自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Support Police! 警察都係返工維持秩序,d人都唔諗下人地都有父母、老公、老婆、仔女!睇見都擔心!如果個個被推到響地慨警察係佢地嘅家人,佢地仲會唔會話人「辦」野!佢地推、罵警察就無錯,警察拉人就唔啱!都唔知乜嘢世界!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 VanessaLaw 於 11-3-8 16:09 發表
Support Police! 警察都係返工維持秩序,d人都唔諗下人地都有父母、老公、老婆、仔女!睇見都擔心!如果個個被推到響地慨警察係佢地嘅家人,佢地仲會唔會話人「辦」野!佢地推、罵警察就無錯,警察拉人就唔啱!都唔知乜嘢世界! ...

從來只會聽到人嗌 "警察打人呀! ", 換轉係d示威人士推撞到警察又唔見d警察嗌 "被示威人士推撞呀!!. 警察都係人, 整親一樣會痛, 點解你地嗌就得呢.

男爵府

我都支持香港警方

大宅

SUPPORT HK POLICE....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

這些不合法理暴力行為,原於社民x的暴力立法會,錯誤地使大眾認為只要有理,行使暴力便可合法化。
直到近日的沖撞特首,香港真的變得很恐怖,本人認為有關暴力行為政府真的要嚴懲,以收殺一警百之效。
這位高太不用多說,這個藉口難以認同,兒子是她的,怎樣教是她的自由,但將來惡果必自食。
我讚同在合理情況下爭取同表達自己的想法,但過了界線就不可以,香港是法治社會,如果個個為了想表達自己而破壞法紀,可想像香港會有多亂?
這個社民x是來做福香港還是攪亂香港?各人心裡有數吧,期望下屆選舉他們不要勝出,層投票給他們的人請反思一下吧。

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 tsejessie333 於 11-3-8 12:13 發表
禽日見個女人出黎講野, 個樣勁蛇頭鼠眼, 講野時好似做賊咁, 不知所謂
可能己經睇咗呢個TOPIC, 佢係BK媽媽嚟架
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

本人想法,我唔反對用游行黎表達意見,但真係好反對事威搞事,香港仲唔夠亂咩

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

支持香港警察!
---生命無價,請支持領養---

男爵府

畀面勳章

support support~

公爵府

hashtag影視迷勳章

你要公民教育吖嘛, 盾牌摸唔到, 咪比你言式吓楜椒噴霧囉.

珍珠宮

原帖由 nganc9 於 11-3-8 18:42 發表
你要公民教育吖嘛, 盾牌摸唔到, 咪比你言式吓楜椒噴霧囉.

子爵府

Agree !

遊行靜坐可以接受, 但阻住正常社會秩序就吾得啦, 佢哋好無賴, 目無法紀,鐘意做咩就做咩, 都吾用個用腦諗嘢, 由其是果個家長, 幾時應該做D咩都吾知, 個小朋友比佢累死呀....!

伯爵府

agreed

明白, 政府政策係有不足....

但都唔使攪到亂晒呀.....有點唔中意泛民主, 好似自己岩晒咁....又想攪大動作, 動議d樣果樣, 唔該做好自已先啦.

不喜勿插.

原帖由 200yan 於 11-3-8 11:54 發表
每次都係警察唔啱,你哋就啱,你哋增政府,唔洗揾警察出氣吖,佢哋都係打份工.洗唔洗人哋比你班友攪到受傷訓響地下,你哋就話人咋死.你班友鍾意坐地就響自己屋企坐飽佢,鍾意辦死屍比人抬就去做臨記,唔好揾D警察黎攪,次次 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

支持 ~~

男爵府

講得好,講晒我既心聲,跟本就係果班暴民有問題,佢地訓地阻街就得咩,打人推撞就得咩,攪到社會混亂,就係呢班社x聯做成,應該拉晒d人去留案底。支持香港警察。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 200yan 於 11-3-8 11:54 發表
最攪笑個8歲細路個亞媽,話帶細路去係公民敎育課,想摸下警察個盾牌,大姑呀,妳唔知有危險架?如果第日妳個細路要上性敎育課, 妳又帶佢出街周圍摸女人私處咩. 不知所謂.

路遙知馬力,日久見人心!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 ling媽咪 於 11-3-8 18:27 發表
本人想法,我唔反對用游行黎表達意見,但真係好反對事威搞事,香港仲唔夠亂咩

反對搞事份子...支持香港警察

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

侯爵府

同意! + Support Police
班人太激進。細路仔對呢d事嘅認知同分柝能力不及成人能力高,佢哋只會被潛言墨化。而家已經好多細路諗嘢諗埋一邊,旭d話跳樓自殺。如果仲成日同佢出席呢d咁激進場面,會影响身心發展,只會凡事都訴諸武力或自殘。

原帖由 414928 於 11-3-8 17:13 發表
這些不合法理暴力行為,原於社民x的暴力立法會,錯誤地使大眾認為只要有理,行使暴力便可合法化。
直到近日的沖撞特首,香港真的變得很恐怖,本人認為有關暴力行為政府真的要嚴懲,以收殺一警百之效。
這位高太不用多說,這 ...

首頁

尾頁

跳至