仔, 兩個好字嘛。]....哈哈哈...一定係仔架咩。我多數答:[好呀, 最好生到更年期。] 都費是講咁多。

大宅

畀面勳章

我都有三個,12歲囡,14歲仔同6歲半仔
小魔怪係2004年11月28日出世la~~~9個月先識坐定定~12個月先識爬爬 ~14個月先識放手企~16個月先學扶o野行~17個月識行la

大宅

好媽媽勳章

我3條Q~6Y-3Y-20M~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

排卵期點計嫁~~我朋友想生女呀

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

哇,三個
羨慕+妒忌
不過懷孕,生bb,同bb頭一年實在太辛苦了。
我一個囡14m+肚裡面一個已經頂唔順了。
如果我系男人,會叫我老婆生三個。

等待驗證會員

我都有四個仔女
大女四歲三個月,二仔兩歲九個月,三仔一歲六個月,四女o岩o岩今個星期四就滿月
我好認同有d媽咪所講
生幾多小朋友真係好睇兩公婆既共識
有d人真係好鍾意小朋友先生
唔好一見人生兩個以上就當人地呃綜緩果d
有d兩公婆搵好多但一個都唔生寧願養狗養貓算
其實佢地想像力口甘豐富
唔做發明家真係o晒左佢

伯爵府

你好勁呀,生4個 ,我c6成日想我追多1個,我已經有2仔1女,細女都2歲啦.我同佢話我收工啦.
原帖由 KR0101 於 11-3-8 16:08 發表
我都有四個仔女
大女四歲三個月,二仔兩歲九個月,三仔一歲六個月,四女o岩o岩今個星期四就滿月
我好認同有d媽咪所講
生幾多小朋友真係好睇兩公婆既共識
有d人真係好鍾意小朋友先生
唔好一見人生兩個以上就當人地呃綜緩 ...

子爵府

環保接龍勳章

首頁
45678...15

尾頁

跳至