自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都想生多個, 都係想隔2年左右
BB宜家就快10個月呀, 我想BB 一歲左右先開始"做功課"
宜家最最最最最擔心既係, 坐月會冇人照顧我....
99好老, 成日話周身病痛, 都唔想佢好似第一胎咁咁操勞...
話就話阿媽會過黎, 但唔係日日黎嫁MA....
咁到時可能會請多個陪月LOR.....

珍珠宮

3yrs

大的可以幫手

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我屋企兩個相隔兩年,阿女出世阿仔返n1...........比我重新choose,我會最少3年後至生第二胎。

公爵府

隔3年比起隔2年好d咩?
原帖由 mupooh 於 11-3-9 19:47 發表
我屋企兩個相隔兩年,阿女出世阿仔返n1...........比我重新choose,我會最少3年後至生第二胎。

公爵府

多爭寵嗎?
原帖由 ANDREAMLEE 於 11-3-9 15:09 發表
我兩個相差一歲八個月,一個六年班囡囡,一個四年班囝囝,兩個好多時都老友鬼鬼 人人都話似樣 生活費開雙

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-10 12:46 發表
隔3年比起隔2年好d咩?

3歲比起兩歲,起碼戒左片,自己食飯都唔會搞到le咁hea,肯聽下道理,大部份時間都識用言語表達........
大仔兩歲時學野真係學得快左,但呢d時間大部份都用左黎湊阿女......

珍珠宮

回覆 1# 摩登姑娘 的文章

恭喜人多數都話三年抱兩, 都應該啱嘅.
費用方面就係雙倍囉. 如果媽媽唔使返工, 一個工人幫吓手就可以了.
我就完全無偏心任何一個, 對兩個都咁好.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我2個相差一年..
大囝0812,細囝0912
而家2個爭野.打交.頭都暈埋

首頁

尾頁

跳至