跳至

首頁

尾頁

伯爵府

20wk3d
肚圍:34.5
bb重 0.78lbs
未有之前: 160cm 123lbs
now: 129lbs -->重左7lbs

大家依家咩程況??

複式洋房

我大約重咗9磅,以前有條牛仔裙重着到,個肚重未好大,所以搭車都冇人讓位坐!

別墅

19wk2d

孕前48KG,現在51.1KG.

17日要去照結構。

別墅

23週
P前114, 現在124了.
都好明顯見肚, 有35吋腰啦.

珊瑚宮

2024年龍年勳章

原帖由 irenepyy 於 11-3-9 21:37 發表
23週
P前114, 現在124了.
都好明顯見肚, 有35吋腰啦.

我同你差唔多呀
第一次去健康院係52.8kg (應該同未有前差唔多)
前日(22w4d)去55.1kg, 都重左成10磅
腰都係35吋

大宅

我19wk幾, 之前4個月都冇重過, 肚係大左但個人仲輕左, 係呢個月正常番, 重番5磅.

大宅

畀面勳章

我bingo前52.5kg, 我21W2D已經60.7kg喇, 重咗8.2kga呀, 成18磅呀 但我日日一杯奶同食2餐bingo前份量既午餐同晚餐咋, 而且我晚餐7-8點食, 都唔算太夜丫, 唔知點解可以重成咁呀

但我小豆仔得4百幾g(around1磅)咋, 中碼size咋

珊瑚宮

2024年龍年勳章

原帖由 jc0515 於 11-3-10 19:09 發表
我bingo前52.5kg, 我21W2D已經60.7kg喇, 重咗8.2kga呀, 成18磅呀 但我日日一杯奶同食2餐bingo前份量既午餐同晚餐咋, 而且我晚餐7-8點食, 都唔算太夜丫, 唔知點解可以重成咁呀

...

我都唔係重左好多,但阿B 21w4d 都有511g囉.....生0個陣唔知點....

複式洋房

...

係咪水腫呀? 試下減鹽飲脫脂奶, 食多些肉同魚減飯可能好些? 重要多些運動呀, 我20周都重左了10lb左右, 我自問有時都食幾多野...

民房

死喇.. 我22W1D... 已經重左8kg (17.6lb)... 好擔心會過重...
不過, 我唔知bb有幾重... 平時檢查醫生會check到嗎?

大宅

我都唔敢上磅呀。。。。
21周4,腰围35“

大宅

原帖由 patsy1412 於 11-3-11 10:39 發表
死喇.. 我22W1D... 已經重左8kg (17.6lb)... 好擔心會過重...
不過, 我唔知bb有幾重... 平時檢查醫生會check到嗎?

平時產檢醫生會check埋bb體重架...我21週時醫生check過bb有13oz...正常中碼b~

珊瑚宮

2024年龍年勳章

原帖由 jcatcat 於 11-3-11 14:57 發表

平時產檢醫生會check埋bb體重架...我21週時醫生check過bb有13oz...正常中碼b~

我21w已經有18oz,咪係大碼b......><
月尾要再去睇下先得

伯爵府

...

我唸可能同飲奶有關...聽好多人講肥咁多都係因為日日飲...
我問e生..佢叫我2-3日飲一包就得...~

大宅

我22wk2d,重左10磅

伯爵府

21 wk 2 days +20lbs! horrible! my tummy is quite big now, face, legs, thight, wrists and arms apparently grow fatter

i didn't eat a lot more, only 3 meals a day + some snacks.

I each day drink 1-2 cups of milk, but before pregnancy i also drink 1-2 cups.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

而家22w6d...早2日去產檢上磅重左8磅左右..
我之前比屋企個磅嚇死左...以為一個月重左廿磅..
原來係個衰磅神左~~~
我食野比bingo前多左好多.....
係咁食...但都係垃圾食物多....
掃街由頭掃到尾......

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

大宅

而家20W4D 重左10P磅.

大宅

畀面勳章

朝早一杯媽媽奶, 跟住食晏同晚飯我都食菜多, 肉真係好少食, 又唔食雜食, 真係唔知點攪會肥咁多呀

原帖由 hosinai2010 於 10-3-2011 08:04 PM 發表

係咪水腫呀? 試下減鹽飲脫脂奶, 食多些肉同魚減飯可能好些? 重要多些運動呀, 我20周都重左了10lb左右, 我自問有時都食幾多野...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 jc0515 於 11-3-12 23:53 發表
朝早一杯媽媽奶, 跟住食晏同晚飯我都食菜多, 肉真係好少食, 又唔食雜食, 真係唔知點攪會肥咁多呀

媽媽奶係肥媽唔肥b嫁.....
飲脫脂奶啦~~~

我識有個fd..佢生果陣肥左6xlbs..
就係日日一杯媽媽奶.....但個b足月出世6磅鬆d咋

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

首頁

尾頁

跳至