想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們有冇聽過?呢個病要食糖尿藥?

請問有冇聽過....多囊卵巢呢個病症,要食糖尿藥呀?

醫生話食緊藥...懷孕機會高

大宅

Re: 你們有冇聽過?呢個病要食糖尿藥?

我個醫生都有講過, 佢比排卵藥我食, 仲話加埋糖尿藥會好d, 機會高d, 不過唔知食糖尿藥會唔會肥呢

複式洋房

醫生而家只開

大宅

咁好會廋, 咁快d叫醫生開比我食先
你係咪多囊呀?好似如果年紀唔大, 先食糖尿藥, 可以令d m準d, 咁chance 大d, 再唔得至食排卵藥, 始終排卵藥有副作用架! :wink:

複式洋房

我都係多囊卵呀! 我年紀比你大呀!

我就係一聽到話食

大宅

蕭瑤
你又知你大過我, 我都好old wor :tongue: 我問醫生話糖尿丸無副作用, 我唔知要簽同意書咁嚴重, 醫生都未開比我食, 咁你食緊未呀? 係咪真係廋左je? 廋幾多呀? 即使未bingo都好, 起碼廋返先

複式洋房

honeybbb

我知你幾多歲呀, 所以我咪大個你囉
我未開始食呀! 要等到下星期先開藥, 因為我取藥

大宅

蕭瑤
你係咪驗左血睇下有無事至開始食藥呀? 你大過我但你醫生都唔比排卵丸你食先, 你梗係好fit, 唔似得我, 食2粒都無反應

複式洋房

[quote]
蕭瑤 寫道:
請問有冇聽過....多囊卵巢呢個病症,要食糖尿藥呀?

醫生話食緊藥...懷孕機會高

複式洋房

honeybbb

我緊係唔fit 啦! 我都有食過掛卵藥咖, 不過每次食完都唔得(小產), 所以我先去威院到睇囉, 又照;又抽...不知做

複式洋房

ccchow

我又想問...如果食

複式洋房

[quote]
蕭瑤 寫道:
ccchow

我又想問...如果食

複式洋房

ccchow

我個醫生只係話食

大宅

蕭瑤
食排卵藥唔得(小產) 即係食左排卵藥有bb, 但會小產? 醫生話唔會比真常懷孕容易小產ga wor
你照完同抽完血都係無事ga? 係就恭喜你la 仲好有機會ga, 只要你relaxe d
食糖尿藥究竟有無副作用? 食左就要食一世 why?

複式洋房

honeybbb

因為我有

複式洋房

我食了一年糖尿約, (我又係PCOS), 係私家E生開比我, 的確清減左D, M又準時及M的日子亦正常BODY TEMP又顯示有排EGG, 不過最近睇左WALES, 佢叫我停曬D約做TESTING, 我停左一個月但已發覺肥了小小及BODY TEMP沒有顯示有排EGG, 所以等D TEST RESULT 出後, 我會要求再食番.
我個私家醫生話, 食到收經才不用食, 不過就可以預防因PCOS而較易引起的糖果, 冠心病等.
食個一年, 我覺得個人無咁燥, 皮膚好D.

大宅

Creamother
咁其實糖尿藥有無副作用呀? 我無pcos, 但因為m 同排卵唔好, 所以醫生開排卵藥, 如果唔理想會開糖尿太, 但點解要食到收經既?
又幾好wor, 瘦左又靚左

首頁

尾頁

跳至