跳至

首頁

尾頁

大宅

請問救世軍乙明幼兒園N1每年有幾多個學位 ? 我收到申請編號回覆, 排30尾, 有冇機會入讀呢?

禁止訪問

大宅

Thanks for your info.

Oh ! I regret that I didn't submit an application immediately upon receipt of my bb's birth certificate in early Feb. If I did so, I would get a number within 30 ~

Hope my bb can get a seat in 2013 la.

原帖由 margelee 於 11-3-9 22:52 發表
Take around 30-33 students everyyear. My bb
排40尾 and got accepted last year. It's a good school, good luck!

別墅

我估你可能都入到架, 因為我個仔2007年排74都後備入到. 事關好多人好似我咁同時會報埋禾輋救世軍架(而家仲有間新嘅喺大圍). 有d人入咗禾輋/大圍嗰間咪放棄乙明囉. 你30幾應該得喎.

原帖由 bemystar 於 11-3-9 23:16 發表
Thanks for your info.

Oh ! I regret that I didn't submit an application immediately upon receipt of my bb's birth certificate in early Feb. If I did so, I would get a number within 30 ~

Hope my b ...

大宅

hi,
我想問禾輋同乙明, 邊間好d??? 有乜分別???

入到. 事關好多人好似我咁同時會報埋禾輋救世軍架(而家仲有間新嘅喺大圍). 有d人入咗禾輋/大圍嗰間咪放棄乙明囉. 你30幾應該得喎.

... [/quote]

大宅

我今日apply排4x

請問大圍果間係邊? 叫咩名?
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

原帖由 maggie_chung 於 11-3-17 22:29 發表
我今日apply排4x

請問大圍果間係邊? 叫咩名?

o係美田苑

大宅

我想問點申請 N1, 要去幼稚園直接取form ? 還是, 可以網上申請?? 打電話去問?? 點做呢 我咩都未做喎!!!! 請指教....

大宅

原帖由 bbsanrio 於 11-3-23 23:25 發表
我想問點申請 N1, 要去幼稚園直接取form ? 還是, 可以網上申請?? 打電話去問?? 點做呢 我咩都未做喎!!!! 請指教....

我就想web download 張form, 再親身交, 咁就即刻知道個application no.; 我相信寄都可以, 你可以打電話問清楚

別墅

聽人講呢間好難申請,BB未出世便要報定名,我都好想幫亞女試下報n1,唔係有無機會? 我女10年1月出世,要幾時報名?同埋要不要考試?

原帖由 hobby 於 11-3-24 08:55 發表

我就想web download 張form, 再親身交, 咁就即刻知道個application no.; 我相信寄都可以, 你可以打電話問清楚

大宅

原帖由 kaceymama 於 11-3-24 14:04 發表
聽人講呢間好難申請,BB未出世便要報定名,我都好想幫亞女試下報n1,唔係有無機會? 我女10年1月出世,要幾時報名?同埋要不要考試?

有出世紙就要去報名, 我阿囡係09年11月細囡, 所以排到no. 190, 個主任話最快都要等到k1先有位;

我估10年1月, 依家報n1一定冇位, 不過可以照交form, 睇吓排唔排到k1 la

大宅

hihi,
我妹妹 1210出世...e+ 已經要報名 ???
呢間學校做乜要咁早 apply ??? 我唔係好知呀...唔好意思 !!!

大宅

原帖由 HaHa肥肥 於 11-3-24 14:31 發表
hihi,
我妹妹 1210出世...e+ 已經要報名 ???
呢間學校做乜要咁早 apply ??? 我唔係好知呀...唔好意思 !!!

因為學校係跟application no. 收生, 所以細no. 會收先, 但如果係年尾出生, 好似我囡囡咁, 交表己經排09年出世quene no. 190, 咁n班應該排唔到, 最快要到k1先排到佢, 所以如果唔諗住係救世軍讀上去, 就唔洗報名, save $10

大宅

呢間幼兒園有冇幼稚園 ???
咁幼稚園個d 多數會上咩小學呀 ???

別墅

問救世軍田家炳幼稚園&救世軍中原慈善基金幼稚園與救世軍乙明幼兒園和救世軍禾輋幼兒園是否同一機構,並有什麼地方不同?

原帖由 HaHa肥肥 於 11-3-24 17:09 發表
呢間幼兒園有冇幼稚園 ???
咁幼稚園個d 多數會上咩小學呀 ???

禁止訪問

複式洋房

原帖由 kaceymama 於 11-3-25 10:37 發表
請問救世軍田家炳幼稚園&救世軍中原慈善基金幼稚園與救世軍乙明幼兒園和救世軍禾輋幼兒園是否同一機構,並有什麼地方不同?

幼稚園是收2歲8個月至6歲的小朋友(K1 to K3)
幼兒園是收2歲至6歲的小朋友(N1 to N4)
救世軍田家炳幼稚園是半日制的
救世軍中原慈善基金幼稚園有半日制,亦有全日制
救世軍乙明幼兒園和救世軍禾輋幼兒園是全日制

別墅

明白了,謝謝﹗

大宅

10年9月bb,11年3月先交form,報2012年N1
收到編號是2011-10-3**,排2010年出生3**位
怎麽會到了300多號,2011是表示2011年入學嗎?

大宅

回覆 ifdbb 的帖子

我亞b係11年1月出世, 3月頭交 form
編號係 : 2011-11-03x , 2011年出世排第3x
我估編號中既 2011 係代表幼兒園收到申請表既年份, 11 係代表bb出生既年份~
救世軍係根據bb出世年份去排隊, 以我理解, 2010年出世既bb已經有300多人比你早交咗表, 大家都係排緊 2012年入學 ~

首頁

尾頁

跳至