自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋晚, 真係嚇c我啦~

尋晚9點幾, 同老公&仔仔去尖沙咀toy"r"us買完野, 佢地剛剛係閂門o既時候. 發生了一件嚇c我o既事.
我個時推住bb車係門口等我老公比錢, 當佢出來時, 有個工作人員落一邊閘, 本來都相安無事, 個工作人員都好小心周圍望, 點知無啦啦有個小朋友(around5歲)夾住係閘下面, 小朋友有個背囊頂住, 嚇到個職員要立即頂住度閘落, 我老公& 其他daddy都即刻去幫手, 個小朋友真係嚇到唔識爬出來, 要人叫佢快d出, 好彩佢無事喳.
之後d人問佢家人呢, 佢好似話佢媽咪去左toilet, 真係要提醒各位家長, 真係唔好比小朋友單獨一個, 好易發生意外o家.
*********************************************************************************************************************************************

大宅

Re: 尋晚, 真係嚇c我啦~

嘩~~好彩吖

伯爵府

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嚇死個小朋友呀 好彩無事咋

大宅

有事真係唔明有d 家長點解可以咁 ~~ ?-( ?-(

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

好媽媽勳章

去廁所點解唔帶埋佢入去啫!!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

洋房

做家長點可以咁家 唔理個小朋友 嚇親佢地就唔好啦

男爵府

好媽媽勳章

嘩~~好彩吖

侯爵府

好彩冇事呀

翡翠宮

理論上落得閘應該裡面一定已經冇人,而出面就要一路睇實,一有唔對即停!
小朋友從何而來?

男爵府

sandy2008 寫道:
去廁所點解唔帶埋佢入去啫!!

奇怪....

子爵府

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wing_so 寫道:
好彩冇事呀

係呀~

侯爵府

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

好彩冇事,

大宅

好彩無事~~嚇死人!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

題外話, 我尋日去吉之島, 見有個約歲幾的小朋友自己走去D單車度玩, 身邊冇大人, 點知佢就拉跌咗D單車, 有3架單車壓住佢, 佢唔駛走, 只係喊, 我就立即去拉開單車, 仲大叫有小朋友俾單車壓住, 問有冇佢媽咪? 此時有一"國產"就走過嚟鬧我, 駛乜咁多事? 我就話番佢個BB咁細個, 應該貼身D, 唔好走開; 佢仲鬧我個BB係佢嘅, 佢仲緊張過我, 佢有佢一套教仔方式........ 因為我阿仔響身邊, 所以我費事再嘈, 就走咗喇。唉!真係好人難做。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

thx~~

大宅

Giant,

真係好人無好報 , 不過自己覺得做左心安理得, 比你小朋友有個好榜樣就得啦
*********************************************************************************************************************************************

首頁

尾頁

跳至